Peurapäivät

Daa, pitäisiköhän tähän alkuun taas tyrkätä varoitus herkille henkilöille. No, en tiedä, onko myöhäistä jo…

Tuommoisen kaverin kanssa kului viikonloppu, lauantaina sitä hakiessa ja sunnuntaina paloitellessa. Peuranvasahan se siinä. Nykyisin kun on iskenyt laiskuus, ettei jaksa itse ruokaansa kasvattaa, täytyy siirtyä riistaan.

Tosin myöntää täytyy, että kun olin sunnuntaina operoinut lihaa tuntitolkulla, alkoi koko homma ahdistaa ja oli pakko mennä ostamaan iltaruoaksi salaattia…

Semmoinen viikonloppu täällä, nyt taas sitten duunia vuorostaan…

-Marra

Kategoria(t): Ruokaa, Sekalaisia eläimiä Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

20 vastausta artikkeliin: Peurapäivät

 1. Sus' sanoo:

  Itse hait metsästä? Pakko kunnioittaa naista ase kädessä…..;)

 2. Hirnakka sanoo:

  Kas tuossapa todellista luomuruokaa, eettistä ja taatusti antibioottivapaata. Peuranpaisti kelpaisi tännekin, nykyisin kun on hirvenlihakin kortilla. Toisaalta en ihmettele yhtään, että mieli teki salaattia lihojen käsittelyn jälkeen.

  • Marra sanoo:

   Peura on todellakin eettistä, etenkin kun niitä ei edes ajeta niin kuin hirvijahdissa, vaan täräytetään peltoon kyttäämällä.

   Voisin hommaa sulle peuran, mut vähän olis pitkä matka kuljettaa…

   • Hirnakka sanoo:

    Hyvä tietää, että peuranpersausta olisi saatavilla. Vahtaan silmä kovana omaa vatukkoa jota on viimetalvina harvennettu oikein urakalla. Pienet sorkanjäljet ja papanat kertovat kuka oli asialla. Olen minä ne roistot nähnytkin. Pitää varmaan hommata metsästysjousi ja kertausharjoitukset ampumiseen, sitten humautan omat saaliit kumoon.

    • Marra sanoo:

     Joo ei muuta kuin jouskarihommiin.

     Täältä tosiaan pystyy kans hommaan, mutta viitseliäs pitää olla ajamisen suhteen, jos teidän hoodeille asti näiltä nurkilta…

 3. outopaimen sanoo:

  Teurastaja is back!
  Hittolainen sentään, hyvältä näyttää ja on pakko uteliaisuuttani kysyä että paljonko tuollaisesta ruhosta jää käsittelyn jälkeen lihaa?
  Takajalkojen lihakset näyttävät massiisivilta eläimen kokoon nähden ja nopeitahan nuo ovatkin. Liekö muuten peuranlihaa myynnissä noin isossa mittakaavassa missään, oletan että tuo on yksityiseltä ostettu (vai peräti itse ammuttu)?

  • Marra sanoo:

   Ei tullut punnittua lihoja, mutta kaikki on tallessa, mitään ei mennyt roskiin, mitä ei ihminen syö, menee koiralle.

   Yksityiseltä toi peura on ja jos sattuu olee tarve, niin mulla on suhteita hoitaa hankintoja enemmänkin 😉

 4. Timo Lampi sanoo:

  Toihan se on sitä parasta ruokaa, ei oo lääkejäämii eikä kulunnu omistajan varoja ruokintaan ja kaikkeen muuhun.
  Hyvä Marra, just noin se pitää.

 5. Sanna sanoo:

  Eipä oo turhaa läskiä 🙂 mutta ymmärrän salaatinhalun kyllä. Mie en sais varmaan enää paloiteltua kokonaista broileriakaan… jos pitäs ite tappaa ja käsitellä syömänsä liha, olisin kasvissyöjä. Sinne suuntaan mun ruokavalio on kyllä ajelehtimassakin.

 6. Pohjois-Pohjanmaa sanoo:

  Nuo kauriit ja peurat on melkoisia tuholaisia Suomen luonnossa. Lumisina talvina niillä on vaikeuksia pysyä hengissä ilman keinoruokintaa. Peuran lihaa en ole koskaan maistanut, mutta hirvi on taivaallisen hyvää! Meillä mellastavat kauriit toivotan metsästäjän tai ilvesten saaliiksi.

  Minulla ei tee yhtään heikkoa pilkkoa lihoja ruhosta. Heti kun on nahka nyljetty, niin se ei näytä eläimelle, vaan pelkästään lihalle. Sen kanssa pärjää. Aikoinaan hirvimetillä piti paloitella hirvi osiin, että se saatiin pois metsästä. Teki pahaa ja yökkäytti niin kauan, kunnes talja oli nyljetty. Sitten se näytti vain lihalta ja sahasin ynnä leikoin kannettavan kokoisiin palasiin.

  • Tita sanoo:

   Mistä hitosta tuohon nimimerkkiin tuli Pohjois-Pohjanmaa? No Tita se täällä kirjoitteli kuitenkin 🙂

   • Marra sanoo:

    Peura on hyvää kans, tykkään ehkä enempi kuin hirvestä jopa. Ja juu, tuolla mistä mä peuran hain, on kans ihan tolkuttomasti niitä eläimiä, liikaa käytännössä. Kaatolupiakin on sitten sen mukainen määräkin… Mutta tosi kiva kun on mahis muuhunkin kuin kaupan lihaan 🙂

 7. Cara sanoo:

  Peuroja on runsaasti tuolla meidän mökille mentäessä, saa olla tosi tarkkana milloin metsästä pölähtää tielle pari peuraa. Siellä on onneksi mukavat tutut metsästjät, mekin saatiin heiltä peuran paistia ja on se kyllä hyvää.

  • Marra sanoo:

   Joo, siellä mistä tuon peuran hain, on kanssa niin paljon peuroja, että niitä näkee ajellessa joka reissulla. Hyvää on peuranpaisti, kyllä kelpaa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s