Body Worlds

body_worlds

Kävimme tänään Heurekassa katsomassa Body Worlds -näyttelyä. Maailmaa kiertävässä näyttelyssä on esillä aitoja ihmisten ruumiita plastinoituina. Ruumiita on eri asennoissa, niistä on esillä eri osia, kuten lihakset tai verisuonet tai sisäelimet. Osa on kokonaisina erilaisissa asennoissa, kuten juoksemassa tai tekemässä jotain muuta, jolloin nähdään, miten lihakset ja selkäranka menevät yms. Lisäksi on esillä erilaisia osia, kuten sydän, luuranko, selkärankareumasta kärsinyt luuranko, terve polvinivel, tulehtunut polvinivel, tekonivelinen polvi, eri sairauksista kärsineitä kehonosia jne. Paljon on esillä, mitä en tässä pysty kaikkea luettelemaan. Mutta kaikenlaista perinteisistä tupakoitsijan keuhkoista lähtien aina kahden ruumiin yhdyntään saakka, että siellä pääsee kyllä hyvin näkemään, mitä ihminen kätkee sisälleen missäkin tilanteessa. Esillä on myös esimerkiksi eriviikkoisia sikiöitä ja jopa kahdeksannella kuulla raskaana oleva nainen vauvoineen. Erittäin mielenkiintoinen näyttely, jota suosittelen kaikille! Näyttely on täällä enää viikon ja jonot olivat sen mukaiset, kun menimme paikalle.

Jono_body_worldsiin

Ensin jonotettiin ulkona tuulessa, lopulta sisällä, että saatiin ostettua liput. Jonotettiin siis lippuja noin tunti.

uusi_jono

Kun saatiin ranneke kouraan, siirryimme ulos toisesta ovesta jonottamaan, sillä jono ei mahtunut sisätiloihin. Sitten jonotettiin noin puoli tuntia, että pääsimme sisään itse näyttelyyn.

pumppaus

Näyttelyn ulkopuolella oli tällainen hieno havainnollistamisteos, joka kertoo, kuinka paljon sydän pumppaa verta päivässä. Päivässä siis 7000 litraa. Ei se ihme ole, jos tuo pieni nyrkin kokoinen pumppu ei jossain vaiheessa enää jaksa ja sanoo sopimuksensa irti. Johan on meinaan sydämellä hommaa. 7000 litraa päivässä pumpattuna on järkyttävän iso määrä, puhumattakaan paljonko sitä pumpattavaa kertyy koko elämän varrella. Ja hyvin sydän toimii jos vertaa ihmisen valmistamiin järeisiin pumppuihin, jotka kokemukseni mukaan hajoavat vain muutaman vuoden välein. Sydän on paljon parempaa tekoa.

Näyttelyssä ei saanut ottaa kuvia, joten niitä ei nyt valitettavasti ole näyttää. Kokonaisuudessaan oli erittäin hieno kokemus käydä tuolla ja kiva reissu muutenkin. Ihmisen ruoansulatusjärjestelmä oli mielestäni ällöttävin kaikkine suolineen, mutta kaikki muu oli ihan ok katsottavaa. Ja opin siellä ihan uuttakin. Maksa on esimerkiksi paljon isompi, kuin olin kuvitellut ja kasvoissa suun ympärillä on ihan miljoonasti verisuonia. Pysäyttävintä oli ehkä nähdä alkioita ja sikiöitä. Muilla ruumiilla oli elämä takana, mutta nuo pikkuiset eivät olleet koskaan päässeet ihan pientä alkua pidemmälle. Joka tapauksessa, erittäin mielenkiintoinen ja hieno kokemus.

optinen_harha

Heurekan ulkoseinällä oli tällaisia kuutioita.

turisti

Lähempää paljastui kyseessä olevan optinen harha, koska näihin ”kuutioihin” sai turisti päänsä tungettua sisään ;). Turisti on muuten kylmissään, kun tuulee, eikä turisti suostu uskomaan, että on syksy eikä siksi ota kaulahuiviakaan mukaan…

-Marra

Kategoria(t): Elämyksiä Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s