Uusia naapureita

sudenjälki
Susihukan tassunjälki

En ole järin innoissani näistä uusista mökkinaapureista. Onhan aiempinakin vuosina pari kertaa talvessa näkynyt sudenjälkiä, mutta eipä minua häiritse, jos joku susi pitkiä päiväretkiä tehdessään nappaa jäniksen lounaakseen meidän nurkilla kerran talvessa. Mutta nyt viime viikkoina, kun uudet jäljet löytyy harva se päivä, eikä aina edes yksinäiset, vaan ihan porukassa kulkevat, niin eipä ole enää niin kiva juttu. Meillä kun on ollut tapana pitää Masaa pimeälläkin yksin vapaana pihassa, niin hiukan alkaa kyllä arveluttaa se touhu, kun parin metrin päässä torpasta kulkee tuollaisia tassunjälkiä. Ja sitten kun ensi kesänä meidän tallille pitäisi syntyä pieni varsakin, niin senkin puolesta hiukan jänskättää. Kesällä ei sitten edes näe noita jälkiä todistusaineistona, että koska siellä pyöritään nurkissa ja koska ei.

Susi varmastikin kuuluu Suomen luontoon, mutta mielestäni ne saisivat asustella jossakin suurissa erämaissa ja pysyä poissa pihoilta. Tuo meidän mökkikään kun ei edes missään korvessa ole, vaan käytännössä suuren kaupungin esikaupunkialueella ja omakotitalolähiössä tätä nykyä, vaikkakin kyllähän meidän takapihalta aika laajat metsät alkavatkin, mutta silti minusta on hiukan liikaa, että sudet lampsivat parin metrin päässä rakennuksen seinästä parhaimillaan. Niin kauan on minusta ihan ok, kun sudet ja karhut (jälkimmäisetkin luuraavat aika ajoin meidän tontilla) pitävät edes muutaman sata metriä hajurakoa meidän pihaan, mutta sitten minulla alkaa mennä hermo, kun alkavat ilmestyä liian liki. Minulle kun sopisi diili, että kumpikin pysyy poissa toistensa nurkista. Minä annan niiden pitää isot metsät, mutta pitää meikäläisellä ja meikäläisen elukoilla joku reviiri myös olla. Nih.

Asiasta toiseen, blogini täytti tänään kolme vuotta. Blogi on antanut paljon ja sillä on aina vain kasvava merkitys omana päiväkirjana. Vaikkakin ajoittain iskee lievä ahdistus siitä, kuinka paljon kuvia olen tunkenut nettiin ja välillä tekisi mieli piilottaa koko blogi. Mutta tällä tavalla olen myös tutustunut mielenkiintoisiin ihmisiin, joten toistaiseksi samalla linjalla mennään. Tiettyhän sitä voisi vain kirjoitella ihan anonyymina ilman kuvia, mutta kun itse satun tykkäämään kuvien katselusta enemmän kuin lukemisesta, niin ehkä on loogista, että omassakin blogissa on kuvia…

Mukava alkavaa viikkoa kaikille 🙂

-Marra

Kategoria(t): Blogista itsestään, Elämää, Hevostelua, Koiruuksia, Sekalaisia eläimiä, Talvi Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Uusia naapureita

 1. Sanna sanoo:

  Susiasia on inha dilemma. Olis kiva, että niitä olis luonnossa, mutta ei ole kiva, että ne tulee pihalle. Ja ne tulee pihalle, kun ”luonnossa” ei välttis riitä ruoka ja ihmisasutuksen läheltä ne tietää viisaina elukoina löytävänsä helppoa muonaa.

  • Marra sanoo:

   Jep, dilemma on. Tosin olen sitä mieltä, että niitä voisi kyllä tällaisista citypaikoista aika hyvin metsästääkin, koska ei ne silti luonnosta lopu. Eihän Suomessa muutama vuosikymmen sitten oikeastaan ollut susia, mutta hyvin niitä on taas tänne levinnyt. Venäjältäkin niitä varmaan tarvittaessa tulee hyvin lisää, jos täällä alkais olla niistä pulaa. Vaan nyt ei auta, kuin mökkiasukkaan yrittää itse jotenkin pärjäillä, kun vähän isommat koirat pyörii takapihalla.

 2. zim sanoo:

  Susii vois ihan huolel lasetella konkkareil ja karhui liekiheittimil ja hämä häkkei imureil jne.

 3. Timo Lampi sanoo:

  Sudesta saa hyvää soppaa!

  • Marra sanoo:

   Joo lautaselle maukasta ja hiukan muuta soppaa elämään, jos sattuisi yhden suden hukkaamaan. Meikäläisen loistavalla tuurillahan se olisi vielä joku pantasusi 😀

 4. Heidi sanoo:

  Onnea blogille! 😃 Jatka samaan malliin 😄

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s