Aavemainen on merimetsojen wc

lintujen_wc_1

Tukholman reissultamme palatessa näkyi laivan ikkunasta muutamia pieniä saaria, jotka olivat melko aavemaisen näköisiä. Ihmettelin, että mistä moinen ja kuulin, että linnut tämän ovat saaneet aikaan.

lintujen_wc_2

Silloin en vielä tiennyt, mitkä linnut. Ihmettelin vain, että mikä saa linnut valitsemaan juuri tietyn saaren niin suureksi suosikikseen, että saaren koko kasvusto tuhoutuu lintujen ulosteen takia.

lintujen_wc_3

Myöhemmin minulle selvisi, että kyseisestä tuhosta ovat vastuussa merimetsot, joista on saarten tuhoamisen lisäksi haittaa myös kaloille. Merimetsot syövät helposti saalistettavat pikkukalat nopeasti joltakin alueelta ja kun pikkukaloja ei ole, poistuvat myös isommat kalat, kun niille ei ole ravintoa. Näyttää Tukholman saariston lisäksi merimetsoista olevan ongelmaa Suomessakin, kuten tästä linkistä voi päätellä: http://uudenkaupunginsanomat.fi/mielipide/lukijanaani/255490.html.

lintujen_wc_4

Tasan ei käy nallekarkit näissäkään hommissa, vierekkäisistä saarista toinen on ihan ”ehjä”, toinen merimetsojen tuhoama.

Ehkä näitä tosiaan voisi jonkin verran metsästää, kun näyttää olevan kuitenkin melko yleinen laji ja tavataan aika monessa maailman kolkassa http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Cormorant.

Kaikenlaista sitä voi tulla vastaan,enpä tästäkään ongelmasta ennen mitään tiennyt. Matkailu avartaa, sanotaan…

-Marra

Kategoria(t): Sekalaisia eläimiä Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s