Kirjaimellinen kiirastorstai

kiirastorstai
Kiirojen jälkeen…

Kun sattuu olemaan ruokakaupassa töissä ja voittamaan arvonnassa itselleen iltavuoron kiirastorstaina, pääsee kokemaan todellisen kiirastorstain. Etenkin kun vetäisin pääsiäisen kunniaksi vähän pidemmän työpäivän, ensin päivällä toimistoa ja sitten illaksi kauppaan. Sitä ihmisten määrää… Kaupallehan tuo on hyvä, ennätysmyynnit napsahtaa. Mutta työntekijälle… on sillain vähän jyrän alle jäänyt olo, kun sieltä lopulta vapautuu…

Mutta mikäli kaipaat kunnon kiirastunnelmaa, suosittelen lämpimästi pestautumaan iltavuoroon ruokakauppaan kiirastorstain ajaksi. Tämä pitkäperjantai onkin sitten mennyt ihan vain toipuessa. Nukuin 11:30 asti, sitten pääsiäispöytään syömään erinomaisesti onnistunutta äiteen valmistamaa lammasta ja sitten vierailulta kotiin nukkumaan päiväunia. Joskus klo 20:30 jaksoin herätä kokkailemaan eväitä huomisen työpäivän varalle. Onneksi huomisen jälkeen on sitten kaksi päivää vapaata. Huomenna on varmaan vielä pahemmat kiirastulet, kun kauppa on kaksi päivää sen jälkeen kiinni. Sitä odotellessa…

-Marra

Kategoria(t): Elämää, Kulttuuria, Random Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Kirjaimellinen kiirastorstai

 1. Helmi Nainen sanoo:

  Tiedätkö, mä mietin just samaa torstaina. Kaupat ja laitoskeittiöt on juhlapyhien alla aivan kaoottisia paikkoja olla töissä!!!! (molemmissa vuosia olleena). Just sellaisia, että jos sattuu olemaan vapaa itsellä pyhinä, se menee melkeinpä toipuessa. Tavallaan epäreilua, mutta kai se on ammatinvalintakysymys. Mulle erityisesti jouluna toi on vähän kovaa….
  Mutta lepäilehän nyt siellä ja nauti pääsiäisestä!

  • Marra sanoo:

   Se on niin hassua. Mä en ole vielä koskaan elänyt sellaista elämää, että tarvisi ostaa pyhiksi mitään erikoista. Sitä paitsi kun pikkukaupat ja ABC:t on auki kuitenkin, niin jos nyt jotain välttämättä tarvii, niin kyllä sitä saa…

   Mutta onneks nyt on pari päivää vapaata 🙂

 2. rantakasvi sanoo:

  Ihmiset on perinteisesti aina seonneet pyhien alla. Kuvitellaan, että ruoka loppuu kesken ja kaupasta pitää viime tipassa haalia kaikenlaista ja paljon. Sitten kumminkin pyhänä on monenlaista elintarvikekioskia ja kauppaakin auki, joten ei täällä kukaan nälkään kuole.

  Olen aina jaksanut ihmetellä sitä, että eikö ihmiset osaa suunnitella ruokiaan edes muutaman pyhän ajaksi etukäteen. Onko sinne kauppaan pakko päästä joka päivä. Meillä pärjätään ihan hyvin kiirastorstain kaupassa käynnillä ensi tiistaihin ja tarvittaessa ylikin.

  Saareenkin ostan joskus viikoksi ruokaa, vaikka siellä on vain kapinen kaasulla toimiva jääkaappi. Mutta järvestä saa kalaa:)

  • Marra sanoo:

   Joo ja kun ilmiö on aina vielä sellainen, että kun kauppa on päivän kiinni, niin sitten ostetaan kaikkia perustarvikkeitakin, kuten jauhoja ja sokeria kauheat kasat. Ymmärrän, että pyhinä leivotaan, mutta tuommoiset voisi kyllä hakea kaikessa rauhassa kaupasta etukäteen ja sitten viime hetkellä hakea vaikka vain ne maidot ja lihat.

   Ja tosiaan, kun siitä ei ole montaa vuotta, kun kaupat oli sunnuntaisin kiinni ja siitä selvittiin, mutta nykyään ei selvitä yhdestä päivästä ilman järjetöntä kaaosta.

   Ja kaljaahan pitää toki hakea vielä puoli tuntia ennen kaupan sulkeutumista…

 3. Sanna sanoo:

  No niinpä… oon miettiny sitä ilmiötä, että mitä siinä oikein pelätään, kun kauppa on päivän kiinni. Ennen vanhaan kaupat oli aina sunnuntaisin kiinni, eikä silloin ollu kauheeta paniikkia joka lauantai – jolloin ne kaupat meni kiinnikin jo alkuiltapäivästä. Onko ihmiset niin hedonistisiksi tulleet, että jos jotain tekee mieli, sitä on saatava, ja jos ei kauppaan pääse niin kaikkea on ostettava siltä varalta, että sitä tekis mieli? No okei, ostin mieki kuohukermapurkin, vaikken ollu varma tarviinko sitä. En tarvinnu, mutta eiköhän sille käyttöä vielä tule…

  • Marra sanoo:

   Joo, siihen tarvii varautua jollain maailman lopun varavarastoilla, kun kauppa on päivän kiinni. No, kauppiaille hyvä juttu, mutta vähän hölmö ilmiö ja melko rasittavaa työntekijöille.

 4. outopaimen sanoo:

  Sussa on selkeästi masokistin vikaa kun kiirastorstaina töitä teet!
  Muutenkin pyhäpäiviä (vaikka kyseessä olisi yksi hikinen arkipyhä) edeltävä/edeltävät päivät ovat yhtä helvettiä melkein kaupassa kuin kaupassa ja voin vain kuvitella millainen hulabaloo on ollut torstaina.

  • Marra sanoo:

   Eipä sitä voi itse valita, tekeekö kiirastorstaina töitä. Sitä paitsi meillä ei ollut kukaan vapaalla kiirastorstaina. Kun normipäivänä on aina monta työntekijää vapaapäivällä, niin kiirastorstaina oli koko henkilökunta töissä tiiviisti.

 5. Tiina Eliisa sanoo:

  Sulle olis haastetta blogissa 😀 🙂 mukavaa pääsiäisen jatkoa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s