Rampilla

rampilla

Sitä ei koskaan tiedä, mitä liikenteessä tulee eteen. Mokailee siellä muutkin kuin minä 😉 Tänään ajoi joku kuski rampilla vastaan väärään suuntaan, onneksi oli hänellä aika pieni auto, niin sai suhteellisen helposti sen vekslattua tuossa ympäri ja jatkettua oikeeseen ajosuuntaan. Onneksi ei päätynyt motarille asti väärään suuntaan, tuossa rampin mutkassa on sentään jo hiukan hiljaisemmat nopeudet.

Kävin tänään vapaapäivän kunniaksi oikein peräkärryn kanssa hakemassa omenoita ja kriikunoita hepoille ja itselle. Silläkin matkalla sain kokea eksotiikkaa, kun erään liikenteenjakajan kohdalla keskellä kaupunkia vilahti meikästä ja seuraavasta autosta ohi vauhdikkaasti autoileva rouva punainen kukkahuivi päässään. Semmoista vauhtia veti vastaantulevien kaistalla paikassa, jossa en ole tähän mennessä tainnut vielä koskaan nähdä yhtään ohitusta, että tulipa sellainen olo, että rouvalla taisi olla kotiseutunsa liikennekäyttäytyminen vielä tuoreessa muistissa 😉

Että sellainen liikennepäivä tänään. Hyviä kriikunoita sain muuten poimittua, on niin hyviä, että tulee syötyä sen verran rivakkaa tahtia niitä, että saapa nähdä mitä sivuvaikutuksia siitä seuraa 😀

-Marra

Kategoria(t): Autoilua, Kiitollisuutta, Ruokaa Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Rampilla

 1. Simpukka sanoo:

  Mulla tulee monesti mieleen, etenkin autobahnalla ajaessani, että melkoista venäläistä rulettia se välillä on. Ikinä ei tiedä, ketä ja minkälaisessa kunnossa ne kanssaliikkujat ovat.

  Plus sitten on niitä idiotteja, jotka ajavat tahallaan autobahnalla väärään suuntaan. Usein nämä tahalliset ovat jotain vedonlyöntejä ja silloin ajaa kaksi henkilöä samaan aikaan molempiin suuntiin väärään suuntaa. Ne tulevat radiossa ”pakkoilmoituksina”, eli vaikka kuuntelet cd:tä tai radio on kiinni, liikenneilmoitus menee päälle kyseisellä alueella noin 50 km säteellä. Aina silloin tällöin niitä kolareita kuitenkin sattuu näiden idioottien toimesta. 😦

  Jospa ne kriikunat ovat sitten hyväksi polvellesi. 😉

  • Marra sanoo:

   Täällä yleensä vain vanhukset ajelee väärään suuntaan moottoritiellä ja nekin yleensä vain pimeän aikaan, mutta valitettavasti ovat aiheuttaneet aika monta ikävää kolaria, kun eipä siellä pimeässä ajaessaan sitten se oikeaan suuntaan meneväkään tajua tarpeeksi ajoissa, mikä on tulossa vastaan… Että on niitä kuolonkolareja ollut, kun joku 90-vuotias papparainen on pimeän aikaan ajellut väärään suuntaan motarilla… Tuo tämän kertainen suunnasta erehtyjä näytti kyllä nuorelta, liekö vaikka joku kaupunkiin juuri muuttanut opiskelija tms, jolla ei ihan ollut vielä risteykset hallussa. Luulisi ainakin tämän jälkeen katsovan aika tarkkaan mihin suuntaan pitää mennä 😉

   Aika hirveää, että teillä on tuollaisia vedonlyöntijuttuja. En ole ainakaan kuullut, että täällä noita tapahtuisi. Vaikkei nopeudet nyt autobahneja vastaakaan, mutta ihan tarpeeksi tuhoa ne saisi täälläkin aikaan. Ja monestihan idiootit ajaa muutenkin kahta sataa rajoituksista viis… Olisi myös mielenkiintoista tietää, olisiko Suomessa missään kohtaa tuollaisia pakkoilmoituksia radiosta, itse kun yleensä pruukaan kuunnella sellaisia radiokanavia autossa, joista ei edes tule liikennetiedotteita ja vasta sitten jos tiedän jotakin tapahtuneen, niin väännän sellaiselle kanavalle, josta niitä tulee, jotta tiedän esimerkiksi, pitääkö joku paikka kiertää vai onko tie jo auki. Mutta en ole siis törmännyt tuollaisiin pakkoilmoituksiinkaan ikinä.

   Kriikunat ei ole edes aiheuttaneet mitään oletettuja sivuvaikutuksia, vaikka olen syönyt niitä nyt pari päivää kaksin käsin. Onneksi! 🙂

   • Simpukka sanoo:

    Nykyään onneksi autot ovat jo sen verran turvallisia, että ns. keskiverto- onnettomuudet päätyvät harvemmin siihen kaikkein pahimpaan lopputulokseen. Mr. Simpukka sitä on monesti sanonut, että näkee itsekin sen kehityksen tuon ambulanssilääkäriuransa aikana eli viimeisten 20 vuoden ajalta, miten paljon vähemmän kuolonuhreja joutuu enää tienpäällä kohtaamaan. Tokihan pahasti loukkaantuneita ja sitä myöten myöhemmin sairaalassa menehtyviä on edelleenkin ihan tarpeeksi, mutta kiva kuulla kehityksen menneen todella eteenpäin.

    Mutta autojen turvallisuuskaan ei sinänsä kauheasti lohduta, jos mukana on noita tahallaan isoja riskejä ottavia idiootteja. Miksikään muuksi niitä en oikein osaa ajatella.
    Osittain ne kuulutukset tulevat molempiin suuntiin siitäkin syystä, että halutaan pelata varman päälle, että ilmoittaja ei ole vahingossa maininnut suuntaa väärin.
    Riittävään usein niitä on kuitenkin kaksi vedonlyöjää samaan aikaan matkassa. :-I
    Ellei muuten ongelmia löydy, niin kyllä ihminen on melko hyvä tehtailemaan niitä ihan omasta takaa.

    Nuo pakolla päälle rävähtävät tiedotteet eivät kyllä ole lainkaan huono asia. Itse en kuuntele juurikaan muuta kuin CD:ta, joten radion pulinat jäisivät aika tyystin kuulematta.
    Yksi kerta autobahnkolareita riittää mulle.

    • Marra sanoo:

     Se on kyllä erittäin hieno asia, että autojen turvallisuus on kehittynyt. Täällä Suomessa sen huomaa esimerkiksi siitä, että hirvikolareihin ei enää menehdytä kovinkaan usein, toisin kuin vielä muutama vuosi sitten. Että kyllä sen huomaa, että autojen turvallisuus kehittyy, onhan kuolonkolarit tilastollisesti vähentyneetkin. Kaikille kolareille ei koskaan voi mitään, mutta aika paljon nätimpiä olisi tilastot, jos niistä saataisiin vielä siivottua päihdekuskien aiheuttamat kolarit, nuorten bemarikaahailut yöllä, joissa kolme nuorta saa surmansa lennettyään kaikki autosta ulos auton suistuttua tieltä, vaaralliset ohitukset, joissa tapetaan viattomia vastaantulijoita ym idiotismi. Varmaan pelkästään noilla vähenisi puolet onnettomuuksista, mutta tuskinpa ihmisten tyhmyys on ainakaan vähenemään päin. Luulisi vain elämän olevan muutenkin tarpeeksi ikävää jo ihan itsestäkin riippumattomista syistä, että tarvisi vielä tehtailla niitä onnettomuuksia järjettömällä käytöksellä. Mutta eipä kaikki näe asiaa niin, että kannattaisi panostaa hyviin asioihin…

     Se on sitten vielä toinen juttu, että vaikka se henki säilyisikin niin millaista se elämä olisi, jos loukkaantuisi vakavasti kolarissa ja etenkin jos kolarin syy olisi vaikkapa tuollainen muut riskeeraava vedonlyöjä. Voisi olla pikkaisen vaikeaa fyysisten vammojen lisäksi selvitä siitä henkisestä puolesta, jos kaikki olisi jonkun täysin piittaamattoman ihmisen syytä. Tasan ei kyllä mene nallekarkit, millaiseen kohtaloon voi täällä maapallolla joutua.

     Joo varmasti hyvä juttu noissa tapauksissa nuo pakkotiedotteet. En vain tiedä käytetäänkö täällä sellaisia, en ole ainakaan koskaan kuullut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s