Tästä se rahanmeno alkaa

lääkkeet
Näillä lääkkeillä mennään, ensin Arcoxiaa pari kuuria ja sen jälkeen Buranaa…

Käväisin sitten tosiaan lääkärissä tänään ja saikkua pukkasi reilu viikko. Lisäksi napsahti hiukan kipulääkkeitä, jotka kävin heti apteekista hakemassa kaikki, jottei tarvitse sitten toista kertaa mennä. Hoitopuoli sitten tuolle handylle onkin hiukan mielenkiintoisempi, koska firman maksamat työfysioterapeuttikerrat alkaa olla käytetty, mutta kunnon fysikaaliseen hoitoon pitäisi mennä, jotta saadaan hoidettua myös syytä, eikä vain oiretta, niin nyt on sitten taskussa pari lähetettä ja suositukset tyypeistä, joiden pitäisi olla hyviä tämmöisen vaivan kanssa. Kelakorvauksethan saan toki hoidoista, kiitos lähetteen, mutta jää siitä minullekin ihan tarpeeksi maksettavaa. On se hienoa, kun on työn aiheuttama vaiva ja saa itse pulittaa hoidot, mutta onhan se niinkin, että näille vaivoille altistavat yliliikkuvat nivelet eivät ole työnantajan vika, joten ei kai parane valittaa.

Käsigate on siis edennyt tällä kertaa olkapää- ja kaularankaosastolle. Alkuunhan ranne oli suurin ongelma, sitten myöhemmin kyynärpää. Tällä hetkellä ranne on aika rauhassa, kyynärpään seutu vihoittelee ja olkapää ja kaularangan sivu soittavat sitten suurinta meteliä. Meinasi ihan päästä ruma sana, kun lääkäri painoi kaulaa, mutta sain vedettyä puolivälissä takaisin sanani, mutta siis sattui ja lujaa! Joten koko hässäkkää siis pitäisi hoitaa lavasta ja kaularangan seutuvilta alkaen, jotta tuo käsi ei saisi osakseen kipuja.

Että ei sitten muuta, kuin artisti maksaa, ensin ajattelin kokeilla lääkärin suosittelemaa herrahenkilöä, jottei tule sanomista, jos vielä uudestaan lääkäriin joudun ja sen jälkeen jos ei ole tarvittavaa tehoa, niin menen kaverin suosittelemalle Mr. Magic Handille, siksi siis meikällä on nyt kaksi lähetettä taskussa, että pääsen sujuvasti molempiin. Ja juu, meikäläinen ei sitten varmaan lähikuukausina ostele mitään pientä kivaa itselleen, kun täytyy käydä tätä kroppaa laittamassa parempaan kuntoon. Toisaalta onnellinen täytyy olla siitä, että tällä hetkellä meikällä todennäköisesti kuitenkin on rahaa silloin tällöin käydä tuolla hoidossa, on niitä ollut sellaisiakin aikoja, kun olisi ollut täysin mahdotonta moinen.

Pääasia tietysti olisi, että käsiosasto tulisi kuntoon tai muuten joudun varmaan ryhtymään puhetyöläiseksi ja siitä tuskin meikäläiselle kovin hyvää palkkaa maksettaisiin 😀

-Marra

Kategoria(t): Elämää, Minä itte Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

20 vastausta artikkeliin: Tästä se rahanmeno alkaa

 1. Simpukka sanoo:

  Nyt alkaa kuulostaa toiminnalle, mitä olisin oikeastaan odottanut jo ajat sitten kätesi hoidon suhteen.
  En hurraa kustannusten puolesta, mutta kai se on kuitenkin pidemmällä aikavälillä halvempaa pistää käsi kuntoon nyt, kuin lähteä miettimään uutta työtä. Aika harvassa ovaat työt, joihin ei käsiä tarvita. Vaikka olisikin vain toimistotyöstä kyse, siinäkin käsi joutuu rääkkiin.

  Fysioterapeuttikaveriltani (Suomessa toimiva) kysäisin pari päivää sitten asiasta, niin kyllä siellä on myöskin ihan omat käsivaivoihin erikoistuneet terapeutit.
  Toivottavasti pääset jonkin vastaavanlaisen osaajan käsittelyyn. Ja sitä ennen nyt kuitenkin sellaisen ihmisen pakeille, joka osaa paikantaa sen oikean vaivan. Oireiden hoitaminen vain pitkittää vaivaa.

  • Marra sanoo:

   Sehän se on, että aika vähissä on tosiaan työt, missä ei kättä tarvi. Kyllä meikäläisellä on jo siirtynyt toimistopuuhissakin hiiri vasemmalle kädelle, oikea ei moista touhua kestä enää tässä vaiheessa. Ja joutuu sitä nyt muutenkin käsiä käyttämään, että parempi olis sen toimia, vaikka tietty ei ole niin pakkotahtista hommaa, kuin kaupassa. Ehdin tosin hetken miettiä jo vartijan uraa, kun siinä ei suurimman osan ajasta tarvi käsiä, paitsi sitten tietty jos on joku kiinniotto päällä 😉 Mutta vartijoilla on kyllä tosi huonot palkat, niissä hommissa pitäis kans tehdä paljon ylitöitä, jotta pärjäis.

   Eipä ole koskaan osunut silmiin yhtäkään käsiin erikoistunutta fysioterapeuttia tai ainakaan, että kukaan olisi mainostanut sellaista. Meikällä killuu mielessä sellainen OMT-fyssari, joka tekee fasciamanipulaatiota, koska mulla pitäs saada avattua kyljestä asti fasciakalvoa tai jotain sinne päin, että alkais homma toimia. Mutta ihan ekana taidan mennä tonne lekurin suosittelemalle fyssarille, joka näyttää olevan erikoistunut olkapäävaivojen hoitoon, kun nyt netistä äsken katsoin. Vaan kuvittelin ihan erinäköisen miehen mielessäni, höh! 😀

   • Simpukka sanoo:

    Mäkin jäin oikein miettimään, että mikä on sellaista työtä, jossa ei kättä tarvita aktiivisesti. Kyllähän niitä toki on, mutta taas tuli huomattua, että kyllä nuo kädet vaan melko tärkeät työvälineet ovat.

    Jaa… Kävikö suositellut miehen kanssa yllätys positiiviseen vai negatiiviseen suuntaan?

    Väliäkös sillä, vaikka olisi peräpukamiin erikoistunut 😛 , jos työnsä osaa myös vaivasi kantilta katsottuna. Toivottavasti se alkaa siitä tokenemaan.

    • Marra sanoo:

     Kai niitä töitä on jos oikein miettis asiaa. Vaikka kyllähän se paljon rajoittais. Voisin kyllä tykätä olla oikeastikin vartija, mutta 1600 e kuukausipalkka ei houkuttele yhtään. Tuttu vartijakin tekee yli 50 tuntista viikkoa, että pärjää, niin siinä joutuis vaan ojasta allikkoon, kun taas pitäs olla hitsin paljon töissä…

     No, en tiedä oikein oliko se positiivinen vai negatiivinen se suositeltu mies. Enkä nyt siis tarkoita silleen ulkonäköä perinteisessä merkityksessä vaan sitä, kun joku tulee niin iholle räpläämään kroppaa, että olis hyvä että olis jotenkin sellaisella aaltopituudella, että tilanne ei olis hirveän vaivaannuttava ja tuo on kuvassa sen näköinen, että on vähän vaikea sanoa, kuinka synkkaa, ei ole siis varsinaisesti ”mun näköinen” ihminen, mutta toisaalta näyttää jollain tavoin välittömältä ihmiseltä, joten ehkä saa voitettua mut puolelleen, jos on kovin luonteva 🙂

     Toi on erikoistunut ainakin sijoiltaan menneisiin olkapäihin ja golffausvammoihin yms 😀

     • Simpukka sanoo:

      No ei kai sitä koskaan voi kuvan perusteella sanoa, synkkaako vaiko ei. Sinä vanha golffari olet siellä toivottavasti osaavissa käsissä. 😀

 2. Sanna sanoo:

  Meillä sai tt-huollon kautta sen 10 kertaa fysioterapiaa/vuosi – teillä lienee sitten vähemmän?
  Mie jäin miettimään, mikä sana se oli, jonka vedit takas 🙂 ”Saat… taas?”

  • Marra sanoo:

   Meillä saa max viisi kertaa fysioterapiaa per vaiva. Siis jos nyt tulis vaikka joku jalkaongelma, niin siihen saisin sen max viisi kertaa fyssaa, mutta tähän käsiosastoon ei enää tipu, vaikka jakautuis hoidot eri vuosille…

   Se sana oli enemmän tuolta alapääosastolta, minkä vedin takaisin 😉

   • Sanna sanoo:

    Aaauuts, eihän viidestä kerrasta oo mihinkään! Tai no joissain tapauksissa ehkä, jos tarvitaan lähinnä ohjausta itsehoitoon eikä niinkään fysioterapeutin käsittelyä.
    Toisaalta kymmenen kertaakin oli aika puuduttavaa sitten lopulta, paitsi sen hurmaavan ja komean nuoren miehen käsittelyssä…

    • Marra sanoo:

     Kävin huhti-syyskuussa neljä kertaa työfyssarilla mun niskan takia, koska kuulin vasemmalla korvalla ääneni kahtena ja siihen riitti se neljä kertaa, kun kolmannen ja neljännen kerran välillä en enää kuullut ääntä kahtena ja siihen tehosi siis ihan noi opastetut itsehoitoliikkeet.

     Mutta joo, tähän käteen ei tosiaan viisi kertaa riitä ja työfyssarilla on myös se huono puoli, että niillä ei ole mitään laitteita, vaan voivat ainoastaan antaa noita itsehoitoliikkeitä, vaikka meikä on nyt siinä pisteessä, että tarttis muutakin tehdä. Ja sitä se työfyssari itsekin on sanonut. Tää työfyssari, millä nyt kävin, ei ole juuri se meille nimetty, mutta kävin hänellä, kun sille omalle niskaa hoitaneelle on yli kuukauden jonot jokaiseen aikaan, niin sinne olis päässyt liian hitaasti. Tästä viimeisimmästä, joka kättä hoiti, tykkään kuin hullu puurosta, ihana nainen, jotenkin tosi lempeä. Voisin käydä hänen vastaanotolla lopun elämääni. Harmi kun hän ei ehdi tällä hetkellä tehdä yksityisvastaanottoa, kysyin kyllä tekeekö…

     Mutta nyt on sitten menossa kaksi miesfyssaria kokeiluun, katsotaan kuinka ämmän käy…

 3. Helmi sanoo:

  No nyt alkaa tapahtua! Loistavaa!
  Ootko syönyt Arcoxiaa ennen? Ihan vaan varoituksen sana, jos et…. mulla turpoaa siitä huulet ja kieli, sekä iho tulee punaläiskikkääksi. Millekään en oo ollut allerginen/herkistynyt tms ennen tota. (Ja tuo oli siis aikaa, jolloin en ollut vielä niin lääkkeitä täyteen pumpattu kuin nyt. ) Mutta yksilöitähän me ollaan.
  Malta saikuttaa kättä kunnolla!

  • Marra sanoo:

   Söin yhden kuurin sitä Arcoxiaa marraskuussa, ei tullut sivareita, mutta ei se kyllä kaikkea kipuakaan vienyt. Mutta oli se edes pienen hiukkasen tehokkaampi, kuin Pronaxen, jota söin sitä ennen, mikä oli täysin lumelääke meikäläiselle. Toi Arcoxia 120 mg on kuulemma joidenkin mukaan vahva lääke, mutta viimeks en ainakaan kovin suurta vaikutusta huomannut, kipu oli vain hiukan lievempää. Mutta mä nyt oon jotenkin outo näiden lääkkeiden kanssa kaikin puolin! Siis kun mikään ei oikein vaikuta 😀

 4. outopaimen sanoo:

  Sulla on sitten sama, synnynnäinen lääketoleranssi kuin monilla muillakin ja se on aika hankala juttu koska niiden toimivien lääkkeiden kokeiluihin menee rahaa aika hemmetisti ja tietysti se on kurjaa koska särky on koko ajan päällä.

  Tietysti on hyvä ettei syö lääkkeitä muuta kuin silloin kun niihin on oikeasti aihetta, tämä siis noin niinkus yleismaailmallisesti, mutta mun mielestä lekurit ovat tämän päivän suomessa turhan varovaisia lääkkeiden suhteen varsinkin niissä tapauksissa joissa potilaan pitäisi liikkua parantumisen edistämiseksi mutta eivät kykene kiputilojensa takia. Hieman kovemmat lääkkeet mahdollistaisivat sen oikean ja kohtuullisen liikkumisen ja se olis mun mielestä tilanne josta hyötyisi niin potilas kuin hoitavakin puoli. Tämä meni nyt vähän sivuun sun postauksen aiheesta ja anteeksipyyntöni tästä.

  Hyvä asia on se että pääset hoidattamaan sitä kättäsi. On meinaten taivaan tosi että kun jokin ei toimi, niin se vaikuttaa eteenpäin kuten sullakin ja siks se ois saatava mitä pikimmin kondikseen koska kaluarangan alueen kivut liikerajoitteineen ovat niitä joita kukaan ei halua kokea.

  Jaksamista ja kun lakkaat sen eteisen lattialla nukkumisen, niin se on tie kohti tervettä, tasapainoista ja masakarvatonta elämää 😀

  • outopaimen sanoo:

   Joo…kaularangasta piti puhumani eikä siitä toisesta. Pitäisköhän opetella kirjoittamaan.

   • Marra sanoo:

    Joo mulla on todellakin synnynäinen lääketoleranssi ja aika moni kipulääke sallitulla annokselle ei helpota oikeastaan yhtään. Ja olen tosiaan syönyt elämässäni verraten vähän lääkkeitä eli en ole ainakaan turtunut, vaan kyse on nimenomaan synnynnäisestä ominaisuudesta.

    Ja mua ärsyttää ihan oikeasti tosi paljon, kun lääkärit määrää niin varovasti noita lääkkeitä mulle. Olen joutunut monta kertaa hakemaan uutta kuuria, kun ensimmäisestä ei ollut minkään valtakunnan hyötyä. Voisin oikeastaan luetella kolme lääkettä, jotka elämässäni ovat toimineet kunnolla, niitä ovat ollee joku V-Pen antibiootti järkyttävään hammassärkyyn, johon ei kipulääkkeet auttanut, joita jouduin viikon syömään ennen kuin sain antibiootit, sitten miehelleni erään autokolarin jälkeen määrätyt lihasrelaxantit, jotka tehosi jopa mun niska-selkäsärkyihin ja kolmantena eräs opsupohjainen yskänlääke (taas miehelle määrätty), joka kadotti mun keuhkotaudin päivässä. Siinä ne sitten olikin, muut lääkkeet elämän varrella on ollut enempi vähempi sinne päin ja on ollut niitäkin tilanteita, kun olen joskus juhannuksena nuorena tyttönä lainannut akuuttiin kipuun itseäni kolme kertaa isommalle ihmiselle määrättyjä kolmiolääkkeitä ja kaikki on pelänneet, että kohta toi ämmä tilttaa. No, ei tullut sivareita eikä auttanut edes siihen kipuun, kun oli poskessa reikä. Joten kannatan kunnon lääkkeitä, mielellään hevosannoksella, koska hevosnainen on kuin hevonen itse, että ei ihan pienet tropit vaikuta mihinkään.

    Mun aivot käänsi sen kaularangan ihan oikein lukiessa, en olis edes virhettä huomannut, ellet olis sanonut 🙂

    Tänään oli pakko ottaa päikkärit ihan sängyssä, koska kärsin niin kovasta pääkivusta, etten meinannut pystyä olemaan ja mainittakoon, että päänsärky alkoi eilen illalla ja otin illalla lääkkeen, mutta ei se mitään auttanut ja särkyi jatkui aamulla ja tänä iltana meni sellaisiin mittoihin, etten meinannut voida pitää silmiä auki, joten oli pakko kellistyä parin tunnin päikkäreille. Nyt könysin pystyyn ja pitäs vielä käyttää Masa tuolla pakkasessa. Niistä masakarvoista ei kyllä pääse eroon, vaikkei lattialla nukkuiskaan 😉

 5. Hirnakka sanoo:

  Kurjaa 😦
  Siis tuo käsigate mutta eteenpäinhän se on sätkittävä. Parempi kai se on vähäinenkin hoito ja terapia kuin ei ollenkaan.

  • Marra sanoo:

   Joo eteenpäin mennään. Olen kyllä miettinyt, että pitäisi varmaan hankkia se koru, että fierce is fortune. Mietiskelin sitä, kun makasin tänä iltana sängyssä järkyttävän päänsäryn kourissa. Töistä aina jotenkin selviää, mutta sitten välillä tää kroppa tilttaa ihan täysin vapaa-ajalla, että mihinkään ei pysty, kun makaamaan. Mutta eteenpäin, sanoi mummo lumessa 🙂

 6. Rantakasvi sanoo:

  Kyllä tosiaan kannattaa hoitaa mahd hyvin kättä tässä vaiheessa, kun sullakin noita työvuosia on vielä jokunen edessä. Puhetyöläisen hommia voi tehdä, mutta kaikki valmisteleva työ toki vaatii käsillä näppäilyä yms. Itse olen käyttänyt hiirtä aina vasemmalla kädellä, kun muuten olen oikeakätinen, se jakaa kuormitusta.

  Arcoxia ei sopinut minulle lainkaan. Se ei tehonnut yhtään mitään isoillakaan annoksilla ja pitkällä kuurilla. Ja koko ajan oli oksettava olo. Yksilöllistä, varmaaankin.

  • Marra sanoo:

   Joo, pakkohan se on hoidattaa, vaikka sitten sieltä omasta pussista käsin, mutta kuten sanoit, niin sen verran nuori olen vielä, että ei nyt huvittaisi tässä iässä jo menettää osa työkyvystään. Sellaiset hommat pitäisi olla ajankohtaisia sitten vasta reilun 20 vuoden päästä…

   Mäkin luulen, että mä käytän ehkä loppuelämäni hiirtä vasemmalla kädellä. Ihan jo varmuuden vuoksikin…

   En mäkään oikein mitään laske tuon Arcoxian varaan. Jotenkin jäi viimeksi mielikuva, että se helpotti kipua edes vähäsen, kun Pronaxen ei ollenkaan. Mutta kun osuutensa saattoi olla silloin silläkin, että olin kuitenkin jo ollut viikon saikulla siinä kohtaa kun sitä Arcoxia aloittelin niin ehkä käsi oli jo vähän rauhoittunut. Aloitin nyt eilen uuden kuurin, vielä ei ole ainakaan mitään vaikutusta ilmaantunut. En oikein kovin paljon luota tuon tehoon, mutta toisaalta, kai sitä pitää edes jotain yrittää, on sitten sellainen olo, että syöty on edes lääkettä. Mutta lääkärit nyt vaan on pääsääntöisesti niin nihkeitä antamaan mitään kunnon kipulääkettä, että hohhoijaa…

 7. MIMIPLATO sanoo:

  Voi harmi! Muista aina pyytää lääkettä mistä kela korvaa. Mulla tipppu kaks tärkeintä kipulääkettä korvattavien listalta ja se tekee melkein 500€/kk lisäkuluja! Kun kysyin että miks ei enää korvata, niin sanovat syyks että niitä käyttää niin pieni joukko, eli kärsi koira, persetti!

  • Marra sanoo:

   Jos kuittia oikein lueskelin, niin sain kyllä noista molemmista lääkkeistä kelakorvaukset. Jotain reilu 36 euroa maksoi toi setti.

   Mikähän syy se tollainen on, että kun lääkettä käyttää niin pieni joukko, niin ei korvata?! Kyllä on erikoiset perustelut :/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s