Pikkusormen ympärillä

sormi_paketissa

Sormipostaus vol kakkonen. Kävin maanantaina uudestaan lääkärissä, kun tuntui, että sormen parantuminen ei etene ollenkaan. Aikaisempi lääkärihän kirjoitti vain muutaman päivän saikkua ja totesi, että sormea voi alkaa käyttää, sitä mukaa kuin siltä tuntuu. Noudatin ohjetta ja käytin sormea minkä voin ja töissäkin olen jo käynyt. Sormeen ei satu, kun sillä ei tee mitään, mutta töissä olen välillä huutanut tuskasta, kun joku painava laatikko on romahtanut sormen päälle. Nivelen turvotuskaan ei ole laskenut, joten suksin sitten uudestaan lääkäriin, josko nyt vaikka tutkisivat tällä kertaa sormea oikeasti.

Tällä kertaa pääsin eri lääkärille ja tämähän totesi, että onpa se vieläkin turvonnut. Tämä lääkäri myös taivutteli sormea sivuille ja totesi nivelen antavan periksi ja vertaili vielä meikäläisen iloksi terveeseen pikkurilliini ja totesi eron olevan huomattava. Ja niinhän se oli. Terveen pikkusormeni nivel ei väänny sivulle, kun tuo tapaturmasormi sen sijaan vääntyy 30 astetta nivelestä kummallekin sivulle. Muutoinkin lääkäri runnoi sormea ja sattui sen verran, että jouduin vähän irvistelemään. Lääkäri totesi, että paraneminen ei ala ilman lastaa ja värkkäsi minulle lastan jostain keltaisesta muovinpalasta ja sidostarpeista. Hauskaa, kun aikaisempi lääkäri käski alkaa käyttää sormea ja tämä halusi sormen pysyvän ehdottoman liikkumatta, jotta se voi parantua. Uskon tämänkertaisen lääkärin olevan oikeassa, koska ei tuo sormi ollut alkanut parantua tuossa heiluessaan ja kun on vielä reunimmainen sormi, niin ei saa molemmilta puolilta tukea muilta sormilta ja heiluu tuossa milloin mistäkin osumaa ottaen. Tietysti onhan se ensimmäinen lääkärikin ehkä ihan oikeassa ollut, ei kai sitä voi heti tietää, mikä on parasta sormelle, mutta nyt puolitoista viikkoa sormea vapaana heiluteltuani on selvää, että sillä systeemillä parantumista ei tapahdu.

Nyt sitten lastan kanssa keskiviikkoaamuun, jolloin menen röntgeniin ja sitten uudestaan lääkärin pakeille. Sitten nähdään onko murtumia vai ei. Tai ehkä nähdään, kaikkihan eivät vissiin näy röntgenissä… Lääkäri arveli, että voi olla murtumia niveleen yhdistyvissä luissa, mutta totesi, että oli murtumia tai ei, sormi tulee jatkossa tarvitsemaan lastan. Minulla on siis tiedossa hiukan säätöä elämässä, täytyy käydä suihkussakin hanska kädessä ja teippiä reunaan, ettei lasta kastu. Ja koskahan pääsen seuraavan kerran hevosen selkään… Taisi tulla hepalle nyt loma tilaamatta. En pystynyt ratsastamaan ilman lastaakaan, kun en olisi saanut sormia ohjien ympärille, saati nyt tuon lastanpönkylän kanssa. (Hmm, vai pitäisikö sittenkin jossakin kohtaa kokeilla..? Tosin ei ehkä fiksuin veto, kun seisoneella ponilla on luultavasti virtaa jaettavaksi muillekin, niin ehkä ei kannata puolikätisenä kokeilla onneaan, ettei lisääkin paikkoja mene rikki…)

Lusitaan nyt ensin loppiainen ja sitten keskiviikkona olen röntgeniä verran viisaampi. Lääkäri lupasi myös tarvittaessa konsultoida käsikirurgia, mikä kuulosti korvaani mukavalta, sillä olen tässä saanut kuulla tämän sormivammani aikana useammalta tutulta mielenkiintoisia tarinoita sormivammoista, joissa on vain tungettu vaikkapa jänteet takaisin sormen sisään sen kummemmin tarkastamatta, miten niiden kuuluisi mennä. Joskus lääkärin pitäisi ehkä tunnustaa se, että jos ei ole itse tehnyt koskaan ennen jotain, olisi parempi antaa lähete asiantuntijalle, kuin survoa osat sisään ja sormi kiinni ja jättää potilaalle loppuelämäksi toimimaton sormi. Tai muuta vastaavaa. Aikamoisia stooreja tässä on jo kuullut. Joten toivon parasta omalle sormelleni ja asiantuntijoita tielleni. Vaikka kaikista naurettavintahan tässä on se, että kyse on vasemman käden pikkusormesta. Siis vasemman käden pikkusormesta! Kuinka neitimäistä menoa on valittaa, että on sormi kipeä? Jotenkin noloa. Mutta sen verran olen kyllä hienohelma, etten haluaisi sormen jäävän vielä tässä iässä epämuodostuneeksi, joten haluan, että se hoidetaan kuntoon. Sitä sitten odotellessa, että paljonko tämä kaikki maksaa 😀

Mukavaa Loppiaista kaikille! Koitan saada aikaiseksi vaihtaa jossain kohtaa tuon joulutaustan pois blogista… 😀

-Marra

Mainokset
Kategoria(t): Elämää, Hevostelua, Joulu Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Pikkusormen ympärillä

 1. Sanna sanoo:

  Hyvä, että sormi on nyt hyvässä hoidossa! Vaikka vähän huimas lukea noita jännejuttuja…

  • Marra sanoo:

   Joo, toivottavasti tuo nyt tuosta paranee. Jännejutut on hurjia, samoin muut aluksi kuvaamatta jätetyt jutut. Sitten on kuvattu, kun on ollut jo liian myöhäistä korjata kaikkea jne….

 2. Helmi Nainen sanoo:

  Noniin, nyt saat hoitoa ja tutkimuksia, hyvä näin. Parasta toivotaan!!!

 3. Timo Lampi sanoo:

  Nii tai sit niin ku se yks tyyppi joka ampu paine-ilmanaulaimella sormestaan ison naulan läpi, kävi irrotuttamassa naulan lääkärissä, irrotti vrk päästä lastan mikä ois pitänny olla 6 viikkoo paikallaa ja nyt sil ei sormi oikene ja läpimenokohassa on iso patti…

  Kaikenlaisii tyyppei sitä onkii, nii et teet nyt vaa niin ku tää jälkimmäin lekuri sanoo… ;D

  • Marra sanoo:

   Joo kyl mä haluaisin sormen vielä yhtä hyväks kun se oli ennenkin, että yritän noudattaa ohjeita. Saa nähdä joudunko saikulle vai en. En ainakaan mitään megapitkää saikkua haluais yhden sormen takia.

 4. outopaimen sanoo:

  Sä olet kohta noiden tapaturmiesi kanssa Hirnakan tasolla ! 😀
  Sitähän voisi polkaista pystyyn jonkunlaisen kipsi/sideharsokeräyksen ja perustaa teille oman varikon. Täytyy vaan miettiä että mille paikkakunnalle…johonkin välimaastoon tietty mutta mihin?

  • Marra sanoo:

   Se vois tietty olla hyvä ajatus. Etenkin kun toi lääkäri unohti antaa mulle lupaamansa itseliimautuvan siderullan sitä varten, jos joudun uudistaan lastan. No, eihän ne koskaan kaikkea muista, varsinkaan vanhemmat lääkärit, mutta kunhan nyt tärkeimmät asiat muistaisivat 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s