Iltatee

iltatee

Yksi illan parhaista hetkistä on teehetki. Teehetkeni tosin on hyvin harvoin ihan vain teelle omistettu, sillä yleensä luen samalla jotain, joko lehteä tai sitten jotain netistä. Teellä on kuitenkin hyvin oleellinen osa illassani kylminä vuodenaikoina. Tee lämmittää mukavasti koiralenkin jäljiltä ja luo muutenkin mukavaa tunnelmaa.

vihreä_tee_2

Itse pidän aidoista teelaaduista. Tällä tarkoitan siis sitä, että vältän ostamasta kotiini teetä, jossa on sellainen ainesosa kuin aromi. En halua epämääräisillä aromeilla maustettua teetä, koska arvostan enemmän luonnon tuotteita tässä asiassa, kuin kemianteollisuuden tuotteita. Niinpä siis juon yleisimmin joko vihreää tai mustaa teetä, ilman sen kummempia mausteita. Lisäksi kaapistani löytyy kamomillateetä, koivunlehtiteetä ja joskus jotain marjateetäkin. Näillähän ei ole tietenkään mitään tekemistä varsinaisen teen ja teepensaan kanssa, mutta suomenkielessä ei oikein ole parempaakaan sanaa teelle, kuin tee. Ostaessani kaupasta jotakin vaikkapa eri yrttejä sisältävää ”teetä”, olen huomannut, että englanniksi nimitys ”teelle” näyttää olevan infusion. Esimerkiksi se yrttitee on herbal infusion. Infusion taitaa olla suomennettuna uute, mutta jotenkin tuo sana ei taida istua suomenkieleen tässä tapauksessa ja siksipä varmaan jatkossakin käytetään sanaa tee, vaikka ei olisi oikeiden teepensaan lehtien kanssa mitään tekemistä.

teesihti

Tänään iltateekseni valikoitui kiinalaista vihreää teetä, joka on vähän hifistellysti paketissa pelkkänä jauheena ja täytyy itse teesihdin kanssa valmistaa juomaksi. Juon kuitenkin myös pussiteetä, sillä se on helppoa ja nopeaa, eikä tarvitse tiskata teesihtiä. Tänään halusin kuitenkin nautiskella oikeasta kunnon vihreästä teestä, sillä kyllä se paremmalta maistuu, kuin vihreä pussitee. En tiedä onko kyse vain mielikuvasta, mutta väliäkö sillä. Tärkeintä on nauttia elämän pienistä hyvistä hetkistä, vaikka sitten juomalla laadukasta teetä.

Lämpimiä teehetkiä toivottaen,
Marra

Kategoria(t): Fiilistelyä, Juomaa Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Iltatee

  1. Karoliina sanoo:

    Moi!
    Hei mistä oot löytänyt tommosen pitkulaisen teesihvilän? Näyttää paljon kätevämmältä kuin perinteinen versio ”pallomalli”, joka pyörii ikävästi leipälautasella ja kastelee leivät. Siinä lautasella. Tuolla saa varmaan hämmennettyä hunajaakin sekaisin mukissa samalla.

  2. marrasthetics sanoo:

    Moi :). Tuo teesiivilä on Lidlistä, niitä vaan ei ole siellä vakituiseen, vaan se on jostain kampanjasta parin kolmen vuoden takaa. Ite tykkään tästä kans kovasti, mulla on sellainen pallomallikin, mutta en lämpene sille kans just ton takia, kun se pyörii lautasella. Tässä kyseisessä pitkulassa on aika isot noi reiät verrattuna siihen pallomalliin, että tästä kyllä jonkin verran tulee läpi niitä teehippusia, jos kovasti innostuu sekoittaan. Mutta ite en oo häiriintynyt siitä, sillä aina voi jättää viimeiset 3 milliä teetä juomatta, jotta hippuset jää mukiin. Mutta toi on totta, että tällä saa samalla hämmennettyä hunajat eli ei tarvi lusikkaa erikseen 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s