No nyt minä niin mieleni pahoitin…

haarukka_helmassa

Kuulkaas, kun elämääni mahtuu nyt yksi harmistus. Että ottaa koville 😉 Nimittäin… kun kotiuduin eilen iltavuorosta klo 23, oli autopaikallani ollut banaanilaatikko hävinnyt. Ja sen mukana meikäläisen siemenperunat! Ette tiedä, minkä raivarin sain siemenperunoiden katoamisesta, suorastaan kiehuin. Kukaan niitä tuskin oli varastanut, sillä kävin sen verran tutkimassa asiaa, että mm. erään miehen autopaikalla, jossa on moottoripyörä, oli jätetty seinään lappu, että tavaroiden säilyttäminen autohallissa on kielletty ja tavarat pitäisi viedä pois. Tällä miehellä oli moottoripyöränsä edessä kolme tukkia (varmaan tunkin korvikkeita) ja monta kanisteria, osa tyhjiä, osa täysiä, mitä lie litkuja. Lisäksi monella on autopaikoillaan autonsa lisäksi myös polkupyöriä, mikä ei tietenkään sekään ole sallittua, mutta näille ei näkynyt lappuja jätetyn. Mutta mielestäni on todella eriarvoista ja törkeää kohtelua, että kun mulla on paikallani yksi banaanilaatikko, jossa on sisällä siemenperunoita, yhdet lenkkarit ja työhanskoja, niin sen voi ilman ennakkovaroitusta ja lapun jättämistä hävittää. Lisäksi paikallani nojasi seinään Volvon etusäleikkö, josta minulla on ollut ikuisuusprojektina irrottaa Volvon merkki ja laittaa se nykyiseen säleikköön, mutta se nyt meni siinä sitten myös, mutta sitä en jaksa kauheasti surra, koska en ole saanut hommaa aikaiseksi ja mikä on todennäköisyys, että olisin ikinä saanut… Mutta siemenperunoiden menetys ärsyttää ihan todella. Ja missä muualla kaupunkilainen voi siemenperunoitaan pitää viileässä ja auringonvalolta suojattuna, kuin autohallissa? Ei näissä nykytaloissa ole mitään kylmäkellareita, niin kuin ennen vanhaan. Argh! Olisin myös mielelläni pitänyt ne lenkkarit ja parit työhanskatkin. Ketuttaa! No, lähetin valituksen kiinteistöhuoltoyhtiöön eriarvoisesta kohtelusta. Näin se näyttää menevän, että kun asukkaalla on iso moottoripyörä, kiinteistöhuollon täti laittaa vain lapun, että vietkö ylimääräiset tavarasi pois, mutta meikäläisen tavarat voi heittää suoraan roskiin mitään ilmoittamatta. Täytyy varmaan ostaa harrikka ja hankkia jotkut jengitunnukset siihen, niin voi säilyttää siemenperunoitaan rauhassa. Grr…. Aivan uskomattoman hatutuksen sain siemenperunoiden katoamisesta. Ehkä hiukan naurettavaa, mutta heräsin aamullakin jo ennen kellon soittoa, kun ärsytti niin ja aloin suunnitella, mitä kirjoitan valitukseeni. No, nyt on valitettu. Varmaan siellä huoltoyhtiössä nauretaan meikäläisen siemenperunaviestille ja näytetään työkavereille, että joku akka täällä riehuu siemenperunoistaan… Mutta samat säännöt pitää olla kaikille tai muuten minä suutun, nih!!

Tuo kuva, missä haarukka roikkuu paidan helmassa, kuvaa hyvin hermostukseni tasoa. Autohallista kotiuduttuani laitoin ensin tiskit veteen, ennen kuin läksi viemään Masaa ulos. Siinä rytäkässä tiskejä ”heitellessäni” oli jäänyt yksi haarukka roikkumaan paitaan. Onneksi satuin ohimennen vilkaisemaan peiliä, ennen kuin lähdin ulos… Muutoin olisin ollut tyylikäs haarukka helmassa -tyylin edustaja. No, olisi se voinut olla hauskaakin. Ja yöllä liikkuessa tietysti itsepuolustusvälineistö on tarpeen. Jos ei puukkoa vyöllä, niin haarukka helmassa. Tosin luotan aika pitkälle Masan hampaisiin tuolla yöllä liikkuessani.

Mistäs muusta sitä sitten vielä valittaisi. No joo, tänään iski taas töissä ihan kunnon päänsärky. Onneksi sininen pilleri helpottaa. Minulla on nykyään yleensä vähintään kerran viikossa päänsärkyä, johon tarvitsen kunnon troppia. Tiedä sitten mistä johtuu. Niskat ei ole jumissa, venyttelen aamuisin niin ahkerasti. Mutta joo, en nyt vielä ajatellut mennä tutkituttamaan päätäni. Ehkä päänsäryt johtuvat vain rytmittömästä elämästäni. Jos välillä pääsee töistä vähän ennen klo 23 ja sitten taas kipittää töihin klo 6, niin ehkä siinä on sivuvaikutuksensa, vaikka välillä ottaisikin päiväunia. Nukun tarpeeksi tuntimäärällisesti, mutta ne tunnit jaksottuvat aika epätasaisesti, joten ehkä sillä on osuutensa, ettei pää kestä moista enää näin ”vanhana”. No, onneksi on lääkkeet. Ja energiajuomat, suurin paheeni. Joskus on vain pakko…

No sitten näistä harmistuksista pienimpään eli toimistoduunissani jaeltiin tällä viikolla koko henkilökunnalle lomautuslaput, jokainen ylimmästä alimpaan, toimistosta halliin, siirtyy vajaalle viikolle. No, minuapa tuo ei juuri hetkauta, kun on toinenkin työ. Kolme päivää toimistoa viikossa, loput ajat muita hommia. No worries 🙂 Muille tietysti ikävää, mutta mielestäni aika mukavalla tavalla nämä lomautukset nyt hoidettiin eikä kukaan joudu totaalilomille. Eikä tämä lomautus tuntunut miltään verrattuna siemenperunoiden häviämiseen. Tai päänsärkyyn.

Mutta semmoista täällä. Johan viimeksi olinkin positiivinen sitten tämänkin kirjoituksen edestä. Ja minä kun en mielestäni ole mikään valittaja ja olen peruspositiivinen ihminen. Paitsi kellojen käännön ja siemenperunoiden häviämisen suhteen. Niistä minä suutun, grrrrt!!! Nyt pitäisi varmaan nauraa itselleni, sillä turhasta valittajat ärsyttävät minua kovasti ja nyt minä vedin itse siemenperunan nenään.

-Marra

Kategoria(t): Autoilua, Elämää, Random, Valitusta, Viherpeukalointia Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

18 vastausta artikkeliin: No nyt minä niin mieleni pahoitin…

 1. Timo Lampi sanoo:

  No mutta jos on hyvänmakusta perunaa mistä on siemenperunat ottannu ni millä joku huoltoyhtiö voi taata et niitten varastamiensa pottujen tilalle hankitut maistuu hyvälle. Ei mistää. Mä oisin vastaavassa tilanteessa vaatinnu potut poistaneen henkilön paikalle ja kurmottannu sillee et ois viellä eläkkeelläki muistannu asian. Toisen omaisuutta ei saa ilman ilmotusta siirtää, saati hävittää.

  Parisen vuotta sitten puhelimessa yhen henkilön kurmotin. Sano jälkeenpäin -kun kurmotusta anteeks pyysin- ettei 30-vuotisen uransa aikana oo moista kokennu ja että oli hyvä muistutus että aina pitää asiat varmistaa.

  • Marra sanoo:

   No sepä, ne siemenperunat oli jo 100 km päästä raahattu ja mökille menossa, jahka menee nuo hallat ohi, että pääsee istuttaan. Niin mistä mä nyt saan uudet kunnolliset, häh?

   Mun mielestä olis pitäny jättää mullekin lappu, että suorittavat hävityksen, jos en tyyliin viikon sisään siirrä roiniani ja sit jos en olis siirtäny, niin olis niin kuin mun moka. Mutta tommonen ilmottamatta hävitys kyllä ärsyttää.

   Odotan mielenkiinnolla, mitä ne vastaa mun sähköpostiin. En voinu soittaa, koska olisin kuitenkin sanonut niin rumasti, että parempi kirjottaa, kun ehtii vähän ajatella. Nykyajan kiinteistönhuoltajat ei tajua siemenperunoista mitää. Ajatteli varmaan, että hyi, jollain on täällä jotain vanhoja perunoita, äkkiä roskiin.

 2. rantakasvi sanoo:

  😀
  Anteeksi, että nauran. Mutta asia on tietysti vakava, hyvät siemenperunat ovat kullanarvoiset. Me saimme joskus vuosia sitten sellaista punaista lajia, en muista nimeä, jota vaalimme monta vuotta. Se oli niin hyvänmakuinen lajike. Sikäli ymmärrän menetyksesi. Mutta epäilen, että kiinteistöhuolto ei ymmärrä. Katsotaan vastaavatko mitään.

  • Marra sanoo:

   Mäkin epäilen, että kiinteistöhuolto pitää mua tyhjänvalittajana, niin kuin minäkin männä viikolla kaupassa sitä rouvaa, joka alkoi valittaa, kun joku kukka oli lakastunut ja sitä myötä valitus paisui ja lopulta kaikki oli huonosti ja myymäläpäällikkökin pitäisi vaihtaa ja ennen oli paremmin jne. Tosin mä en ajatellut lähteä ihan sille linjalle, mutta ärsyttää silti siemenperunoiden katoaminen ja se, että miksi mulle ei laitettu ensin uhkauslappua, kun joillekin muille niin tehtiin. Huoh.

 3. rantakasvi sanoo:

  Katsoessani haarukkaa, luulin ensin, että se on tarkoituksella venyttämässä paitaa 🙂

  • Marra sanoo:

   Ehkä se voisi ollakin käyttökelpoinen keino. Nääs kun monet paidat on mulle liian lyhyitä. Oikein alas vedettyinä ne toimii, mutta nousevat sitten siitä liian ylös liikkuessa ja istuessa. Taas lisää syitä pitää haarukkaa helmassa 😉

   • Timo Lampi sanoo:

    Mua kans kipeeselkäsenä ärsyttää paidat joitten helma nousee liikkuessa ylös jättäen selän paljaaks. Ei auta vaik kuin tunkis helmat kalsareitten sisäpuolelle. 😀

    • Marra sanoo:

     Ei muuta ku sullekin haarukaa helmaan! 😀

     Se on muuten ärsyttävää etenki talvella, kun on vaikka tallilla ja vaikka olis kuinka tunkenu jonkun hiukan liian lyhkäsen paidan toppahousujen alle, niin se mokoma nousee sieltä kummiskin.

 4. Voi Marra, otan osaa siemenperunoiden vuoksi (ja vähän tirskahtelen myös, vaikka ymmärränkin harmistuksesi).

  Mä olen kerran aikanaan kuljeskellut Stockalla muovinen henkari mummohartiahuivissa roikkuen. Kotona vasta silloin avomies kummasteli, että mikäs tuo nyt on. Hiukan nolotti jälkeen päin.

  • Marra sanoo:

   Ihana toi sun henkarijuttu 😀 No, mieluummin henkari huivissa, kun wc-paperia housunkauluksessa… Olen kerran nähnyt sellaisen miehen…

   Mun tekis mieli mennä kokeileen stockalle Masan kanssa, heitettäiskö meidät ulos. Sinnehän periaatteessa saa mennä koirat, mutta jotenkin mulla on tunne, että se sallimus koskee vain hienostorouvien pikku-fifejä, eikä mun harjaamatonta hulivili-collieta. Mutta tulispa sekin koettua… 😀

 5. Helmi Nainen sanoo:

  Hei sinä haarukkahelmainen siemenperunaharmistelija! Ihana oot!

 6. outopaimen sanoo:

  Selkeä virhe jossa huoltoyhtiö on korvausvastuussa ilman mitään selityksiä perustuen siihen, ettei asian tiimoilta annettu etukäteen informaatiota/poistokehotusta. Tasan voitat jos viet jutun rosikseen. Ne tietää sen itsekin mutta luottavat siihen ettei kukaan lähde vetämään heitä oikeuteen eikä varsinkaan siemenperunoista mutta juttu on näin. Ne kuusi vuotta jotka toimin pelkästään kerrostalokiinteistöihin keskittyvissä remonteissa, opettivat tuon asian ja monta muuta.
  Korvauksesi suuruden voit helposti laskea (= kuin mikä olisi siemenpernoista tulleen sadon kilomäärän keskim. hinta).

  • Marra sanoo:

   Saapa nähdä mitä sanovat mun valitukseen. Maanantaita odotellessa… Mutta sen verran kärttyinen akka olen, että ihan villaisella en tätä paina, koska on törkeää hävittää mun kamat ja jakaa toisille lappuja. Joku luokittelee mun omaisuuden roskaksi, on se kumma… ;D

 7. Tiina Eliisa sanoo:

  Heii!!! ❤ voi toivottavasti saat perunat takaisin siis ainakin siis hyvän selvityksen miksi tuollaista sattuu toisille ja toisille ei.. Njää, ei oo oikein :/

  Heh tuo haarukka :DD ite unohdin tässä yksi päivä kiireessä pistää housun pari nappia kii ku lähdin liukkaasti liikenteeseen 😀 menin sitten vanhempieni luo juomaan päivän eka kahvit ja olin lentää selälleen ku peiliin katsoin 😀 oli mä niin häijyn näköinen housut auki 😀 onneksi täällä ei ihan kaikki mua tunne 😀

  Hei niin, tein sen haasteen nyt 🙂 kiitti, se oli niin kiva!! Hyviä öitä, mä koitan saada nyt unen jottei huomenna käy samanlain että yllättää itsensä housut auki liikenteestä 😀

  • Marra sanoo:

   Ai että, toi on kyllä aika paha, että oot lähteny housut auki liikenteeseen! 😉 No, ainakin muilla ihmisillä on varmaan hauskaa, jos liikuskelet napit auki julkisilla paikoilla.

   Kipaisenpa katsoon sun vastauksia haasteeseen 🙂

 8. Simpukka sanoo:

  Woohooo… mä nauran täällä nyt kyllä ihan keskenäni. Anteeksi.
  Tuo haarukka vain tuntuu niin tutulta. Mä olen kuljettanut myös yksi toista omituisempia juttuja jäljessäni.
  Siemenperunat on toki vakava juttu. Kiukkuinen olisin minäkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s