Olin niin hyvällä tuulella

jäätelö_lumessa

Olin tänään aamuvuorosta tullessani oikein poikkeuksellisen hyvällä tuulella. Syitä kai oli monia ja aina se hyvä tuuli ei syytäkään kaipaa, joskus vain on hyvä fiilis ja meininki 🙂 Päivä kuitenkin alkoi jo hyvin, sillä ehdin jopa nukkua yli 6 tuntia ennen 4:45 herätystä. Tai heräsinhän minä aika monta kertaa ja uni oli levotonta, mutta mitä sitten. Yli kuusi tuntia on kuitenkin paljon ennen aamuvuoroa, monesti unet jää neljään tuntiin, etenkin jos on menossa iltavuorosta aamuvuoroon, mutta tällä kertaa päivä alkoi jo siitä hyvin, että olin ehtinyt nukkua niin paljon. Ja onneksi olen tällä viikolla nukkunut muina öinä 9-11 tuntia per yö, niin yksi kuuden tunnin yö ei tunnu missään. Niinpä heräsin niin reippaana, että ehdin sutaista oikein silmänrajauksetkin meikatessa, mitä en ole tehnyt piiiitkään aikaan. Tosin vähän sotkuiset niistä kyllä tuli niin aikaisin aamusta, mutta mitäpä siitäkään.

Työpäiväkin sujui ihan mukavasti, vaikka tiettyihin asioihin nyt aina välillä meinaa hermot kärvähtää, mutta se kai kuuluu työelämään 😉 Ja yksi palomieskin jutteli mukavia, niin sehän oli toki myös omiaan piristämään päivää 🙂 Lisäksi sain yhden sopimusasian töissä järjestykseen, niin sekin oli hyvä juttu.

Töistä suksin Uffille katselemaan, mitä siellä on tarjolla nykyään ja sekin oli jotenkin positiivinen reissu. En edes ostanut mitään, mutta silti 🙂 Ja kun nyt on näin lämpimät kelit, niin ostinpa itselleni kotimatkaksi jäätelönkin autossa syötäväksi. Ensimmäinen jäätelöpuikko sitten viime kesän. Kun on kerran näin lämmintä. Eikä tullut kylmä, vaikka jätskin söin. Enkä jaksanut harjata noita märkiä lumia Volvon katolta, missä jäätelö kuvan ottamisen ajan lepäsi. Autossa kotiin ajellessani ajattelin oikein erityisesti, että olenpas minä nyt hyvällä tuulella, kuinka kivaa 🙂

No, pääsin sitten kotiin ja tsekkasin ensi maanantaina tilille rapsahtavan palkan postissa tulleen palkkakuitin. Aloin heti ihmetellä, että mitenkäs rahaa on näin vähän tulossa. Ei muuta kuin laskelmia tarkastelemaan ja niinhän sieltä se virhe löytyi. Kahden saikkupäivän kohdalla joku oli mokannut, toisesta saikkupäivästä oli merkattu työtunneiksi vain 1,25 ja toisesta 2 tuntia. (Edit: huomasin juuri, että yhden saikkusunnuntain tunnit puuttuu kokonaan. Sunnuntailisää ei toki kotiin maksetakaan, mutta perustunnit kuuluisi maksaa…) Muut saikkupäivät oli sentään oikein. Ei muuta kuin soittelemaan palkkahallintoon, että mitäs tämä nyt meinaa ja miten tämä korjataan. No, korjausohjeet sain ja pitää niitä sitten esimiehen kanssa noudattaa, kun taas töihin menen. Ja jos hyvä säkä käy, saatan saada puuttuvat rahat kuun lopussa korjauspäivänä ja jos huono säkä käy, saan ne vasta ensi kuun 15. päivä. Pitääkin olla melko byrokraattinen firma, kun huomaan virheen jo ennen kuin alkuperäinen palkka on edes tilillä ja korjauspyyntökin lähetetään heti, kun mahdollista, niin silti itse rahat, siis tammikuussa tehdyistä tunneista, tulevat vasta viikkojen päästä. Jossain muualla tällainen asia ehkä saataisiin korjattua parissa päivässä… Mutta niin, tietenkin sitten, kun tällainen tapahtuu, niin se on juuri se ajankohta, kun olin ensin muutenkin vähentänyt tammikuuksi viikottaista työmääräni kymmenellä tunnilla (eli jopa 40 tuntia kk), jotta pipi käteni saisi levätä enemmän, niin tietenkin juuri sen kuun palkasta jää sitten vielä puuttumaan kahden iltavuoron palkat käytännössä kokonaan (Edit: sekä se sunnuntaivuoro). Että pitikin juuri nyt sattua! Mutta juu, ei tästä silti viitsi mieltään pahemmin pahoittaa (vaikka tekisi mieli haukkua virheen tekijä, jos tietäisin kuka se on), on sitä aika monella muulla isompiakin murheita. Eikä meikäläisen elämä kaadu kahden (Edit: kolmen) vuoron puuttuvaan palkkaan, vaikka se kyllä heittääkin ympäri jo valmiiksi laatimani budjetin, miten tuota tulevaa palkkaa käytetään. Mutta siltikin, tuo raha-asia on lopulta vain järjestelykysymys, eikä huvita sitä edes miettiä. Parempi miettiä niitä blogistejakin, jotka ovat/ovat juuri olleet sairaalassa taistelemassa vähän isompien juttujen kanssa, kuin pieni kasa rahaa.

Niinpä suuntasin sitten Masan kanssa lenkille ja ilahduin taas kelistä, kun oli lunta. Vaikka se onkin märkää, niin se on silti miljoona kertaa parempi kuin kura! Käytiin jopa koirapuistossa pienen terrierinpennun seurana. En olisi todellakaan vienyt Masaa sinne, ellei olisi ollut lunta maassa. Eikä siinä voinut olla huonolla tuulella, kun katseli kahta koiraa ❤

Nyt taidan kuitenkin kietaista pienet päikkärit ja sitten herätä hetkeksi nokkimaan jotain ja sitten ei kun takaisin nukkumaan, jotta huomenna jaksan taas herätä ennen viittä. Ja sunnuntaina on jee-je-jee-jee, hyvin ansaittu vapaapäivä!

-Marra

Kategoria(t): Autoilua, Elämää, Fiilistelyä, Kevät, Kiitollisuutta, Koiruuksia, Minä itte, Talvi, Valitusta Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Olin niin hyvällä tuulella

 1. outopaimen sanoo:

  Magnum Mint! ❤

  Palkanmaksu on mulle pyhä asia koska mä pyrin tekemään työni mahdollisimman hyvin ja odotan että työnantaja hoitaa oman ruotunsta yhtä säntillisesti. Nuo virheet ovat varsin hyvä osoitus siitä että laskennassa on porukkaa jotka ovat tottuneet painelemaan vain tiettyjä nappeja ja het kun tulee muutoksia, niin virheitä syntyy ja se ketuttaa koska ei sitä kellään ole ylimääräistä rahaa ja tästä syystä menopuoli suunnitellaan sen mukaan mitä on tulossa joten muutaman satasen uupuminen ei ole mikään merkityksetön juttu eikä varsinkaan jos se maksetaan joskus valovuosien päästä.

  • Marra sanoo:

   Magnum Mint on ❤

   Virheitä sattuu kaikille ja palkanlaskennassa myös, mutta mun mielestä olis oikeus ja kohtuus, että virhe korjattaisiin vuorokauden sisään ja sitten parin pankkipäivän jälkeen rahat olis mulla. Jolloin se ei niin haittaisi, että osa palkasta tulee pari kolme päivää myöhässä. Mutta on huutava vääryys, että sitä joutuu odottamaan vähintään kaksi viikkoa ja pahimmillaan kokonaisen kuukauden. Itse en nyt ole pelkästään tuon varassa onneksi, mutta jos miettii sitä summaa mikä sieltä on muutenkin tulossa ja jos olisin vain pelkän osa-aikaisen kauppatyön varassa taloudellisesti, eikä olisi mitään tukiverkostoja, niin jo kolmen vuoron palkan siirtyminen olisi grande katastrofi. Joten firmalta aika törkeää, etteivät pysty korjaamaan asiaa parissa päivässä, vaan menee viikkoja…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s