Hopeainen varsa ja risuhommia

hopiapaa
Kimin pää näyttää jo hopeanhiirakon tulevaa väriä

mamma_ja_varsa_laitumella
Kimi ja mamma laitumella. Viimeistä laidunviikkoa viedään tämän vuoden osalta.

risukasa_kasvaa
Risukasa senkun kasvaa. Vielä pitäisi pari kasaa raahata tuohon yhteen kasaan…

Täällä vietettiin sunnuntaina ihanaa intiaanikesää risusavotan merkeissä. Vielä olisi hiukan hommantynkää jäljellä sen suhteen, eikä hommat toki lopu siihenkään, laitumen aidat pitää purkaa ja talvitarhan pihaton lattia piikata hanhenpaskasta… Onneksi paljon muuta on jo sentään valmiina, kun tallinväki on ahkeroinut talvitarhan kimpussa.

Alkuviikollakin jatkuu heppoihin liittyvä hommailu, minkä nyt töiltä kerkiää, joten semmoista täällä 🙂

Mukavaa uutta viikkoa kaikille! 🙂

-Marra

Kategoria(t): Fiilistelyä, Hevostelua Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Hopeainen varsa ja risuhommia

  1. Arttorius sanoo:

    Mitä sulla on kuivikkeena hanhilla?
    Ite käytän kanoilla samaa kuin aikoinaan sonnien pihatossa notta pohjaksi n. 10 senttiä haketta, siihen päälle pikkuhiljaa turvetta ja olkea. Talvella pojilla oli lämmin olla kun shaiba paloi itekseen. Vaihto tapahtui kerran vuodessa/tai kun ko. satsi kloppeja lähti kaupunkiin. Turve-kuorike-olki lähti helposti levyinä. Sama nykyään kanoilla eikä tipujen sisätilamökki haise pahalle.

    • Marra sanoo:

      Hanhilla on olkea ja turvetta kuivikkeena. Periaatteessa se kerros lähtee juurikin levyinä, mutta pakkaa sotkee hiukan se, kun samassa pihatossa oli toissa vuonna sikoja ja ne möyri ihan pohjalla olleen murskekerroksen sieltä ympäriinsä, kun kaivoivat siihen malliin, niin se on aiheuttanut hiukan haasteita nyt tähän hommaan. Mutta muutoin systeemi on tosiaan se, että uusia asukkeja varten kaivetaan vanhat paskat pois, ja sitten turvetta ja olkea pikku hiljaa ja riippuu sitten eläimistä, millainen siitä tulee. Hanhet talloo ihan tasaiseksi sen pinnan paskoineen ja kuivikkeineen, hevosilla se muuttuu sellaiseksi kuivaksi jauhoksi, että kaikki näyttää oikeastaan turpeelta, vaikkei olis sitä alunperin ollut. Siat oli oma lukunsa ja niiltä oli pakko käydä välillä poistamaan paskaa, mutta esim. hanhet on koko kesäkauden siinä tinttaamassaan shaiba-kuivikelevyssä ja kunnnon siivous tosiaan sitten kerran tai pari vuodessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s