Marran vispipuuro jäätelöllä

Masa_puolukkametsässä

Lähdimme viime viikolla järvelle. Oikein tarkoituksella tietylle kauniille metsän keskellä olevalle järvelle. Ajoimme autolla melko kauas kotoa ja tarkoitus oli sitten kävellä järvelle ja mahdollisesti käydä uimassa. Tai siis mies olisi uinut, minä en. No, kuinka ollakaan, matkalla järvelle löysimme puolukoita. Mukana oli myös Masa, joka merkkasi puolukat vain yhdestä kohtaa ;).

Masa_puolukkametsässä2

Emme sitten ikinä kävelleet järvelle asti, vaan jäimme keräämään puolukoita. Mies poimi puolukoita ja minä pidin pussia auki. Onneksi koiraihmisellä on aina pusseja mukana, niin saa yllätyspuolukat talteen ;).

Masa_puolukkametsässä

Puolukoista pitikin sitten heti kotiin päästyämme tehdä vispipuuroa.

vispipuuro_kattilassa

Mielestäni vispipuuro maidolla on jossain määrin tylsää, maito jotenkin lässäyttää sen puuron ihanuuden, mutta kuitenkin puolukkapuuron seuraksi kaipaa jotain maitotuotetta tasoittamaan makua, niin päätin kokeilla millaista olisi vispipuuro jäätelöllä. Etenkin tuo seuraavassa kuvassa oleva juuri valmistunut lämmin vispipuuro vaniljajäätelön kanssa vei meikäläisen kielen mennessään.

vispipuuro

Koska tiesin, että haluan syödä puuron seurana jäätelöä, käytin puuron tekoon vähemmän sokeria, kuin perinteisissä vispipuuro-ohjeissa, sillä vaniljajäätelö on kuitenkin itsessään jo todella makeaa, suorastaan sellaista siirappista. Söin kyllä tätä vispipuuroa pari lautasellista myös ilman mitään lisukkeita, eikä se mielestäni kaivannut lisää sokeria sillainkaan, tosin minä en olekaan mikään sokerihiiri…

aamupuuro

Hyvää oli vispipuuro myös seuraavan aamun aamupuurona :).

Ja miten sen teinkään:

1,5 dl vettä
n. 5 dl puolukoita
1,25 dl reilun kaupan ruokosokeria
n. 2 dl luomu mannasuurimoita
1-2 tl vaniljasokeria

Keitin puolukoita 15 min. Siivilöin marjat mehusta ja kiehautin mehun. Lisäsin mannan ja sokerin. Keitin 5 min. Lyhyt jäähdytys ja vatkasin huolellisesti vaaleanpunaiseksi kuohkeaksi puuroksi. Lopuksi lisäsin vaniljasokerin ja sekoitin sen vielä vatkaten joukkoon. Sitten tarjoilin jäätelön kanssa. Nams. Vispipuuroa pitäisi ehkä tehdä useammin kuin seitsemän vuoden välein. Tosin minua kiinnostaisi voisiko vispipuuroa tehdä ilman turhaa vehnää eli miten mannan voisi korvata. Täytyypä alkaa etsiä tietoa.

-Marra

Kategoria(t): Luonnon antimia, Ruokaa Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s