Pienen asian iso merkitys

lohdutusseinä

Meidän talon porraskäytävässä laukkaa hevosia. Suurimmalle osalle asukkaista seinämaalaukset ovat varmasti yks hailee, mutta minulle näillä kyseisillä maalauksilla on suuri merkitys. Aikoinaan, kun muutimme tänne, en ollut muutosta järin innostunut. Toisaalta, ihan itsehän muutosta olimme päättäneet ja siihen oli syynsä ja toisaalta oli mukavakin muuttaa ja muutosta oli myös tiettyjä etuja. Kuitenkin muuttoon liittyi myös pieniä negatiivisia fiiliksiä, sillä edellisessä asunnossa asuessamme olin ajatellut, että muutan tästä vain ns. ”lopulliseen” paikkaan eli omalle maatilalle tai vastaavalle ja sitten ei tarvitsisi muuttaa aikoihin mihinkään. Lisäksi tämä asuntomme on pienempi kuin edellinen ja olimme myös tottuneet edellisessä kämpässä saunomaan useampaan kertaan viikossa, mutta koska emme pitkistä etsinnöistä huolimatta löytäneet sopivaa saunallista kämppää, päädyimme lopulta tänne saunattomaan. Joten vaikka muutto oli harkittu ja toi mukanaan hyviäkin asioita, kuitenkin fiiliksenä oli myös pieni suru siitä, että taas jouduimme muuttamaan väliaikaisasuntoon, asunto on pieni ja ei ole edes saunaa, että sitähän voi vaikka vilustua, kun ei pääse talvella tallilla olon jälkeen saunaan…

Kun kävin ensimmäistä kertaa tässä talossa, vastaan tuli kuitenkin jo heti alakerrassa jotain, mikä lohdutti. Laukkaavat hevoset seinällä. Niistä tuli olo, että hei, ehkä tämä on sittenkin minun paikkani asua. Hevostyttöä aina viehättää hevoset, mutta nyt niillä oli normaalia suurempi merkitys. Kuinka todennäköistä on, että kerrostalon rappukäytävässä on hevosia seinällä? Itse en ainakaan ole koskaan missään muualla nähnyt. Ja vielä tuollaisia laukkaavia, reippaita hevosia. Se näky lohdutti minua ensimmäisellä käynnilläni tässä talossa ja toi iloa. En sitä nykyään joka kerta rapussa kulkiessani ajattele, mutta edelleen nykyäänkin vuosien asumisen jälkeen tuo hevosmaalaus inspiroi minua ja saa minut ajattelemaan, että täällä minun kuuluikin olla nämä vuodet, mutta jossain vaiheessa on varmasti aika laukata eteenpäin, niin kuin seinän hevosetkin tekevät.

Joku voinee naurahtaa, että pöh, sattumaa ja hölmö näkee elämää suurempia merkityksiä parissa hevosen kuvassa. Mutta se ei olekaan oleellista, onko niillä hevosilla oikeasti mitään merkitystä tai tarkoittavatko ne sitä, että tämä on minun paikkani. Tärkeintä on se, mitä ne minulle itselleni merkitsevät ja että ne ovat helpottaneet oloani paikassa, joka ei muuten ole paikka, jossa meikäläisen sielu lepäisi. Seinähevoset ovat tehneet elämästäni täällä paljon siedettävämpää, oli se sitten kuinka hölmöä ja naiivia tahansa.

Muutenkin monesti hyvin pienet asiat elämässä ratkaisevat, painavat vaa’an toiselle puolelle tai luovat iloa tai surua. Halusin kuitenkin jakaa teidän kanssa yhden hassun ilon aiheeni ja inspiraationi, laukkaavat hevoset meidän rapussa. Täällä hevostytön kuuluukin asua hetkensä :).

-Marra

Kategoria(t): Fiilistelyä, Hevostelua Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s