Kahdenlaista vettä

ruskeaa_vettä
Joskus täytyy ylittää likaisempaakin vettä…

…ja meikällä se aika koitti tässä viime päivinä. Sattuipa nimittäin niin, että eräässä taannoisessa työvuorossa se ei ollutkaan asiakas, joka aiheutti ongelmia, vaan vartija, joka ehti yhden ainoan vuoron aikana haukkua minut mm. ihan mulkuksi, kusipääksi ja hulluksi ämmäksi. Kerkesi myös koskea meikäläiseen hiukan liikaa ja mm. estää pääsyni pois työpaikan toimistosta ja haitata muutenkin työntekoani sekä laukoipa tuo törkeyksiä myös työkavereilleni ja näytteli keskisormea mennen tullen ja töni minua käytävällä asiakkaiden nähden jne. No, ei siitä täällä sen enempää ja asia on tältä erää minun osaltani siirretty ylemmille tahoille hoidettavaksi ja uskoakseni ei tarvitse kyseisen vartijan seurassa viettää enää yhtäkään työvuoroa. Mikä on hyvä, sillä minulta saattaisi mennä pahasti hermot ja saattaisin vaikkapa hyökätä äijän kimppuun, mutta vaikka luotto omiin voimiin onkin kova, niin en silti välttämättä pärjäisi treenatun oloiselle vartijamiehelle. Joten tyydyin tällä kertaa ohjien omiin käsiin ottamisen sijaan tekemään ihan virallista kautta valituksen tuon henkilön käytöksestä.

Mutta siitä sitten mukavampiin asioihin ja koska olen tänään ollut aikaansaavalla tuulella, niin latasinpa vielä illan kunniaksi yhden lyhyen taaskin todella huonolaatuisen videon Masan Youtube-kanavaan. Ja tässä tulee siis se toinen vesiviittaus, Masa kun pomppii videossa pienen kosken ylitse. Niin kuin oikean ”lassien” kuuluukin 🙂

Mukavaa viikonjatkoa kaikille, olen iloinen, että ollaan jo helmikuussa niin alkaa pahin synkkyys pikku hiljaa väistyä! Jee! 🙂

-Marra

Kategoria(t): Elämää, Kesä, Koiruuksia, Minä itte, Random, Talvi, Valitusta Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Kahdenlaista vettä

 1. Helmi sanoo:

  Mitä hittoa? No johan on ollut omituinen ja ikävä vartija. Varmaan oikein hyvä, että hoidit asian virallisesti, vaikka varmasti kiehuit… jäin oikein miettimään, olisin ite varmaan luikkinut karkuun, en olisi osannut toimia ja hämmentynyt tollasesta.

  • Marra sanoo:

   Joo enpä ole ennen tällaista kohdannut, mutta näköjään mitä vaan voi tulla vastaan. On se tyyppi ollut ennenkin ärsyttävä, mutta en tiedä miksi sillä meni yhtäkkiä ihan överiksi toi touhu…

 2. Simpukka sanoo:

  No huh! Missä piripäissään mahtoi vartija töissä heilua?! Ihan normaalilta tuo ei todellakaan kuulosta.

  • Marra sanoo:

   No eihän noista lihaksia kasvattelevista nuorista jätkistä aina tiedä, kasvaako ne lihakset ihan pelkällä raudan nostelulla vai joillakin testoilla…

 3. Rantakasvi sanoo:

  Törkeetä, vartijoiksi pääsee kaikenlaisia ääliöitä. Toivottaavasti kyseisen tyypin työnantaja sai myös tiedon herran toimista.

  Hyvä, että et rusikoinut sitä vartijaa, se olisi kumminkin syyttänyt sinua kaikki oikeusasteet läpi.

  • Simpukka sanoo:

   Mä olen tuolla sairaalamaailmassa ollut paljon vartijoiden kanssa tekemisissä ja kyllä sinne välillä niin kahjoa porukkaa eksynyt, että melkein enemmän on saanut pelätä heitä kuin huumeita kärkkyviä narkkareita. Suurin osa on tietysti ihan normaalia ja fiksua porukkaa, mutta aivan liian monta virkaintoista ”ramboa” on ollut mukana. Kai se on heille joku unelmien täyttymys päästä varusteissaan vähän kukkoilemaan ja pykäämään muuten kehnoa itsetuntoa. Ja eipä noille varmaan kovin korkeita pääsyvaatimuksia (älyllisiä sellaisia) ole, joten tyhmemmätkin pääsevät helposti mukaan.

   Toinen vähän vastaava ryhmittymä ovat ambulanssikuskit. Varsinkin nuoret sellaiset, jotka ajavat kuin päättömät. Miehenihän oli pari vuotta sitten kolarissa just tälläisen tapauksen vuoksi. Onneksi selvisivät pienillä vammoilla, vaikka auto pyöri kolme kertaa katon kautta ympäri. Hän sanookin, että usein nuorilla kuskeilla on ”sininen valo päälle ja aivotoiminnat seis”- syndrooma. Eli taas sitä, että on hienoa päästä ajamaan kovaa ja pillit ulvoen. Tosin sininen valo ja pillit päällä eivät oikeuta toimimaan joka tapauksessa liikennesääntöjä vastaan. He saavat ajaa esim. väärää kaistaa tms., mutta jos aiheuttavat onnettomuuden, syy on yksinomaan heidän. Tätä eivät kaikki ilmeisesti sisäistä. Tympeintä on se, että kyydissä on usein jo muutenkin akuuttia apua tarvitseva potilas plus monihenkinen henkilökunta.

  • Marra sanoo:

   Kyllä tyypin työnantaja on jo saanut tiedon toisen vartijan kautta sekä lisäksi mun työnantajan kautta isojen pomojen toimesta. Meikäläisen työnantajan puolella oltiin todella pöyristyneitä moisesta toiminnasta.

   Joo eipä sitä huvita itselle hankkia potkuja sillä, että yrittäisi mukiloida vartijaa 😀

   Täällähän tosiaan osa vartijoista on ihan kunnon vartijan ammattitutkinnon suorittanutta väkeä, mutta sitten on näitä nuoreja kolleja, jotka ovat käyneet vain ja ainoastaan 32 tuntia sisältävän järjestyksenvalvojakoulutuksen, koska se riittää lailliseksi pätevyydeksi toimimaan noissa tehtävissä. Meillä käy aika monta eri vartijaa, kaikki muut ovat olleet aina asiallisia. Yksi nyt on hiukan laiska ja viettää liikaa taukoja, mutta muutoin ovat hommansa oikein asiallisesti hoitavaa väkeä, mutta tämä yksi on ennenkin käyttänyt työpäivänsä meidän työntekijöille vittuiluun, mutta nyt sillä napsahti joku viimeinenkin järkisulake päästä.

   Noista ambulanssikuskeista olen sitä mietä, että esim. ihan 20-vuotiaan ei pitäisi olla edes mahdollista päästä ambulanssikuskiksi. Täällä lähiseuduillakin on ollut useita tapauksia, missä ambulanssi on kolaroinut jossakin risteyksessä maaseudun isoilla teillä ja on niissä joskus joku potilas kuollutkin. Monesti on paljastanut ambulanssikuskin olleen todella nuori, esim. 21-vuotias tyttö. Tietty ikäkään ei kerro kaikkea, mutta päivän selvää on, että nuorella ei ihan ikänsä puolesta voi olla kovin pitkää ajokokemusta, kun ajokorttia ei ihan lapsena voi saada, joten mun mielestä pitäisi saada joku systeemi, että pystyttäisiin todentaan, että ambulanssikuskiksi pääsevällä on useamman vuoden päivittäinen ajokokemus, niin silloin on ehkä jonkunlainen rutiini ajaa vähän lujempaakin. Kun kyllä siinä Suomen talvikeleissä on haastetta kokeneellekin kuskille ohjastaa jotain ei-niin-urheilumallista pakettiautoa rallivauhtia jo valmiiksi vakavassa tilassa oleva potilas kyydissään… Joten jos minä saisin päättää, niin jokaisella ambulanssikuskilla pitäisi olla kunnon ajokokemus takanaan, eikä siihen hommaan voisi palkata joitain vastavalmistuneita pikkuhoitsuja kaahailemaan, vaikka eivät ole vielä edes ehtineet pahimmillaan omaa autoakaan koskaan omistaa…

   • Simpukka sanoo:

    Amen! Olen ihan samaa mieltä, että noilla hälytysajoneuvojen kuskeilla pitäisi olla tarpeeksi ajokokemusta takana. Tai no, milläs sitäkään sitten voi valvoa. Saattaa olla viisi vuotta ajokortti taskussa, mutta saman verran ajokokemusta kuin jollakulla vasta vuoden kortin omanneella.

    Suomessa on tosiaankin se kelitekijä vielä mukana. Täällä puolestaan liikennemäärä ja kun koskaan ei tiedä, minkälaisia ”hätätoimenpiteitä” ne hälytysajoneuvon näkevät tavalliset autoilijat tekevät.

    Mr. Simpukka on myös monesti kritisoinut sitä, ettei se potilaankuljetusajoneuvon kuljettaja huomioi risteyksissä myöskään tarpeeksi sitä, että takana on hyvin usein porukkaa, joka seisoo potilaan ympärillä. Eli siinä kun vetää nopeudessa kurvit kovin tiukasti tai jarruttaa, niin se takaosan henkilöstö lentelee siellä kuin singolla heiteltynä. Potilas sentään on turvavöissä kiinni.
    Se BMW X5, millä nuo lääkärit kuskataan potilaan luo, on sentään yleensä hyvin kokeneen konkarin käsissä. Ihan jo siitä syystä, että he ovat usein kaksistaan ensimmäisenä potilaan/ potilaiden luona ja homman on hoiduttava ihan alkuun neljän käden voimin. Sinne ei voi lähettää ketään ihan kokematonta. Ne kaahaajapelastusrambot, jotka kuljettavat potilaankuljetusautoja, ovat sitten usein niitä nuorempia ja näitä yli- innokkaita.

    Täytyy muuten tunnustaa, että kyllä mua pari viikkoa sitten vähän tuppasi hymyilyttämäänkin, kun uutisoivat täällä, miten arkkipiispaa kyydissä ollut auto kolaroi ambulanssin kanssa. Piispan autossa oli ollut yli 80 000 € vauriot ja hälytysajoneuvossa vähän pienemmät. Siinä oltiin siis ”piispaa kyydissä” ja taisi olla siunaustakin matkassa. Kukaan ei vahingoittunut sen isommin, mutta piispa oli kyyditetty varmuuden vuoksi sairaalaan tsekattavaksi.

 4. Sanna sanoo:

  Olitko vahingossa osunut vartijan herkkään kohtaan, kun se niin sulle suuttui? 🙂 Tunnen kyllä vartijakoulutuksen saaneen fiksun ihmisenkin, mutta kyllähän ne kuulemma usein on just tuollaisia, mitä muut kommentoijat jo puhui. Ne on niitä, jotka ei päässeet poliisikouluun, ja kun tietää minkälaista ainesta poliisiksi asti pääsee…

  Ihana pikkuinen Masapätkä taas! Hauska idea tuo ”Masa-tv”.

  • Marra sanoo:

   En tiedä mihin kohtaan olin vahingossa osunut, mutta on siis käyttänyt aiemmatkin työvuorot meillä ainakin naistyöntekijöille suun soittamiseen, aiemmin on ollut vain pelkästään rasittava, mutta nyt sillä meni kunnolla överin puolelle. Nuori kolli, jonka äiti voisin melkein jopa minäkin olla iän puolesta 😉 Ja tyypin käytöstavat suoraan ala-asteelta… Ensin haukutaan tytöt, mutta kuitenkin sitten ollaan niistä kiinnostuneita. HUOH! Ja joo, meillä on suurin osa vartijoista erittäin asiallisia ja hommansa hoitavia. Ja myös niitä, jotka ovat käyneet ihan oikean vartijan ammattitutkinnon. Mutta sitten on näitä, jotka ovat käyneet vain sen 32-tuntisen järjestyksenvalvojakoulutuksen. Siihen pitäisi varmaan lisätä pari tuntia luentoa siitä, kuinka työelämässä kuuluu käyttäytyä. Ja niin, vartijanahan saa toimia, vaikka sattuisikin olemaan rikostuomioita takana, mm. pahoinpitelytuomio ei haittaa… Tietysti lain on varmaan pakko olla sellaienen, ettei se haittaa, koska tässä maassa saa tosi helposti sen syytteen, vaikka toimisi ihan oikein ja vartijan tehtävissä voi helposti joutua väkivaltatilanteisiin. Siis jos vaikka ihan aidosta itsepuolustuksesta mottaa jotakuta, niin varmaan helposti napsahtaa se pahoinpitelysyyte. Mutta tosiaan, kun tuommoiset ei estä toimimasta vartijana, niin kyllähän se sitten kerää sinne myös sitä väkeä, jotka ovat jo lähtökohtaisesti arveluttavaa porukkaa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s