Vieläkin Islantia…

p1020415

p1020416

p1020419

Seljalandsfossin lähellä oli aikas hienoja valoilmiöitä tarjolla.

p1020403

Minne vain Islannissa menikin, aina siellä oli turisteja kuvailemassa ja ihmettelemässä. Tosin me suomalaiset akat olimme ainoita turisteja, jotka lähtivät liikenteeseen kolme tuntia ennen auringonnousua täydessä pimeydessä. Meille kun siellä pussipimeässä ajaminen on luontaisempaa kuin esimerkiksi aasialaisille turisteille. Pimeässä ei tietty mitään nähnyt, mutta kolmen tunnin ajelemisen jälkeen oli jo kivasti hollilla maisemien ääressä sitten, kun päivä viimein valkeni.

p1020532

Islantilaisten kolarivalistus on meikäläisen makuun, mielestäni voisi olla terveellistä laittaa täälläkin jonnekin tienvarteen rusentuneita autoja kera kyltin, jossa kerrotaan montako kuoli. Ainakin sitä voisi kokeilla, toimiiko inhorealismi kaahailuun taipuvaisiin… Omaisten luvalla tietenkin näin rajut jutut, mutta voisi olla kokeilemisen arvoista läväyttää faktat silmille, eikä siivota kaikkea pois.

-Marra

Kategoria(t): Autoilua, Elämyksiä, Fiilistelyä, Kulttuuria, Loma, Matkailua, Talvi, Ystävyyttä Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

11 vastausta artikkeliin: Vieläkin Islantia…

 1. Hun sanoo:

  Ainakin jokunen (apua, yli 10) vuotta sitten Ranskassa oli kanssa tien varressa ihmisen muotoisia kylttejä, joissa luki esim. ”olin 25-vuotias” sellasissa kohdissa joissa oli ollu kuolonkolareita. Oli aika hurjaa kun samassa kohtaa saatto olla neljä kylttiä, joissa selvästi perhe pienine lapsineen… Pisti myös ajattelemaan. Toimivaa siis, mut ehkä tollasiinkin juttuihin turtuu jos joka päivä ajaa ohi?

  • Marra sanoo:

   Voi olla kyllä joo, että niihinkin turtuis. Mut jotenkin noi vois äkkiseltään tuntua tehokkaammilta kuin vain uutinen iltalehdessä. Jos ajattelee etenkin lähinnä jotain teinokaahareita, niin ehkä joku rusinaks mennyt BMW vois herättää pientä ajattelun tynkää. Toivottavasti!

 2. Helmi sanoo:

  Kaunista on sielläkin ❤
  Kyllähän tuollaiset pistäisi ajattelemaan. Pitkään nähtynä varmasti turtuisi. Mutta jos auttaisi edes hetken, niin hyvä!

  • Marra sanoo:

   Islanti on kaunis. Silloin kun aurinko paistaa, se on täydellinen 🙂

   Olis kai se hyvä, jos edes joku jättää koheltamatta tuollaisen realismiromukasan nähtyään.

 3. Tita sanoo:

  Valo… se tuo sieluun – noh valon!

 4. Sanna sanoo:

  Tänne vaan Islantia!
  Tuollaiset ihan taatusti sais miettimään, ellei sitten säikyttäis vaan juuri niitä, jotka muutenkin on arkoja liikenteessä… Ihmisten triggeröitymistä turhaa vältellään asioissa, joissa siitä vois olla valistuksellista hyötyä. Tupakka-askeissahan niitä kai on, ja niistäkin jotku kukkahatut nillittää.

  • Marra sanoo:

   Joo röökiaskeissa on nykyään aika kammohurjia kuvia, en tosin tiedä jättääkö röökikoukussa olevat niitä sen takia ostamatta (tuskin), mutta ainakin kun niitä itse katselee, ei tee sitäkään vähää mieli ruveta polttamaan, kun ne askit on niin etovan näköisiä nykyisin kuvineen.

   • Sanna sanoo:

    Tajusit mitä tarkoitin, vaikka sana ”kuvia” jäi tuosta tekstistä pois kun muokkasin sitä tuhanteen kertaan.
    Mies poltti, mutta sekin lopetti just ennenkuin niitä kuvia alkoi tulla, ja se oli kyllä sitä mieltä, että se paljon parjattu askien piilottaminen kaupassa oli hyvä asia. Tepsisköhän se kaljaankin? Olis alkoholijuomat lukollisessa ”eriössä” mihin pitäs erikseen pyytää myyjä jos haluis kaljaa 😛

    Toisaalta, jos se nyt lopettas kaljankittaamisenkin, niin sittenhän se olis jo liian hyvä mies mulle…

    • Marra sanoo:

     Onhan se toisaalta niinkin, että poissa silmistä on helpommin poissa mielestä. Syntyyhän heräteostoksetkin näkemisestä, joten ehkäpä se tupakan piilottaminen kaupassa jotain auttaa. Vaikka hidastaakin tietty työntekijän työtä niiden kohdalla, jotka haluavat sen askinsa kuitenkin.

     Mutta hei, eihän sitä tiedä, vaikka sun mies vielä lopettais kaljankittaamisenkin, kun lopetti jo polttamisenkin 🙂 Ja sittenhän se olis just hyvä sulle ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s