R.I.P. the rider

kukat

Maanantaina sattui naapuritallilla ratsastajan hengen vaatinut onnettomuus. Siitä lähtien ajatukseni ovat olleet ratsastajan omaisten ja läheisten luona. En voi olla ajattelematta myöskään tallilaisia sekä jokaista onnettomuuspaikalle osunutta, jotka ovat joutuneet toteamaan sen, että mitään ei ole tehtävissä.

Kestää varmasti pitkän aikaa, ennen kuin paikallisen ratsastajayhteisön elämä palautuu normaaliuomiinsa, vaikka tietenkin eläinten kanssa elämän on jatkuttava heti ja hevosista on huolehdittava. Vaikka näennäisesti tallilla on elämää ja meininkiä, ei kenenkään sisäinen maailma ole entisensä, eikä fiilis tallilla käynnissä ja ratsastamisessa sama kuin ennen.

Ja sitten ovat he, jotka ovat menettäneet omaisensa loppuelämäksi, tyttären, puolison, hyvän ystävän…

Ajatukseni ovat nyt vain ja ainoastaan tuossa tapahtumassa, paljolti siksikin, että onnettomuuspaikalle osui sattumalta useampi omaan lähipiiriini kuuluva henkilö ja tapahtumaa on kertailtu moneen kertaan. Ja niinhän sen pitääkin mennä, puhuminen auttaa. Olen myös tyytyväinen, että olen tällä hetkellä lomalla, töihin keskittyminen olisi varmasti nyt alkuviikosta ollut melko vaikeaa.

Kävin tänään itse ratsastamassa noilla tienoilla ja oli varmasti tähän astisen elämäni omituisimmat tunnelmat ratsastaa. Mutta eteenpäin on mentävä ja tässä elämässä voi menehtyä ihan mihin tahansa. Nuoren ihmisen äkillinen kuolema jättää silti aina jälkensä.

Toivon omaisille ja kaikille, joita menetys koskettaa, paljon voimia ja lohtua suuressa surussa.

Muistoa kunnioittaen,
Marra

Kategoria(t): Elämää, Hevostelua, Surua Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: R.I.P. the rider

 1. rantakasvi sanoo:

  Surullinen uutinen.
  Koskaan ei tiedä mikä päivä on se viimeinen.

  • Marra sanoo:

   Eipä todellakaan tiedä.

   Ja nyt ollaan sitten siinä pisteessä, että lehtijutut alkaa olla ”mielenkiintoisia”. Aamulehden juttu aiheesta oli asiallinen ja totuudenmukainen (ainakin verkkoversio, paperista en ole nähnyt), mutta Iltalehden versiossa oli jo ihan täyttä soopaa tuupattu mukaan… Huoh.

 2. Paluuviite: Suomenlinnassa |

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s