Tyhmästä päästä kärsii monen viikon kuvat

sovituskopissa
Jo nyt on kumma kun ei kamera tarkenna vaikka miten päin olis…

Kävin eilen Uffilla ostamassa muutaman minulle uuden vaatteen. Sovituskopissa oli kirkkaat valot ja valkoiset seinät, joten päätin testailla kännykameran toimintaa, kun se oli ollut jo ainakin pari viikkoa kummallinen. Luulin sen jo hajonneen, kun kuvaustilassa se ei totellut nappia, josta voi automaatin sijaan säätää, kuvaako loistevalossa, päivänvalossa tai muussa vastaavassa. Ajattelin, että joko kosketusnäyttö on sanonut siltä kohdin sopimuksensa irti tai sitten se kameraohjelma. Lisää ihmetystä aiheutti se, että kaikki hyvässäkin valossa automaatilla otetut kuvat olivat todella epätarkkoja tai muuten kummallisia ja kuvanmuodostus kesti kauan ja tähän ajattelin joko linssin niin kovaa kulumista tai naarmuuntumista, että kuvat eivät vain onnistu tai jotain muuta yleistä vanhentumista, onhan tuo puhelin ainakin viisi vuotta vanha. Järkkärikuumekin ehti jo kasvaa aivan huisiin mittoihin tuon puhelinkameran kanssa taistellessa.

hiukset
Tukkakin meni sekaisin ongelmaa pohtiessa.

Niinpä siellä sovituskopin valoissa yritin sitten ottaa kuvia, mutta edelleen valoitusajat olivat pitkiä ja tarkennuksen kanssa oli suurta ongelmaa.

juicy_couture
Kokeilin tätä hupparia, koska se oli Juicy Couture, mutta en ostanut sitä, koska tykkäämisen syyksi ei riittänyt se, että se oli Juicy Couture 😉

Tällä kertaa tosiaan jopa sovitin vaatteita Uffilla, koska ne olivat normaalihinnoissa. Yleensä käyn Uffilla vain tasarahapäivinä ja silloin en mene kilometrin pituisiin sovitusjonoihin, vaan ostan vain kaiken mielenkiintoisen mikä näyttää sopivalta. Useimmat ostokset onnistuvat hyvin, jotkut vaatteet lähtevät takaisin kiertoon väärän koon vuoksi. Mutta euron tai parin takia on turha kiduttaa itseään sovitusprosessilla. Sen verran nuuka kuitenkin olen, että normaalihinnoilla en osta käytettyjä vaatteita sovittamatta, joten tällä kertaa oli pakko vaivautua koppiin.

huppupää
Kyllä meikäläinen näyttää kylmältä, kun kamerassa on vikaa 😉

Niin… Sovituskopissa en kyennyt ratkaisemaan kameraongelmaa, mutta saman päivän iltana viimein välähti. Silloin nimittäin edessäni oli kuvattavana jotain tärkeämpää kuin minä itse. Kuvasin nimittäin ihanaa ruoka-annostani. Ensimmäinen kuva meni ihan hunningolle, mitä ihmettelin suuresti ja sitten sen tajusin. Yökuvaus oli päällä ja eihän siinä tilassa ole ennenkään pystynyt vaihtamaan niitä päivänvaloja yms. En vain tajua, miksi en olut moneen viikkoon huomannut sitä kuuta ja tähteä siinä näytön vasemmassa reunassa. Dorka! Tyhmä! Idiootti! Siksi tuli sössittyä viikkokausien kuvat. No, onneksi ei tämän vakavammasta asiasta ollut kyse, mutta joskus ei voi kuin ihmetellä omaa typeryyttään.

Nyt kuitenkin ehkä tuolla kännykällä pystyy taas ottamaan jonkun katsomisen arvoisen kuvan. Vaikka silti se järkkäri tekisi terää. Varsinkin nyt, kun on saanut noista perheen eläimistä järkkärillä otettuja kuvia, niin voi olla, että oman järkkärin himosta ei ole paluuta. Onneksi miehenkin mielestä sellainen on jossain kohtaa ostoslistalla, niin ehkä voidaan jonain kauniina päivänä ostaa vaikkapa yhteinen järkkäri. Ja sitten pitäisi vielä opetella käyttämään sitä, kun on ensin kyennyt kantamaan isot summat rahaa kauppaan… Mutta lienee se kuvauksen opettelu aika paljon motivoivampaa kuin monen muun asian opettelu 🙂

Mukavaa alkavaa viikkoa!

-Marra

Mainokset
Kategoria(t): Minä itte, Shoppailua, Valitusta Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

12 vastausta artikkeliin: Tyhmästä päästä kärsii monen viikon kuvat

 1. Sanna sanoo:

  No höh, pitäshän siinä olla toiminto, joka huutaa joka kerta varoituksen ”yötoiminto käytössä!” tai muuta vastaavaa. Vähän niinku tietsikka kun se ilmoittaa salasanaa kirjoittaessa, jos capslock on päällä.

 2. outopaimen sanoo:

  Sattuuhan näitä 😀

  Mutta mitä taasen hiuslookiin tulee, niin rehellisesti ja vilpittömästi sanottuna sulle sopis todella hemmetin hyvin tuo ”sekaisin” – tyyli sillä varsinkin selkäpuolen kuvassa sun hiukset näyttää upeilta. Oikeesti, sulle räväkämpi tyyli on parempi kuin hillitty koska sä olet sellainen rebel – henkinen nainen etkä mikään piipertäjä. Niin ja myös hiusten väri tulee paremmin esille ja tiedän mitä kaikki ajattelee kun sanon että sulle punaiset/punertavat hiukset sopii kuin nenä pähän mutta tämä on mielipide joka ei liity mitenkään mun punapää-pakkomielteeseen vaan perustuu siihen mitä on hartioista ylöspäin (+luonne).

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  • Marra sanoo:

   Joo no en tiiä tosta tukasta, viime aikoina oon lähinnä miettinyt, että jos sitä hiukan lyhentäis niin pysyiskö se sit sillain kivasti vähän kuohkeempana…

   Mutta joo, sikäli kyllä oot oikeilla jäljillä, että en tykkää yhtään esim. liian kiltin näköisistä juhlakampauksista, vaan vähän villimpää pitää mieluusti olla.

   • outopaimen sanoo:

    Elä nyt mene lyhentämään vaan väsää kaikki hiukset samalla tapaa kuin selkäpuolen kuvassa olevat selkäpuolen hiukset on 😀
    Typerästi sanottu mutta kyllä sä tiedät mitä meinaan koska tuo sun takalettis on todella hyvännäköinen!
    Ei mitään katkomisia vaan villimpää otetta!

    • Marra sanoo:

     Se on semmonen juttu, että tää meikäläisen kuontalo ei tottele mitään käskyjä ja elää ihan omaa elämäänsä, eikä sille aina pärjää edes kampaajat, joten se on mikä se sattuu olemaan. Paitsi, että jos hiukan lyhentäs, niin jos se jaksais vaikka paremmin pysyä kiharalla, niin vois olla kiva…

 3. Hirnakka sanoo:

  Voi kehveli noita kameroita. Mulla on sekä järkkäri että toimiva älypuhelin. Järkkärillä alkuinnostukseni kesti noin kolme vuotta (ei ollut älykännykkää). Sitten vanha järkkä särkyi ja hommasin pari pykälää paremman. Iski kauhea kuvauskynnys. Hyvällä kameralla kun on ’pakko’ laukoa vain mestariotoksia. No ei oo. Harvoin vain tulee nykyisin järkkäriä kuskattua mukana vaikka sillä todentotta saa hyviä(kin) kuvia jos säädöt ovat kohdillaan ja kuvaaja särmänä.

  Avaas nyt vähän tuota UFFin toimintaa, miten niin normaalihintaiset tuotteet? Siis ihanko samat mitä esimerkiksi Juicy C. maksaa kaupassa?

  • Marra sanoo:

   Kyl mää tiedän, ettei järkkärillä pysty kukaan laukoon pelkkiä mestariotoksia. Ja aina uus kamera vaatii kokeneeltakin kuvaajalta treeniä, että saa säädöt kohdalleen. Ja sikshän moni kuvaaja käyttää esim kolmea eri järkkäriä ja miljoonaa eri objektiivia, että on joka tarkoitukseen sopivat vehkeet, kun kaikki ei oo parhaita kaikkiin. Joten jos ostan järkkärin, niin en aio ottaa stressiä siitä, että kaikkien kuvien pitäs olla mahtilaukaisuja 🙂 Ongelmana pidän just sitä, että en mä normipäivänä jaksa raahata mitään isoa kameraa mukana. Kännykuvia tulee varmasti edelleen olemaan useimmat. Mutta liikkuvia elukoita kuvatessaan nyt vaan tarvii järkkärin. Ja muutenkin olis joskus kiva ottaa tarkkoja luonto- tai kasvokuvia.

   Uffin normaalihinnoilla tarkoitan siis sitä, että vaikkapa Your Facen neule on 9 euroa ja Juicy Couturen huppari noin 20 euroa. Eli ei maksa samaa kuin kaupassa, mutta maksaa siis ihan selkeästi monta euroa. Kun mä käyn normaalisti siellä vain Tasarahapäivien aikaan, jotka on kahden viikon kampanja, joka alkaa niin, että ekan viikon ma kaikki vaatteet max 7 euroa, sit ti-ke kaikki vaatteet max 6 euroa, to-pe max 5 euroa, la-ma max 4 euroa, ti-ke max 3 euroa, to-pe max 2 euroa ja huipentumana la max 1 euro. Eli jos menen vaikka 2 euron päivänä niin ostan vaan kasan hyviltä näyttäviä tuotteita 2 euroa per ketale ja kasaan vain käsiini niin paljon kuin jaksan kantaa ja kassan kautta kotiin. Olen mm. ostanut kerran Gantin farkut 2 eurolla. Tasarahapäivillä shoppailu on yksi parhaista huveistani, aika monet juhlatkin on menneet jossain kuuden euron koltussa, joka maksais kaupassa 100 euroa. Mutta, kun siihen olen tottunut, niin sitten kun menen Uffille normaalihintojen aikaan, niin tosiaankin sovitan. Nytkin mun viisi vaatekappaletta maksoi yli 55 euroa, vaikka sain kuitenkin alea, kun olen töissä samassa kauppakeskuksessa. Eli siinä ero piilee, että normihinnoilla joutuu jotain maksaan, mutta euron päivänä 20 vaatteesta tulee pulitettua vain 20 euroa.

 4. Satu sanoo:

  No voihan kökkö! Mulle on käynyt joskus samalla tavalla, että on ollut kamerassa joku ihmeasetus päällä, enkä ole vain tajunnut sitä, ja sitten olen ihmetellyt kun kuvat eivät onnistu.

  Mä en ole varmaan koskaan käynyt UFFissa. Nyt seuraa hirveän nolo paljastus: mä kun en oikein tykkää käyttää vaatteita, joita joku toinen on käyttänyt ennen mua. Tai hetkinen, ostinhan mä pari vuotta sitten kierrätyskeskuksesta neuletakin, ja sitä olen kyllä käyttänyt, eli en mä olekaan niin nirso kuin mitä olen kuvitellut. 🙂

  Noi sun tagit on muuten ihan huippuja: ”kun ei vaan tajua”. 😀

  • Marra sanoo:

   En mäkään ole kauan osannut käydä kirppiksillä. Yhtä äkkiä sitten vaan opin joskus kolme vuotta sitten tai koska se nyt olikaan, kolme neljä vuotta sitten ehkä. Ostanhan mä muualtakin jotain toki, mutta tykkään kirppistelläkin, kun saa halvalla. Ja mulla on superprosessi niille toisten käyttämille ja kotonaan säilyttämille vaatteille. Ekana ne menee viikoks arkkupakastimeen koviin pakkaslukemiin, että mahdolliset ökkömönkiäiset tuhoutuu ja sit pesen ne ja sit käytän. Mulle riittää tää hygieniapuolen varmistus, muuten en häiriinny ajatuksesta, että joku muu on ollut saman vaatteen sisällä, se on mun vaate nyt 🙂

   Mutta kaikkee uutta sitä voi oppia, vielä muutama vuosi sitten en ollut ostanut kirppikseltä koskaan mitään…

 5. Rantakasvi sanoo:

  Mun on tähän juttuun pakko sanoa: Tekniikan ihmelapsi… 😀

  *juoksee karkuun*

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s