Pitkäperjantain puuhia

valmisbanoffee

Aloitin aamuni syömällä Banoffeeta. Nam! Olin vielä aamulla yksin kotona, niin voin syödä aamupalaksi mitä vain. Terveellistä ja ravitsevaa valmisbanoffeeta. Olin kuullut tästä taannoin muistaakseni Helmi Naisen blogista. En ollut koskaan maistanut sellaista, mutta höttö näytti ja kuulosti todella hyvältä. Banoffeessa on siis keksipohja, banaania, kinuskia, kermaa, slurps… Jos siis joku muukin on yhtä sivistymätön kuin minä, eli ei ollut tutustunut tähän torttuun aiemmin. No, enhän minä sitä jaksanut itse ruveta leipomaan, mutta tämmöinen Banoffee tuli vastaan Lidlin pakastealtaassa ja sitä oli pakko maistaa, kiitos Helmin suositusten. Eikä tämä valmisbanoffee pettänyt, oli todella hyvää, aivan mieletöntä! Mitä sitten, että tässä on laktoosia, vapaapäivänä on aikaa elää hassun mahansa kanssa 🙂

kananmunashampoo

Intouduin myös pesemään hiukseni kananmunalla. Olen kuullut, että niin voisi tehdä ja pääsiäisen kunniaksi menin suihkuun kahden munan kanssa. Sekoitin siis munat haarukalla purkissa, keltuainen ja valkuainen sekaisin ja lisäsin ihan pienen lorauksen vettä. Näin syntyi päivän shampoo&hoitoaine. Lyhyempihiuksiselle riittää varmasti yksi kananmuna, minä käytin kahta.

puhdasta_tuli

Ja puhdasta tuli! Vaikka vähän jännitti etukäteen, sillä tukkani oli ihan kunnolla rasvainen ennen pesua, oli varmaan 3-4 päivää pesuväliä. Mutta näköjään tämä luomushampoo todellakin toimii eikä tässä ole varmasti niitä aineita, mitkä on kielletty veneenpohjasta, mutta mitä shampooseen saa kyllä laittaa. Joten taidan kokeilla toistekin, kun näitä munia nyt piisaa. Hiukan enemmän takkuun meni tukka, kuin normaalisti käyttämilläni kampaajalta ostetuilla shampoolla ja hoitoaineella, mutta käytin kuitenkin lopuksi hiuksiin jätettävää hoitoainetta, kuten aina, ja sen avulla hiukset oli ihan tarpeeksi helppo harjata selviksi. Jee, olen iloinen, että sain viimeinkin aikaiseksi kokeilla tätä ja vielä iloisempi olen siitä, että se oikeasti toimii! En nyt joka kerta ajatellut ruveta pesemään hiuksia kananmunalla, mutta on hyvä tietää, että sekin onnistuu.

suolat_lattialla

Äsken tein evästä huomiselle töihin ja onnistuin pudottamaan aukinaisen suolapurkin tohvelini päälle ja siitä lattialle, tietenkin ylösalaisin. Kuvassa on sormenjälkiä suolassa, koska keräsin korkeimmista pinoista puhtaita takaisin purkkiin.

suolat_lakaistuna

Tässä sitten kalliit merisuolani menossa roskikseen. Höh. Meni purkki melkein tyhjäksi. No, suhtauduin tällä kertaa asiaan suorastaan kummallisen tyynesti, ottaen huomioon luonteeni. Vaikkakin tietenkin on harmillista, että ihanat ranskalaiset suolani menivät haaskuuseen, mutta eipä se nyt niin vakavaa ole. Minä vain muuten hifistelen suolan kanssa, koska verenpaineeni on niin alhainen, että syön paljon suolaa pysyäkseni tolpillani, mutta en halua lisätä tavallista teollista suolaa ruoan päälle, en edes pysty sitä maun takia tekemään, mutta vuorisuola ja kunnon merisuola ovat herkkuani. Vuorisuolaa voisin syödä jo ihan makunsa takia, mutta rajansa tietysti luonnon suolankin käytöllä.

Mutta juu, nyt vielä hiukan ruokaa nassuun ja nukkumaan, aamulla työt kutsuvat klo 6.

Hyvää pääsiäisen jatkoa kaikille!

-Marra

Mainokset
Kategoria(t): Elämyksiä, Luonnon antimia, Ruokaa Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

13 vastausta artikkeliin: Pitkäperjantain puuhia

  1. rantakasvi sanoo:

    Kuulun siihen joukkoon, joka ei ole ikänä maistanut valmisbanoffeeta tai edes valmistanut sitä itse. Varmaankin katselin niitä Lidlissä, kun kuulostaa jotenkin tutulta. Nyt alkoi tehdä mieli, enkä varmana lähde Liiteriin sen takia:-)

    Tuo munapesu, pikkasen tosiaan huvitti. Kokeilenko tänään saunoessamme mitä mies sanoo, jos työnnän sille kananmunan ja sanon, että tällä nyt peset hiuksesi? :DD

    • Marra sanoo:

      Toi banoffee oli kyllä uskomattoman hyvää valmiskakuksi. Paitsi nyt kun kehun sen maasta taivaaseen, niin kaikki muut pettyy, kun odottaa jotain uskomatonta 😉 Mutta hyvää oli. Olen maistanut Lidlin samasta deluxe-sarjasta sitruunajuustokakun ja suklaajuustokakun, mutta banoffee hakkasi molemmat kirkkaasti! Sitruunakakku oli mulle liian makea ja suklaa oli ihan ok, mutta ei erityinen. Banoffee sen sijaan oli iso aaaah :b…

      Mainostin tänään kaikille töissä kuinka pesin hiukset kananmunalla. Osaa huvitti, osa oli, että yök, ei vois ikinä pistää kananmunaa hiuksiinsa. Ja mä olin edelleenkin tänään amazed, että mun hiukset on oikeesti puhtaat! Oikein hyvältä näytti poninhäntä tänään, puhdasta hiusta sinne vain päästä lähti, jee! Jotenkin vaikea uskoa, että kananmuna teki tän 🙂

      • rantakasvi sanoo:

        Joo siellä nurkassa oli ne Liiterin Delux-tuotteet, yritin mennä nopeasti ohi. Tein kumminkin itse juustokakkua ja rahakapiirakkaa:D
        Hiustenpesusta sen verran, että mökillä joskus kun ei ole shampoota eikä mäntysuopaa, niin olen pessyt oluella hiukset. ainakin tällaisen lyhyen kuontalon pesi hyvin. Mies kyllä totesi sen oelvan alkoholin väärinkäyttöä:-)

        • Marra sanoo:

          Olutpesusta en ollutkaan kuullut. Sitten voin pestä oluella tukan, kun saan sitä yhtä halvalla kuin kananmunia tällä hetkellä 😉

          Itsetehty juustokakku on jotain mahtavaa! 🙂 oijoijoijoi…

  2. Simpukka sanoo:

    Oohh… Banoffee on NIIN herkkua. Vähän liiankin herkkua. Mä en ole edes tiennyt, että sitä on valmisversionakin. Täytyy seuraavalla kerralla tarkistaa täkäläisen Lidl: n valikoimat. Muutaman kerran olen tehnyt sitä itse.

    Mulla on yksi tuttu, joka ei ole käyttänyt varmaan kahteen vuoteen ollenkaan mitään shampoota tai hoitoainetta. Pesee hiuksensa joko ihan vain pelkällä vedellä tai silloin tällöin muistaakseni etikalla (ja olikohan ruokasoodakin mukana). Hänellä oli hirveät ongelmat päänahkansa kanssa ja päätti sen vuoksi lähteä kokeilemaan tuota täysin kemikaalitonta linjaa. Olin alkuun enemmän kuin skeptinen sen toimivuuden suhteen ja mietin mielessäni, että minkäköhänlaiset hiukset hänellä on pidemmän päälle. Hiuksista ei huomaa kyllä yhtään mitään, ja päänahkakin on kuulemma rauhoittunut.

    • Marra sanoo:

      Täällä Suomessa ainakaan banoffee ei ole lidlin vakivalikoimaa, vaan on sesonkituote deluxe-sarjassa ja kohtahan pukkaa kesän myötä grillimaisteri-teemaa taas sitä tahtia, että banoffee kadonnee muun deluxen kanssa altaasta. Mutta onneks kerkesin maistaa, nami nami 🙂 Olis varmaan sairaan hyvää, kun tekis ite, kun toi valmiskin oli niin hyvää.

      Vedellä hiusten pesu kuulostaa kyllä siltä, että ei voi tulla puhtaaksi. Tietysti tommoset etikat ja ruokasoodat on helppo kuvitella, että ne puhdistaakin. Mutta ainakaan mulla ei kyllä rasvaisuus pelkällä vedellä lähtis varmasti mihinkään. Mutta hienoa, että tuttusi on löytänyt toimivan systeemin 🙂 On sekin melkoinen stressi, jos on pahoja ongelmia päänahan kanssa. Mä kyllä innostuin tästä kananmunahommasta nyt paljon! Tiedän ainakin, mitä tehdä jos maailmasta loppuu shampoot, hehe ;D

  3. Helmi Nainen sanoo:

    Mä väitän, että sinä päivänä, kun saat päähäsi tehdä sen banoffeen itse, niin huomaat etttä se voittaa Vielä kirkkaasti tuon valmisversion (ja jossakin myydään sitä ”toffeeta” valmiiksi keitettynä, eli helppoakin on, jollei halua alkaa keittopuuhiin)
    Mielenkiinnolla jään odottamaan munatestin vaikutuksia. Pysyykö yhtä kauan tukka puhtaana kuin shampoolla jne…?

    • Marra sanoo:

      Näinhän se yleensä on, kaikki itsetehty voittaa valmisversiot. Pätee myös frittimuikkuihin 😉

      Pesin tukan perjantaina iltapäivällä ja näin maanantaina klo 00:42 voin todeta, että sunnuntaina tukka alkoi hiukan likastua, joten aika lailla sama tahtia mennään kuin shampoon kanssa.

  4. Mulla on tarkoitus just tänään teetättää esikoisella banoffee kun tulee vieraita. Se ON hyvää, eikä tosiaankaan edes hankalaa tehdä itse, päin vastoin. Nams!

    Mainioita pääsiäispäiviä sulle – saako sua nyt muuten kutsua munapääksi?

    • Marra sanoo:

      Joo ei se banoffee kovin hankala voi olla tehdä, keksipohja ja hötöt päälle. Mä olen silti ihan hirveän laiska leipomaan. Muutoin suolaista ruokaa kokkaan päivittäin alusta asti itse ja uusia juttuja tulee kokeiltua, mutta leipominen ei oikein jaksa sytyttää. Ehkä sitten eläkkeellä, jos sinne asti joskus päästään….. 😉

      Hmm, vaikea kysymys tuo munapää. Riippuu siitä, miten se sanotaan 😉

  5. outopaimen sanoo:

    Kiitos paljon banoffee – vinkistä varsinkin nyt kun pääse liikkumaan!
    Eipä juur ruvennut tekemään mieli ja nyt kun en sitä saa, niin sekummittelee koko pääsiäisen mun päässäni ;D
    Kananmuna on kaiketi yhtä vanha (ja hyvä) konstikuin olutkin… en ole varma koska pidän noista syövyttävistä aineista enemmän 😛

    • Marra sanoo:

      Onneks pääsiäistä ei oo enää paljon jäljellä, niin ei se banoffee ehdi enää kauan kummitella 😉

      Kananmuna on hyvä, olutta en ole vielä tukkaani kaatanut, enkä ihan heti kokeile 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s