Hevostytön Tukholma osa 1

kiertoajeluhepat

Elokuinen päivämme Tukholmassa sisälsi yllättävän paljon hevosia. Tässä postauksessa pääsevät esittelyyn kuninkaanlinnan luota tavatut hevoset.

IMG_0083

Kohde havaittu. Menen heti tutustumaan.

IMG_0084

Minä tahdon kuvaan hevosten kanssa, jippii! (Hevostyttö ei sitten koskaan kasva aikuiseksi…)

IMG_0085

Ruotsissa hevosillakin on paskapussit. Ei jää muistoja mukulakiville :).

IMG_0087

Ja Ruotsissa kun ollaan, paikalla on luonnollisesti myöskin mielenosoittaja. Siellä varmaan puututaan joka asiaan. Jossakin remontin alla olevassa kaupassa oli näyteikkunat peitetty isoilla pahveilla, joissa oli mustavalkoisia (harmaita) piirroskuvia naisista bikineissä, niin siihenkin oli vedetty päälle tarroja, että tämä on seksististä jne. Eikä ollut siis mitenkään provosoivia ne piirroshahmot. Joten tulin siihen tulokseen, että Ruotsissa taitaa olla tämä mielenosoittaminen muotia. Huomatkaa muuten tämän mielenosoittajan Louis Vuitton -reppu. Hauska yksityiskohta mielestäni…

IMG_0088

Oli sillä mielenosoittajalla hauskaakin. Tästä kuvasta on leikattu pois mieheni, joka meni haastelemaan ko. mielenosoittajalle. Olin aluksi ihan, että voi ei, nytkö tuo menee tuolle mielenosoittajalle valittamaan, että mitähän tästäkin vielä tulee. Hauskaa tuntui kuitenkin olevan ja mieheni tuntevat voitte kuvitella, että mieheni selittää tuossa oikealla käsi pään korkeudella ja hymy korvissa asiaansa. Vaikka asiani olikin kritiikki, että millä tässä pitäisi kulkea, kun autolla ei saa, eikä hevosellakaan. Mutta tosiaan, hauskaa näytti kummallakin olevan, vaikka mielenosoittajaa tässä kritisoitiin. Mielenosoittajalla oli myös vaikuttamisen abc hallussaan, sillä mieheni poistuessa paikalta, huusi mielenosoittaja perään, että ”thanks for your support”, jolloin suuri yleisö tietenkin luuli, että sitähän se keskustelu oli sisältänyt. Mielenkiintoisia ilmiöitä nämä.

IMG_0089

Ja näinhän se meidän perheessä meni. Kun isäntä hauskuutti mielenosoittajaa, vaimo oli vossikkakuskin jutulla. Piti käydä kysäisemässä mitä rotua hevoset ovat, kun en itse tunnistanut. Torinhevosia Eestistähän ne olivat. Komeita ja isoja otuksia :). Muutenkin piti tietysti vähän jutella kuskin kanssa, kun kai nekin tukea tarvitsevat, kun kerran mielenosoittajakin on rajoittamassa meininkiä. Tästä kokonaistilanteesta olisi kyllä saanut hyvän yhteiskuvan, jos olisi joku ollut juuri oikealla hetkellä sitä nappaamassa. Vossikkakuski hymyilee vaimon jutuille samaan aikaan, kun mielenosoittaja isännän jutuille.

IMG_0090

Ja viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, parhaista paras eli ihana dalmatialainen <3. Oli jotenkin sykähdyttävää nähdä dalmatiankoira oikeissa puitteissa, sillä dalmatialaisen tunnetuin käyttötarkoitus muinoin on ollut vaunu- ja vahtikoira. Koira juoksi hevosvaunujen alla tai vierellä, auttoi hevosten ohjailussa ja vahti isäntänsä omaisuutta lepotaukojen aikana. En tiedä, mitä näissä vaunuissa olevat koirat tekevät, kun vaunut liikkuvat, mutta hyvin ne sinne vaunuun sopivat :).

Tämän postauksen kuvista ylimmäinen on minun ottamani, loput kuvat by Ansku.

-Marra

Kategoria(t): Hevostelua, Koiruuksia, Matkailua Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Hevostytön Tukholma osa 1

  1. Paluuviite: Hevostytön Tukholma osa 2 |

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s