Pilli ja Pulla

smiling_masa

Kas tässä iloinen Masanen, joka ihan selvästi hymyilee! Kevät se tekee koirallekin ihmeitä, kun liekaan sidottunakin oikein hymyilyttää. Mutta minkäs sille voi, että se on niin iloinen asia, kun emäntä tulee ulkohuussista, että siitä koira ilahtuu niin paljon, että alkaa leveästi hymyillä 😀

laihdutusprojekti

Sitten tässä olisi tämä pulla… Katsokaa nyt tuota kupua! Kyllä on iso laihdutusprojekti edessä. Tässä on siis tulos, kun Rohmu vietti kolme kuukautta totaalista talvilomaa, kun minä olin sormitoipilaana. Montakohan metriä olisi tuo vatsanympärys, jos suurimmalta kohtaa mittaisi… Mutta ei auta muu, kuin pistää nyt läski liikenteeseen, riski se on hevosellakin tuo huomattava ylipaino.

Tämmöistä eläinelämää täällä.

-Marra

Mainokset
Kategoria(t): Hevostelua, Koiruuksia Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

11 vastausta artikkeliin: Pilli ja Pulla

 1. Hirnakka sanoo:

  Mulla on sulle käännösterkkuja, laitatko vaikka meilin?

 2. outopaimen sanoo:

  Hevosista en tiedä mitään mutta maallikon silmään Rohmu kyllä näyttää hyvin syöneeltä ja nytpä kysyinkin että kuinka vaikeaa on saada ylipaino pois?

  • Marra sanoo:

   Onhan se vaikeaa ja kestää jokusen kuukauden… Mittasin tänään Rohmun painomitalla ja tuo antoi tulokseksi 470 kg. Käytännössä Rohmun kokoinen issikka voisi painaa maksimissaan 400 kg eli semmoinen 70 kg pitäisi painoa pudottaa. Että ihan mikään pikku juttu ei ole kyseessä. Homman tekee haasteelliseksi se, että Rohmun ratsastajat eli minä ja työkaverini, emme ehdi ratsastaa kuitenkaan 5-6 päivänä viikossa, vaan sellaiseen maksimissaan 3-4 krt viikossa liikuntaan päästään. Mikä on normaalitilanteessa riittävä pitämään kunnon yllä ja jopa ehkä hiukan kehittämään hevosta, mutta laihdutustilanteessa hiukan haasteellinen. Samoin ruokailu on ongelma, koska hevonen asuu vieraalla ja saa reilusti heinää. Jos pitäisin sitä kotipihassa, voisin painonpudotusaikaan punnita heinät ja pitää huolen, että hevonen saa vain minimimäärän heinää. Hevosta ei voi liian vähällä ruoalla pitääkään, koska se kehittää liian vähän korsirehua saadessaan helposti mahahaavan. Ja hevonen on ruokittava monta kertaa päivässä, koska sen suolisto rakentuu (luonnossa laiduntava eläin) niin, että suolistossa on periaatteessa aina oltava jotain. Eli homma on haaste, verrattuna vaikkapa koiran laihduttamiseen. Masan olen pari kertaa joutunut laihduttamaan ja se on paljon helpompaa, koska koira kestää pitkiäkin aikoja syömättä tarvittaessa ja yksinkertaisesti voi vain antaa vähemmän ruokaa ja koiran metabolismi kestää sen ja liikunnan lisääminenkin on yksinkertaisempaa. Mutta kyllä hevosenkin laihdutettua saa, mutta ei kovin nopeasti, sanoisin.

   • outopaimen sanoo:

    Arvelinkin ettei homma ole niin yksinkertainen ja haluan kiittää kattavasta selvityksestä joka vastasi myös mieltäni askarruttaneeseen kysymykseen ruokavaliosta joka tuntuukin olevan tärkeä osa niin terveyttä kuin painonhallintaakin.

 3. rantakasvi sanoo:

  Rohmu on kyllä päässyt pikkasen(!) pulskaan kuntoon. 70 kg !!! huh, on siinä pudottamista.

  • rantakasvi sanoo:

   ps. tomaatit hengissä, paitsi Money makeristä en ole ihan varma 🙂
   Kiitokset vielä!

   • Marra sanoo:

    Joo sitä se teettää, kun lojuu kolme kuukautta tarhassa, kun emäntä on saikulla. Laihduttamista siis riittää…

    Jos tomsut kuolee, niin ainakin Tanskan vientiä ja pihvitomaatteja on tarjolla vielä vaikka millä mitoin 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s