Banaanilättyjä

banaanit

Olen täällä blogissakin viime aikoina raportoinut useammasta kuin yhdestä kerrasta, kun on tullut tehtyä lättyjä viime aikoina. En kuitenkaan haluaisi syödä vehnäjauhomössöä jatkuvasti, joten haaveilin löytäväni hiukan ”terveellisemmän” lättyohjeen. Lueskellessani Tiina Eliisan blogia, bongasinkin sieltä kirjoittajan kokeilemat banaanilätyt. Tiina Eliisa oli löytänyt letut jostakin toisesta blogista, mutta koska idea ei ole täysin originelli, vaan netti on pullollaan banaanilättyohjeita, en nyt jaksa kaivella tähän linkkejä ihan jokaiseen ohjeeseen 😉

Nyt olen kuitenkin testannut jo muutaman kerran näitä ja löytänyt itselleni parhaan tavan tehdä omat banaanilättyni. Minun banaanilättyni sisältävät yhden banaanin suhteessa kahteen munaan. Eikä mitään muuta, ei edes vettä. Ja minulle sopii tämä suhde, netissä näyttää useimmissa ohjeissa olevan yhtä monta banaania, kuin munaakin, mutta allekirjoittaneelle se menisi jo liian makeaksi.

Tässä postauksessa kuvatun satsin tein kahdella banaanilla ja neljällä munalla. Ja nämä mokomat kuvat paljastavat senkin, että tuli maistettua banaanin päästä haukku ennen kokkausta. Minusta ei selvästikään tule ruokabloggaria, kun en osaa olla siivosti.

muussattu_banaani

Banaanit muussasin tällä pottumuusisurvimella.

munat_banaani

Sitten lisäsin muussatun banaanin kaveriksi neljä munaa.

banaanilättytaikina

Vatkaamisen jälkeen lättytaikina on valmis 🙂

banaanilätty_pannulla

Sitten vain banaanilätty pannulle. Paistamiseen käytin oliiviöljyä. Banaanilätty kaipaa miedompaa lämpöä, kuin perinteinen vehnälätty. Meidän hellalla voi pitää aluksi kolmosella, sitten lopun aikaa kakkosella. Jos erehtyy pitämään levyä kuumemmalla, lätty mustuu helposti. Nimimerkillä kantapään kautta opittu.

banaanilätty_valmistuu

Banaanilätyn kääntäminen ehjänä on vaikeampaa, kuin perinteisen vehnälätyn. Vehnälättyä en saa juuri koskaan hajotettua, mutta harjoitellessa meni pari banaanilättyä päreiksi, ennen kuin opin konstit.

valmiit_banaanilätyt

Meidän pannulla tästä määrästä aineksia tuli noin 2,5 valmista lättyä. Ihan pyöreitä niistä ei tullut (no ensi kerralla sitten), mutta muutoin valmiit banaanilätyt näyttävät ulkoisesti melko samalta kuin perinteiset vehnälätyt. Banaani tuo lättyyn niin paljon makeutta, että ainakaan itse en kaipaa mitään hilloa tämän kanssa. Hiukan kermavaahtoa ja makuelämys on siinä. Ja urheilijoille rahkaa kermavaahdon sijaan 😉

Banaanilätty on myös näppärästi luontaisesti gluteiiniton ja maidoton. Lisättyä sokeriakaan ei ole, vain hedelmän oma sokeri. Banaanilätystä taisi juuri tulla vakituinen osa meikäläisen ruokavaliota.

Lätystellen,
Marra

Kategoria(t): Ruokaa Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Banaanilättyjä

  1. Helmi Nainen sanoo:

    Tää on jännä! Kokeiluun!

  2. Rantakasvi sanoo:

    Tuleeko noihin lättyihin tosiaan vaan kananmunaa ja banaania? Näyttävät hyviltä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s