Yksi väsynyt bloggaaja

ruotsalainen_lossi

Olen niin väsynyt, että en muutakaan keksinyt, kuin laittaa tähän alkuun kuvan ruotsalaisesta lossista. Siis, Tukholman saaristossa on sellainenkin. Näkyy pienenä keltaisena plänttinä kuvassa. Hohhoijaa… Mutta siis, vakavasti puhuen, olen ollut viime viikkoina todella väsynyt. Tuossa aiemmin kirjoittelinkin siitä, kun olin syönyt itseni väsyneeksi ja totta on, että epämääräisen sokeri- ja hiilihydraattihötön syöminen väsyttää minua. Mutta mikä on sen alkusyy, että olen moiseen repsahtanut, on väsymys. Ja kun on väsynyt ja syö huonosti, niin sitten on entistä enemmän väsynyt. No, sain nyt jo ruokapuolta vähän paremmille urille, mutta mitään muuta en oikein olekaan saanut aikaan. Toivottavasti tämä on vain jotain kevätväsymystä, eikä orastavaa burn outia. Kuulin kyllä onneksi yhdeltä tutulta juuri viime viikolla, että hänellä on ollut viimeiset kolme viikkoa samanlainen väsymys kuin minullakin, joten ehkä se johtuu jotenkin tästä ajasta sitten. Toivottavasti. Omasta jaksamisestani täytyy toki pitää huolta, kun teen niin paljon töitä, mutta mielestäni osaan kyllä tarvittaessa säästää itseäni ja olen hyvä ottamaan rennosti lyhyilläkin vapailla ja myöskin jättämään turhat hommat tekemättä. Jälkimmäisessä olen suorastaan erityisen hyvä, hehe… 😉 Mutta niin, nyt on jotenkin vaivannut sellainen väsymys, että lähes kaikki hommat tuntuvat liian työläiltä. Olen jaksanut käydä töissä ja pääsen ylös sängystä ihan tarpeeksi helposti, mutta kaikki ihan tavallista ruoanlaittoa myöten tuntuu jotenkin liian raskaalta ja eilen en jaksanutkaan laittaa ruokaa, vaan ostin valmista sapuskaa illaksi ja täksi päiväksi töihin. Tänään sentään juuri keittelen itse huomisia työeväitä, mutta eihän tällainen nyt ole normaalia, että en jaksaisi tehdä ruokaa tai hoitaa muita arkielämän välttämättömyyksiä. Toivottavasti tämä menee pian ohi!

haalistuu

Yhden asian sain sentään aikaiseksi. Varasin nimittäin itselleni kampaajan, jippii! Kyllä sinne onkin jo aika mennä, viimeksi olen käynyt viime vuoden heinäkuussa. Moppitukalle on siis syytä tehdä viimeinkin jotain. Latvoista pitänee leikata vähintäänkin 10 cm huonoja pois ja tämän haalistuneen värin tilalle laitetaan jotain uutta. Kivaa! 🙂

pöytävesi

Muutoin olenkin sitten vain ollut niin väsynyt, että eipä ole paljon tekemisistä raportoitavaa. Tomaatintaimiakin pitäisi koulia, mutta kun ei nyt yhtään jaksata sekään touhu. Ja kuinka ihanaa se homma onkaan, mutta nyt sitäkin vain lykkään. Voihan höh! Joten Ansku, koska lähdetään laivalle? Saisiko tässä vaikka uutta energiaa jos haaveilisi taas köyhän-naisen-etelänreissuista eli pikku Viron käynnistä.

Voisiko joku lähettää minulle jonkun energiapistoksen? Eihän tästä nyt muuten mitään tule…

-Marra

Kategoria(t): Elämää, Hemmottelua, Matkailua, Valitusta Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

19 vastausta artikkeliin: Yksi väsynyt bloggaaja

 1. Timo Lampi sanoo:

  Mä sulle enerkiapistoksen näytän! ;DDD

  Väsyttäähän sitä ihmistä jos se on jatkuvasti töissä, mut sekin on asennekkysymys:
  Nuori ja vanha rekkakuski läks töihisä ja illal ku ne taas tapas, ni nuori kuski kysy silt vanhemmalt, et miks sä et koskaa oo työn jälkee väsy. Vanhempi kuski vastas et:
  No, mä ku lähen aamul ajeleen, ni mä lähen katteleen maisemii, siinä ku sä lähet töihis.

  • Marra sanoo:

   Mä suhtaudun mun sivutöihin (=kaupassa) niin, että se on mun harrastus ja käy erittäin hyvin kuntosalista + pitkästä lenkistä samaan syssyyn ja lisäksi mulle maksetaan siitä. Kovin kätevää tulla vahvaksi, kun nostelee päivässä kymmeniä 20 kg laatikoita, kuten tänään ja kun vielä on jatkuvasti hoppu ja pitäisi olla kolmessa paikassa yhtä aikaa, niin saa sopivasti liikettä itteensä ja mä otan sen nimenomaan hyödyn ja harrastuksen kannalta. Muut stressatkoon, mä pidän hauskaa 🙂

 2. Maelka sanoo:

  Energiapistosta kaivataan täälläkin. Ehkä sitä ny vaan on liikkeellä….. väsymystä meinaan. Joku väsymysvirus tai jotain. Menee ohi ite eestään tai sitten ei. Liika työnteko ei ole hyväksi. Mun elämä on aikaski ihan jossain muualla, kun töissä. Vapaa-ajan arvostus on kasvannu hurjasti ikääntymisen myötä.

  Mukavaa pääsiäistä. Onneksi olet pyhinä vain puoliksi töissä :)).

  • Marra sanoo:

   Joo just tulin töistä, olikin melkoinen hulinapäivä, huh huh… Mutta tykkään näistä, niissä tuntee elävänsä. Mäkin rakastan yli kaiken vapaa-aikaa, mutta oon myös psyykannut itseni nauttimaan töissä olosta, koska pitää takoa silloin, kun rauta on kuumaa ja kun on nuori ja jaksaa (jos jaksaa…) ja se on paljon helpompaa, kun ottaa asiasta hyödyn irti. Eli hymy naamalle ja täysillä menoksi. Tykkään myös pistää itseni fyysisesti likoon. Mutta onhan se totta, että jos on vain töissä, niin kyllä elämästä menee kaikki oikeasti arvokkaat asiat hukkaan. Eikä mua kiinnosta työnteko työnteon itsensä takia, mutta yksi iso motivaatio painaa paljon töitä nyt on se, että jossain vaiheessa voisin heittäytyä pelkän osa-aikatyön varaan ja elellä puolijoutilasta elämää… 🙂 Tai ehkä siinä ei ole mitään joutilasta, jos innostun hankkiin lehmän ja lapsia… Mutta kummiskin, ettei tarvis sit käydä niin paljoa töissä, se olis tavoite.

   Toivotaan, että väsy menee ohi itse kullakin.

   Mukavaa pääsiäistä sullekin! Onneksi mulla on huomenna vapaa, lauantaina pitääkin sitten könytä töihin klo 6…

 3. Ansku sanoo:

  Jaa… jos halvalla sais matkan ni Viroon vois lähtee. 🙂

  • Marra sanoo:

   Mehän ei muuten matkustetakaan kuin halvalla. Eiköhän noita löydy alta kahdenkympin hintaan 🙂 plus tietenkin hinautuminen helsinkiin…

 4. rantakasvi sanoo:

  Kyllä sitä samaa väsymystä tälläkin on. Mutta oikein rupesin miettimään, että olisko sinulla jo syytä käydä verikokeet tms otattamassa, ettei mitään sairautta ole takana. Anemia tms.
  Toki kevätväsymystä on monella ja teet tosiaan aikas paljon töitä.

  Rattoisaa ja munarikasta päsiäistä kumminkin!
  terveisin,
  nimimerkki pikkasen huolissaan Täti Rantakasvi

  • Marra sanoo:

   Hmm, kyllä mua itseäkin tämä väsymys hiukan mietityttää, kun näitä kahta työtä on tullut ensi elokuussa tehtyä jo viisi vuotta ja mielestäni erotan sen väsymyksen, joka tulee yltiöpäisestä työn teosta ja mikä lähtee pois, kun parina päivänä nukkuu kunnolla. Nyt jotenkin ei tunnu siltä. Mutta ehkä tässä nyt pitää vielä hetki katsella ja onhan tässä nämä pääsiäispyhät, eikä töitä ole kuin lauantaina + sitten sunnuntaina kukonlaululähtö nahkatöitä opiskelemaan, mutta onhan tässä nyt kuitenkin vapaata ja huomenna ainakin täytyy nukkua piiiitkään… Että josko tämä nyt tästä lähtisi parempaan suuntaan.

   Viimeksi, kun kävin luovuttamassa verta, hemoglobiini oli alempi, kuin mitä mulla normaalisti on. Tosin eihän se nyt mikään hälyttävä vielä ollut, yli luovutusrajojen kuitenkin, mutta kiinnitin siihen itekin huomiota, että kappas, se on laskenut. Ja kun mä en pysty syömään niitä rautatabuja, mitä sieltä luovutuksesta sais mukaansa, kun mulla menee niin pahasti niistä maha sekaisin. Pitäisi panostaa sitten enempi rautapitoiseen ruokavalioon. Ehkä siitä tulee liikaa lintsattua…

   Mukavaa ja munarikasta pääsiäistä myös Täti Rantakasville! 🙂

 5. Arttorius sanoo:

  Nuku, nuku nurmilintu.
  Eli lepoa jos vain mahdollista ja mikäli ei tehoa, jotain tarttis tehdä tai miettiä mitä tarttis tehdä.

 6. Simpukka sanoo:

  Minäkin kehottaisin pyörähtämään lääkärissä ja tarkastuttaa labrat, jos tuntuu että olet epätavallisen pitkään epätavallista väsyneempi. Kaikilla on ajoittaisia väsymyskausia ja usein niille löytyy ihan selvä syykin, mutta jos konkreettista syytä ei ole, niin se saattaa löytyä raudanpuutteesta tai muusta vastaavasta.
  Tärkeintä on kuitenkin tuo, että osaat relata silloin kun vapaalla olet.

  • Marra sanoo:

   Joo, täytyy katsoa mihin tää nyt etenee. Jossei nyt ala lähiviikkoina meneen ohi, niin täytyy sitten käydä kokeissa. Raudanpuute on yksi mahis, kun käyn luovuttamassa verta ja en pysty syömään rautatabuja tilanteen korjaamiseksi. Tosin arvot on aina ollut ok. Kävin viimeksi tapaninpäivänä luovuttamassa, nythän olisin jo saanut mennä maaliskuun lopulla taas, mutta ei nyt ole tuntunut siltä, että tekisi mieli mennä, kun olo on muutenkin tällainen. Ja kun en ole käynyt siellä tarjoamassa itseäni, niin enpähän tiedä mikä se hemoglobiini nyt sitten on…

   Mä pystyn onneksi relaileen vapaalla, molemmat työt on semmoisia, etten stressaa niistä. Ja se onkin ehto paljolle työn tekemiselle. Yksikin stressaava työpaikka on liikaa, onpahan sellaistakin ”uralle” mahtunut ja silloin olen herännyt aamuisin järkyttävässä hiessä. Ja siksi en työpaikkaa helposti vaihda, koska nykyiset menee niin mukavasti rutiinilla ilman stressiä. 🙂

   • Simpukka sanoo:

    Tuossakin on hyvä muistaa, että hemoglobiini ei yksin vielä kerro koko totuutta rautavarastojen (ferritiinin) tilasta. Monet kärsivät raudanpuutteen oireista ja ferritiini- arvo on alentunut, vaikka hemoglobiini on normaalien arvojen sisällä.
    Joskus luin tai kuulin jostain sellaisen kuvauksen rautavarastosta, että se on kuin auton bensamittari. Auto kulkee niin kauan, kun tankissa on löpöä, siitäkin huolimatta, että ajetaan varatankilla. Hemoglobiiniin alhainen rauta- arvo vaikuttaa useilla vasta siinä vaiheessa, kun tankki on tyhjä.

    Jos et voi ummetuksen ja mahavaivojen takia käyttää rautatabletteja yms., niin yksi vaihtoehto voisi olla kasvistuote. Sitä löytyy Suomestakin nesteenä ja sen pitäisi olla kuulemma (en ole itse kokeillut) hellävaraisempaa. Täällä se kulkee nimellä ”Kräuterblut” eli yrttiveri. 😀

    En kuitenkaan suosittele kenellekään rautavalmisteisiin tarttumista ja niiden pitkäaikaista käyttöä ilman, että veriarvot on tutkittu. (Pitkäaikaisesti) yliannostettuna rauta varastoituu maksaan ja voi aiheuttaa mm. maksakirroosia.

    • Simpukka sanoo:

     https://www.hyvinvoinnin.fi/salus-floradix-krauterblut-saft-rautavalmiste

     Tuollainen ainakin hyppäsi heti silmille. Varmasti löytyy muitakin valmisteita.

     • Marra sanoo:

      Joo varmastikin se on niin, että aina olisi parempi tutkia, kun alkaa hoitaa jotain oireita sen perusteella, että ajattelee niiden johtuvan jostain, kun ainahan todellinen syy voi olla ihan toinen. Etenkin näin maallikolla.

      Mutta tuo linkkaamasi valmiste voisi olla hyvinkin paikallaan meikäläiselle, ainakin kuurina verenluovutusten jälkeen. Tosiaan kun sieltä luovutuksesta jaetaan kaikille hedelmällisessä iässä oleville naisille Retafer-rautatabuja mukaan ja niitä en pysty syömään. Mulla siis ei tule ummetusta vaan päinvastaisia ilmiöitä eli mustaa ripaskaa tulee sitten ihan koko ajan. Kun kerroin tämän sitten siellä luovutuksessa hoitsulle, että en pysty näitä ottamaan, kun käy näin, että joskus olen kokeillut muutaman päivän pakolla ottaa, mutta ei tule mitään. Hän sitten kehoitti ottamaan yötä vasten, mutta ei sekään toiminut, kahden päivän tabunsyönnin jälkeen alkoi olla tuskallista olla töissä, kun masuun sattui ja koko ajan olisi pitänyt olla wc:ssä… Ei hyvä juttu! Joten pitäisi todellakin ottaa käyttöön joku muu valmiste, joskin olin ajatellut, että ne kaikki tabut aiheuttaa saman ongelman mun masun kanssa. Joten kiitos tuosta kasvisvalmisteen linkistä, luulenpa, että kokeilen sitä. Ei kai yksi kuuri kauhean vaarallinen voi olla 🙂

      • Simpukka sanoo:

       Eivät yksittäiset kuurit vaarallisia ole. Luinkin tuon linkin ja siinä nimenomaan neuvotaan käyttämään kuuriluontoisesti. Maksavauriot ovat uhkana, jos rautavalmisteita käytetään pitkiä aikoja yhteenmittaan isommilla annostuksilla. Pelkästään jo noiden verenluovutusten myötä sulla tuskin on vaaraa yliannostukseen. Plus tää meidän sukupuolemme huolehtii myös säännöllisestä verenvuodosta, siinäkin poistuu rautaa.

       Meillä kävi mieheni kanssa niin, että hänellä oli jossain vaiheessa jotain häikkää labra- arvojen kanssa. Varmaan sitten oli Hb alarajoilla, koska aloitti rautakuurin. Vasta sisätautilääkärin kokeissa paljastui, että hänellä on taustalla synnynnäinen (perinnöllinen) sairaus, jonka johdosta elimistö varastoi rautaa liikaa. Siinä meni rautakuuri kyllä niin väärään osoitteeseen kuin ikinä. Tuo on kuitenkin suht harvinainen sairaus, eikä sitä kannata ottaa miksikään mittapuuksi. Meitä vain lähinnä huvitti, että noin metsään saattaa joskus ne hyvällä tarkoitetut lääkitykset mennä.

       • Marra sanoo:

        Joo näköjään meni sit kyllä totaalisen mettään. Ja sattuu sitä ammattilaisillekin :). Mutta joo, harvinaisten sairauksien kohdalla käy varmasti tosi usein niin, että hoidetaan ensin jotain ihan muuta ja sitten kun lopulta todellinen diagnoosi saadaan tehtyä, osoittautuu annettu hoito juuri päinvastaiseksi tai muuten vain vääräksi, kuin mitä olisi pitänyt antaa. Mutta eipä sille oikein mitään voi…

 7. Unitautia podetaan täällä. Ei ole kevätväsymystä, kun se kuulemma johtuu siitä, että iltojen valostuessa tulee valvottua aina vaan myöhempään ja myöhempään. Minua alkaa nykyään nukuttaa jo kuudelta. Joskus annan periksi ja menen nukkumaan, nyt sinnittelen. Toivottavasti tämä menee meiltä kaikilta ohi, kun kevät edistyy.

  • Marra sanoo:

   Ei mullakaan täsmää toi, että tulis valvottua pidempään. Taisin valvoa talvella pidempään, kuin nyt. Tosin nyt ehkä yksi ongelma on se, että heräilen aamusella ennen aikojani yleensä vähintään pari kertaa, mikä on ihan uusi juttu minulle. Alan varmaan tulla vanhaksi… Mutta toivotaan todellakin, että väsy menee kaikilta meiltä ohi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s