Volvonaisen pelasti Nissan-ratsu

quashqailla_kotiin
Ah, lämmin Qashqai nielee tietä kotiin päin 🙂

Ja sattuipa Loppiaista edeltävänä iltana, että Marra oli pitkään töissä siellä, missä ei ole lämpötolppapaikkoja. Kun kotiinlähdön aika klo 22 tuntumissa koitti, ei Volvo käynnistynytkään. Olin varma, että se käynnistyy, vaikka se tovin yskisikin, sillä niinhän se oli ennenkin, kaikki nämä vuodet, joista osa on ollut hyvinkin kylmiä, lopulta kylmänäkin käynnistynyt ja vienyt minut työpaikalta kotiin. Nyt se ei sitten käynnistynyt ja kaikki virta osoitti hyytymisen merkkejä. Pitipä vielä tarjoamani kyyti kollegalle, joka joutuikin nyt työntöpuuhiin, kun yritettiin työntääkin kottero käyntiin, vaan ei tuo lähtenyt. Lopulta sitten työnneltiin auto sakkopaikalta pois työpaikan parkkiruutuun (niitä kun ei riitä kaikille työntekijöille, niin työpäivän ajan oli Volvo ollut kyseenalaisella paikalla). Mies ajeli sitten hakemaan minut kotiin ja työkaverikin pääsi vihdoin omaansa.

No tulipa sitten Loppiainen ja työt kutsuivat jälleen. Töihin pääsin miehen kyydillä, vaikka hänen autonsa on kriittinen ajettava näillä keleillä, pari vuotta sitten se heitti kaikki öljyt pihalle vastaavilla pakkasilla. Työpäivän jälkeen illansuussa isäni ja veljeni saapuivat jelppimään tarkoituksena hinata Volvo käyntiin, mutta eihän tuo mokoma suostunut edes ehdottamaan käynnistymistä. Kokeiltiin sitten hinata Volvo kotiin, mutta tehtävä osoittautui aika mahdottomaksi, kun autosta loppui loputkin virrat ja ikkuna jäätyi jostakin ihmeen välistä niin, ettei auttanut raappaaminen sisältä eikä ulkoa. Yhden pysäkkipaussin jälkeen päädyttiin jättämään Volvo matkan varrelle eli porukoiden pihaan.

lainabiili_qashqai
Lainabiili Volvon paikalla

Koska työt kutsuu torstaiaamuna jo kuuden jäljestä, niin päädyin sitten ajelemaan kotiin Qashqailla ja palautan sen aamulla niin, että saan sitten sillä vielä kyydin töihin. Bussit kun kulkee sen verran huonosti noihin aamuaikoihin eikä -27 celciuksen lämpötiloissa pitkät odottelut tai kävelyt juurikaan kiinnosta, niin hiukan säätöä nyt tuli tähän sitten. Joten harvinaisen tyytyväisenä tämä Volvonisti ajeli lämpimällä Nissanilla kotiin. Nelivetokin oli jäänyt päälle hinauksen jäljiltä, mutta enpä osannut sitä ottaa pois päältäkään. Mutta olipa kiva kerrankin ajella näillä keleillä lämpimässä autossa, vaikka auto japanilainen olikin 😉

Heh, sikäli minua naurattaa tämä episodi, koska tietenkin se sattui juuri Loppiaisena, jolloin meikä joutui töihin kiitos uusien vapautuneiden kauppojen aukiolojen, mutta tietenkään mitkään autonakkukaupat eivät olleet auki, joten paljon säätöä seurasi tästä. No, jospa nyt arjen taas koittaessa saisin hankittua Volvoon uuden akun, niin jospa sitten lähdettäisiin taas kuin palmun alta vaikka pakkaset paukkuu. Hauskaa on myös se, että enpä ennen tiistai-iltaa edes tiennyt, että akku on niin finaalissa. On ollut niin lämmin talvi, että kylmäkäynnistykset ovat sujuneet tähän asti oikein hyvin, ja kotona ja toisissa hommissahan saan auton naruun, niin lämmiettynähän tuo on toki nätisti käynnistynyt. No, semmoista se on, että joskus pakkaset yllättää volvoilijan 😀

-Marra

Mainokset
Kategoria(t): Autoilua, Elämää, Talvi Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

23 vastausta artikkeliin: Volvonaisen pelasti Nissan-ratsu

 1. Helmi sanoo:

  Auts. Inhaa säätöä ja rahanmenoa! Kyllä ne Volvotkin -vaikka sotartsuja ovatkin- välillä ja kauan palvelleena saattaa piiputtaa.
  Toivotaan, että palmunaltalähtö on ihan pian käsillä!

  • Marra sanoo:

   Jep uusi akku on pitkän päivän päätteeksi kaarassa kiinni ja kuin palmun alta lähdettiin muutaman tunnin lohkolämppäilyn jäljiltä.

 2. Rantakasvi sanoo:

  Otan osaa Volvon surkean tilanteen johdosta. Tuntui pahalta lukea, nyyh.
  Mutta kyllä se uudella akulla taas kulkee kuin lentäen 🙂

  Minulla simahti akku kesällä. Muistanet, silloin isoH toi kaverinsa kansa toi akun kotiinkuljetuksella ja vaihtoivat sen vanhan tilalle 😀

  • Marra sanoo:

   Nyt on uusi akku tulilla ja niin kuumana käytiin, että Volvo meinasi keittää, kun ajoin sen kotiin 😀

   Muistan, että sait kotiinkuljetuksen ja olisinkin saattanut soittaa IsoH:lle ellei tämän episodin alkaessa olisi ollut Loppianen…

 3. MIMIPLATO sanoo:

  Joo se on paska fiilis kun huomaa että ei se perkele käynnisty!

 4. Sanna sanoo:

  Autoissa tapahtuu kummallisia juttuja näin pakkasella. Jännitän, lähteekö mun sitikka kahden ja puolen tunnin lämmityksen jälkeen käyntiin ja jaksaako käydä koululla mutkan ilman että posahtaa niitä öljyjä pihalle. Miehen ooppelissa joku suodattimen osa vuotaa jo muutenkin (kiitos Kiteen autohuollon, kun väänsi väärille jengoille) ja pakkanen kutistaa sen niin, että vuotaa tiputtamalla – palon uhka ilmassa…

  Ja joo, sen verran kokemusta on Nissanista pakkasella, että se kyllä pelaa!

  • Marra sanoo:

   Apua, ei oo teilläkään sitten ihan stressitöntä toi autoilu. Kyllä meilläkin on vielä säätöä edessä, nyt kun Volvossa on uusi akku, niin sitä joudutaan varmaan käyttään aika paljon, kun miehen autossa on noi himputin öljynheitto riskit ja lisäksi siihenkin pitää hankkia uusi akku, jahka akkuliikkeiden ruuhkat pikkasen laantuu..

 5. Simpukka sanoo:

  Onneksi on avuliaita Nissan- ratsuja. 🙂

  Volvolle paljon myötätuntoa ja hurjasti lisäenergiaa uudelle vuodelle. Hän nyt oli ottanut hieman turhan kirjaimellisesti sanonnan ”uusi vuosi, uudet kujeet”.

  • Marra sanoo:

   Jeps 🙂

   Volvolla on nyt niin paljon energiaa, että meinasi keittää, kun ajoin sen kotiin 😀

   • Simpukka sanoo:

    Lähtiks vallan keuliin valoissa? 😀

    WROOOMMMMMMM…..

    • Marra sanoo:

     Eipä tuo keulinut, mutta siinä kohtaa kun moottorin lämmöt nousi punaiselle, oli pakko pysähtyä bussipysäkille polkemaan kaasua, ettei moottori keitä ja voisinpa sanoa, että olis ollut huumorin huippu, kun moottori olis keittänyt -27 pakkasessa 😀

 6. outopaimen sanoo:

  No uskonpa että yhdelle sun toiselle on käynyt noin ja kun vierailin Motivan sivustolla, niin sielläkin suositeltiin että jos mahdollista, niin jättää sen pakkasessa seisseen auton suosiolla kotiin ja menee vaikkapa bussilla tai taksilla. On nämä kelit niin kovaa rääkkiä autolle ettei mitään rajaa.

  • Marra sanoo:

   Joo, Motonetin parkkipaikalla ei ollut melkein yhtään vapaata tilaa ja kassalla oli hyvinkin seitsemällä peräkkäisellä ihmisellä ostoksenaan pelkkä akku 😀

   • Outo Paimen sanoo:

    😀
    Mä uskon sen!

   • MIMIPLATO sanoo:

    No eilen just kävin Vaimon autoon hakemassa motonetistä tilaamani jarruosat ja parkkipaikka oli aivan turvoksissa, enää invapaikka oven vieressä oli tyhjä. Niin mielettömästi oli porukkaa et kassallekki sai vartin jonottaa, kun ensteeks oli ½ tuntia jonottannu osia.

    • Marra sanoo:

     Kuulostaa kovin tutulta toi sun Motonetissä käynti! Parkkipaikka oli ainakin meillä niin täynnä, että perällä oli tasan kolme paikkaa tilaa kun mentiin…

 7. Hirnakka sanoo:

  Kävin tänään aamulla, heti kahdeksan aikaan näyttämässä omaa Hopianuoltani (tai yhtä sen outoa koodia) ja siellähän oli meno kuin Tokion pörssissä. Kauhea kuhina, haloo, hulina ja huuto. Puhelimet piipittivät ja äijää tunki ovista ihan kuin olisi ilmaisia ämpäreitä jaettu. Monelta oli hyytynyt kiesi tienposkeen ja niitä sitten setvivät johonkin korjausjärjestykseen.

  Itse odottelin korjaamopiällikön saapumista kustannuspaikalleen hänen omassa kopperossaan eli loosissa ja kuuntelin kun puhelintiedustelijoiden korjausajat menivät kahden viikon päähän. Oman auton vaivaa ei oikeasti ollut, se oli vain jokin virhekoodin bugi. Sain odotellessa kahvit ja banaanin vaikka pullakahvilipukkeella minut lähetettiin odottelemaan koodinpurkua. Iloisena kurvailin pois siitä kuhinasta.

  Tuli oikeasti paha mieli ja sympatiavtutus kokemuksesi perusteella. Onneksi nyt on akku ja volvo käy ja kukkuu.

  Mitä tulee edellisen postauksesi aiheeseen, en käsitä mikä vimma se on ajaa noita kauppoja olemaan auki 24/7. Nyt jo on huutava pula vuoropäiväkotipaikoista koska jossainhan ne taksikuskien, palomiesten, ravintolaväen, poliisien ja sairaalahenkilökunnan tenavat täytyy säilyttää kun vanhempi on duunivuorossa. Kaikilla kun EI ole isovanhempien turvaverkkoa tai puolisoa hoitamassa lapsia sen aikaa kun toinen on töissä.

  Yksi asia mikä heti iski mieleen, on työturvallisuus. Avoimet kaupat yöaikaan, vähän henkilökuntaa ja joku sekopää jolta sekä kaljat että pillerit loppu voi aikaansaada aika rumaa jälkeä.
  Brrh.
  Ihan myötätunnosta EN asioi kaupoissa kl. 21 jälkeen. Sen verran olen jo oppinut ennakoimaan ostoksiani, ettei ole tarvis lähteä yöllä kauppoihin haahuilemaan.

  • Marra sanoo:

   Täällä ei meinannut Motonetin pihaan mahtua, kun oli ihan täynnä ja kassajonossa liki kaikilla asiakkailla oli ostoksenaan vain ja ainoastaan akku. En siis ollut ainoa, jonka pakkaset yllätti 😀

   Tuntuuhan näitä sattuvan uudempienkin autojen kanssa, sellaista se elämä ja tekniikka on…

   Joo päivähoito on todellakin yksi ongelmien aihe ollut jo vanhoillakin aukioloilla etenkin yksinhuoltajilla, joita munkin työpaikalla on pari. Ei ole aina helppoa se, saati jos vielä sekoitetaan työvuoropakkaa entisestään.

   Jep, yöaukiolot lisää taatusti vartioinnin tarvetta, mikä taas lisää tuotteiden hintaa. Mutta saa nyt nähdä kuinka tässä touhussa käy, paljonko ne aukiolot pidemmällä tähtäimellä oikeasti laajenee…

 8. MIMIPLATO sanoo:

  Kyllä on täysin järjetöntä touhua toi kauppojen aukiolosotku. Perkele, kyllä nykyään voi netistä tilata ruuan ja haluamanaan aikana he tuovat ruuat keittiöön asti. Lämmin, kylmä ja pakasteet kaikki siististi omissa kasseissaan. Aina välillä käytän palvelua ja ainakin täällä meillä homma toimii hiton hyvin!.
  Aamu seittemästä iltaysiin on mun mielestä ehoton raja, mieluiten 7-17 ja se sunnuntaiaukiolo on itte perkeleestä, koskaan en sunnuntaina mee kauppaan, periaatteesta.

  • Marra sanoo:

   Joo ja mun mielestä on järkyttävää, että yhtäkkiä voidaan aiemmin sovitut työajat muuttaa miksi tahansa. En tykkää, välillä olis kiva ehtiä oleen ihan oman perheensä kanssa kotona. Ymmärrän ympärivuorokautiset työt aloilla, joissa se on pakko, kuten sairaalassa, mutta kaupassa se tuntuu niin turhalta, että se ei omaa työmotivaatiota lisää…

   • Simpukka sanoo:

    Absurdia asiassa on mun silmissäni vielä se, että just terveydenhuollon alalla niitä päivystyksiä on keskitetty. Eli just paikoissa, mitä todella tarvitaan ympäri vuorokauden, niitä suljetaan. Enkä kyllä usko, että Suomessa kukaan nälkää joutuu kärsimään kauppojen aukioloaikojen takia. Ja jos niin huonosti asiansa osaa organisoida, silloin joutaa mun puolesta kärsiäkin nälkää ja miettiä vaikka siinä samalla, miten hoitaa ne seuraavat ostokset ettei käy yhtä tyhmästi.
    Mutta niinkun olet sanonutkin, että ehkä sen alkuhuuman jälkeen meininki kuitenkin rauhoittuu. Joskaan se ei varmasti lohduta heitä, jotka joutuvat miettimään lastenhoitoa ja muuta asiaan liittyvää säätämistä.

    • Marra sanoo:

     Niinpä, terveydenhuollon päivystykseen on ajettava kymmeniä kilometrejä yöllä, koska niitä ei todellakaan ole joka kunnassa ollenkaan, mutta kauppoja sitten pitäisi pitää auki non stoppina, että saa maksalaatikkoa yöllä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s