Hveragerði ja hevoskuljetus

p1020235
Kahdella mantereella

Islannin reissun rapsailu jatkuu… Kävimme Hveragerði-nimisellä paikkakunnalla ostoskeskuksessa, joka oli rakennettu kahdelle mantereelle. Kuvassa oleva ”laava” ei ole aitoa, vaan ihan vaan ledivaloja, mutta muutoin on ihan aito mannerlaattojen raja. Näin suomalaisena tuli kyllä sellainen fiilis, että itseään saavat syyttää, jos menee ostoskeskus maantasalle maanjäristyksessä, kun ovat sen tuohon pykänneet, mutta ehkä ovat parempia asiantuntijoita kuin minä 🙂 Kyllähän tuolla seudulla oli kestänyt pitkään edellisen maanjäristyksen jälkien raivaus, mutta tosiaan, ehkä islantilaiset tietävät, mihin rakennuksensa rakentavat.

p1020236

p1020237

Tuolla ostoskeskuksessa oli myös monenlaista maanjäristysfaktaa esillä ja mm. maanjäristyssimulaattori, mutta emme kokeilleet sitä. Ihan hauskaa oli kuitenkin kokea tuollainen kahden mannerlaatan välillä hengailu 🙂

p1020244

Paluumatkalla bongattiin hevostraileri ja pakkohan sitä oli hevosnaisina ajaa lähemmäs laskemaan, montako hevosta ovat tunkeneet sisään.

p1020242

Kolmet korvat siellä näkyi, vaikka hiukan kyllä veikkailtiin, olisiko vielä joku varsakin kyydissä 😉 Semmoista on hevosten kyyditys Islannissa, hiukan toista kuin meillä Suomessa 😀

Tämmöistä tällä kertaa, adios!

-Marra

Kategoria(t): Autoilua, Elämyksiä, Hevostelua, Loma, Matkailua, Random, Talvi Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Hveragerði ja hevoskuljetus

 1. Sanna sanoo:

  Hieno idea tollanen lattiarotko, vaikkei olekaan aito!

 2. Tita sanoo:

  Olosuhteiden kanssa oppii elämään. Islanti on tuliperäistä syntyä ja sen kanssa ollaan sovussa. Taitavat kaikki olla fatalisteja. Mä sekoaisin Islannissa niistä hevosista… ei auta mennä.

  • Marra sanoo:

   Jep, jokaiselle oma seutu on tutuin ja turvallisin.

   Mäkin vuosia ajattelin, etten voi mennä Islantiin kun en kestä niitä hevosia. Vaan ei ollut mitään ongelmaa, kun tilanne on se, että kotona on hevosia liikaakin 😀

 3. polgara3 sanoo:

  Laitoin privaa siihen ainoaan Roffen meiliin, joka mulla on tiedossa. 😉 Jaksaisitkohan vilkaista…

 4. zim sanoo:

  Aika erikoisia nuo mannerlaatat ja hieno idis kauppakeskuksesta. Hämmästelin sisiliassa käydessäni kun sielläkin kerrottiin, että sisilia ei ole pala italiaa / eurooppaa, vaan afrikkaa.

  • Marra sanoo:

   Joo aina sitä uutta oppii matkoillaan, mitä ei ole tajunnut / tullut ikinä ajatelleeksi. Jotenkin en ollut koskaan hiffannut sitäkään, että esim Islannissa paikoin se mannerlaattojen erkaneminen näkyy niin kokreettisesti maan pinnallekin. Aina jotenkin ajatellut, että se tapahtuu vaan jossain maan uumenissa, mutta eihän se pelkästään niin mene.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s