Ihmisen ruokkimisen sietämätön vaikeus

iltaruoka

Olen joskus miettinyt, kuinka vaikeaa ihmisen on syödä oikein. Siis siltä kannalta, että mitä ihminen ihan oikeasti tarvitsisi ja mikä ruoka-aine vaikuttaa mihinkin. Onhan näistä varmaan jokaisessa ns. sivistysvaltiossa joku virallinen ohjeistus, mutta ne vaihtelevat maittain, lisäksi ne tuntuvat muuttuvan suunnilleen joka toinen vuosi. Lisäksi asiantuntijat kiistelevät siitä, mikä on oikein ja terveellistä. Ainakin itselläni on sellainen olo, että oikeasti ei tiedetä, mitä ihmisen tulisi syödä ja paljonko.

Hevosten suhteenkin asia tuntuu paljon helpommalta. Vaikka siitäkin on erilaisia mielipiteitä, millaisia väkirehuja hevoselle tulisi antaa tai saako hevoselle antaa lisäsuolaa vai ei, kuitenkin kaikki ovat yksimielisiä siitä, että hevosen pääruoka on laadukas heinä. Siinä ei ole mitään kiisteltävää. Ihmisen suhteen sen sijaan ihan perusasioissakin on kiistelemistä, kuten siinä, kuinka paljon hiilihydraatteja tarvitaan ja onko esimerkiksi leipä ihmiselle tarpeellinen perusruoka vai ei. Ehkä ihminen on sitten vain niin monimutkainen olento, ettei yhtä oikeaa ruokavaliota olekaan ja asiasta on vaikeaa päästä selvyyteen, kun ihminen voi elää niin monenlaisella ruokavaliolla, toisin kuin moni eläin.

Jotenkin itselleni on kuitenkin jäänyt fiilis, että ihminen tietää, mitä eläinten pitää syödä, mutta oman lajinsa kohdalla tieto on täysin hukassa.

Allekirjoittaneen lautaselta löytyi tällä kertaa herneitä, kukkakaalia, pinaattia, keltaisia kirsikkatomaatteja, fileekalapuikkoja, kermaviiliä maustettuna cayennepippurilla ja vuorisuolaa. Ainakin maistui hyvältä 🙂

-Marra

Kategoria(t): Ruokaa, Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s