Follow your dreams or what…


Up and high…

Hei taas.

Olen tässä pohdiskellut elämää työttömänä. Ajoittaisia ahdistuspiikkejä lukuunottamatta on muuten mukavaa olla levännyt. Hieno tunne, mitä en ole koko aikuiselämässä vielä kokenutkaan. Jotain hyvääkin siis tässä tilanteessa.

Muutoin olen törmännyt siihen faktaan, että hakemissani töissä on työntekijöistä suurin ylitarjonta. Mikä johtaa siihen, että jos tässä onnistuisi työllistymään niin rahallisesti kymmenen vuoden työkokemukseni alalta ei merkitse mitään, vaan joutuisin tekemään duunit mahdollisesti jopa halvemmalla kuin mistä aloitin kymmenen vuotta sitten. Tuntuu jossain määrin sairaalta, kun on korkeakoulututkinto ja kymmenen vuotta validia työkokemusta. Tokihan aina joillakin käy säkä, mutta tässä nyt haastatteluissa käyneenä alkaa kupletin juoni selvitä.

Joten, jos tässä vaikka päätyisi vaihtamaan alaa, ei olisi mitään hävittävää. Ennen olisi tuntunut isoltakin asialta hypätä rahallisesti taaksepäin tehdäkseen jotain, mikä ehkä kiehtoo enemmän kuin ne työt, missä olen ammattilainen. Mutta kun se vanha on nyt viety, niin miksei alkaisi tehdä jotain, josta saa oikeasti jotain tyydytystäkin. Eihän ne mielikuvat aina vastaa jonkun ammatin todellisuutta, mutta hei, voiko lisäosaamisesta olla haittaakaan? No, voi siitäkin, fakta se on sekin, mutta silti, kun on ollut aikaa ajatella jotain ja mieli pyörittelee muitakin asioita, kun huomisia eväitä, olen alkanut melko vakavasti harkita, että ellen syksyyn mennessä työllisty vanhoihin tuttuihin juttuihin, alan tehdä jotain, mitä en ole tehnyt koskaan ennen. Koska, onnellisuus on elämässä tärkeää ❤ Sitä paitsi jos jostain duunista saa nollakokemuksella samaa fyrkkaa kuin nykyisin meikän omalta alalta kymmenen vuoden kokemuksen jälkeen, niin parasta harkita vakavasti alanvaihtoa, ellei käy satumainen tuuri ja pääse jonnekin vihreälle oksalle istumaan.

Eipä muuta tällä kertaa, kuin tällaisia ajatuksia mielen päältä.

-Marra

Kategoria(t): Elämää, Kiitollisuutta, Minä itte, töitä, Valitusta Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

16 vastausta artikkeliin: Follow your dreams or what…

 1. Hirnakka sanoo:

  Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä.
  Tuo mitä kirjoitit tuossa lopussa kokemuksesta tai sen puutteesta ja vaikutuksesta palkkaan, on epäilemättä totta. Itse olen ravannut niin monessa haastattelussa aikanaan ja kuullut usein olevani se ’parempi mutta kalliimpi’. Eli ohi meni heittämällä kokemattomampi joka oli valmis tekemään halvemmallakin, päästäkseen sille vihreämmälle oksalle sitten aikanaan.

  Ja kuten itse totesit, onnellisuus on tärkeää. Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä kesä eteesi tuo ja millaisena syksysi alkaa. Tsemppiä ❤

  • Marra sanoo:

   Sitä se just on. Etenkin kun tuntuu 95% paikoista menevän tällä hetkellä henkilöstövuokrafirmojen kautta, jotka ottavat vielä omansa välistä niin vastavalmistuneet ym halvalla lähtevät on kovaa valuuttaa. Tuo on juuri se fakta, minkä kanssa oon tän kevään elänyt, että olisin parempi ja valmiimpi työntekijä, mutta en satu olemaan ilmainen sellainen. Yleisesti ottaen jopa järkyttää kuinka huonoja palkkoja joissain paikoissa ihmisille maksetaan, vaikka toki ymmärrän hyvin esim. pienyrittäjän tuskan, mutta sitten en taas sitä härskiyttä mitä myös miljoonavoittoja vuosittain tahkoavat yritykset harrastaa pitäessään työntekijöitä käsittämätön pienellä palkalla vieden kuitenkin ihmisen ajan ja jaksamisen.

   Kiitos tsempeistä, on ainakin ollut parhaat mahdolliset kelit olla työtön 🙂

 2. Sus' sanoo:

  Hirnakkaa lainaten eli aku ankan puhuvasta koirastya, elämme kovia aikoja ystävä hyvä joten ei muuta kuin rohkeasti kohden uuttaa, oppiminen on aina kivaa ja mikään ei mene hukkaan paitsi suden rais….kröhöm….siis menestystä ja nauti nyt lepäämisestä, akut täyteen!!
  Vielä yksi idea, perusta itse oma yritys ja työllistä itsesi?

  • Marra sanoo:

   Hahaa 😀 Kommentistas tulikin mieleeni, että ostaiskohan joku vanhoja Aku Ankkoja, nii saisin fyffee…

   Ei mulla oo tarpeeks hyvää yritysideaa, parempi vain pysyä työntekijä-statuksella toistaiseksi.

   • Sus' sanoo:

    Divarit on täynnä akuja, siis lehtiä. Jonkun verran arvokkaampia on es Minä Aku jne isot kirjat, niistä saa parikymppiä kun myy suoraan. Jos sattuu löytymään vuoden 52 ankkoja niin sit ne on arvokkaita. AA parhaat -sarjaa kerään itse, puuttuu kymmenisen kappaletta eli saa tarjota.

    • Marra sanoo:

     No mä luulen, että noista mun ei saa juur mitää. Isoista kirjoista tai taskareista en halua edes luopua. Osasta lehtien vuosikertoja voisin hyvinnii luopua, mutta ne ei oo mitään harvinaisuuksia, kun on omasta lapsuudesta eteenpäin…

 3. Cara sanoo:

  Opiskelu kannattaa aina. Uuden ammatin opiskelu olisi järkevä siirto, varsinkin kun olet vielä noin nuori. Koskaan ei tiedä mihin suuntaan työmarkkinat kääntyvät tulevaisuudessa, siltikin kannatan uuden ammatin hankimista. Nykyään ihmisellä on 2-3 eri ammattia elämänsä aikana. Itselläni oli 2 varsinaista ammattia ja sitten vielä yrittäjyys.

  Ilmoissa ei ole tosiaan ollut valittamsita, jotain hyvääkin. Rapsut Masalle 🙂

  • Marra sanoo:

   Joo, eipä lisäosaamisesta ole haittaa, paitsi joskus joutuu töitä saadakseen pimittämään aikaisemman historiansa täysin, jotta työllistyy eri hommiin, sellaisenkin tilanteen olen lähipiirissä todistanut, että vanhan cv:n joutuu pyyhkimään täysin tai törmää tietynlaiseen rasismiin uudella alalla. Mikä on naurettavaa, mutta joskus realismia sekin.

   Pitkään kouluun en lähtisi, koska tuossa on juuri tuokin, että vaikka joku ala näyttäisi nyt vetävän, tilanne ei luultavamminkaan ole sama valmistuessa. Mutta jokin lyhyt kiinnostaisi…

   Masalta lipaisu kiitokseksi. Ja kaihoisa katse piirakoiden suuntiin…

 4. Tita Haapajoki sanoo:

  Minä rykäisin viime talvena viheralan ammattitutkinnon valmistuen puistopuutarhuriksi. Ei se välttämättä viisasta ollut, vaikka helppoa kyllä kun on niin pitkä kokemus puutarhuroinnista. Ala kun työllistää vain osan vuotta – ja on todella matalapalkka-ala. Siis uusia tuulia etsin minäkin. Hoksasin, että Alkon kassalla on suht hyvät liksat. Lauantai-lisätkin lähes 7€/tunti.

  Ja yrittäjäksi älä hitossa ala! Minä olin yli 10 vuotta. Verottaja on siinä ainoa, joka voittaa. Tulevan eläkkeen takia minäkin halusin siirtyä taas palkansaajaksi. Ja ne lomatkin olisi joskus ihan kivoja.

  Etsitään siis uusia tuulia kumpikin. Sulla on ikä etunasi ja mulla haittana. 50+ ei ole työmarkkinoilla mikään etu, vaikka kokemusta on juur rutkasti enempi lähes mistä tahansa. Tunnen myös saman ylpeyden osaamisestani – opiskelijoiden palkalla ei osaamistaan halua myydä. Mutta tämmöiseksi työmarkkinat ovat menneet. Kyykytystä on tarjolla niin töissä kuin työttömänäkin. Shit.

  • Marra sanoo:

   Alkossa on tosiaankin hyvät liksat, niillä on ihan oma TES kaupan alalla ja aukiolotkin inhimillisemmät kuin monessa muussa liikkeessä, varteenotettava vaihtoehto se.

   Joo yrittäjäksi alkaessa pitäisi olla todella hyvä liikeidea ja tuottava ala, muuten ei kannata vetää itseään siihen kurimukseen ja riskeerata kaikki tulonsa. Yrittäjä on tavallaan aika lainsuojaton. Asia, jolle tarttis tehdä jotain.

   Toi on valitettavasti totta, että 50+ ei todellakaan ole etu työmarkkinoilla. Kyllä joku aina siinäkin ikäluokassa töitä saa, mutta huomattavasti on vaikeampaa ja joillakin suorastaan toivotonta, olen seurannut sivusta.

   Toi on hyvin sanottu, että kyykytystä on tarjolla niin töissä kuin työttömänäkin. Nähty on…

   Mutta meikällä muuttui asiat hovissa hyvin yllättäen ja aloitin eilen uuden duunin. Ei elämäni suurin unelma, mutta tähän väliin ihan jees.

 5. Zim sanoo:

  Tsemppejä sinne!

 6. Hirnakka sanoo:

  Nyt on kyllä uutta postausta odotellessa aplodien paikka ! *klapklapklapitiklap*
  Onneksi nuorena on aika ketterä vastaanottamaan nopeitakin käänteitä, onnittelut vielä kerran.

  Yrittäjyys ei ole vaihtoehto silloin, kun kyseessä on ns. työllistymisen edellyttämä ns. pakkoyrittäjyys. Silloin kun on upea start-up -homma päällä ja pöhinät lisänä niin antaa palaa tai kun perii mukavan perheyhtiön ja samalla työllistyy itsekin niin sehän se vasta vihrein oksa onkin. Verojen jälkeen 😉

  Iloista kesää sinne teidän kulmalle.

  • Marra sanoo:

   Joo, käänne oli odottamaton ja yllättävä, joskin meikäläiselle monin tavoin sopiva, mm. työpaikka teollisuusalueella (keskustaan autoilu kun on niin hanurista…) ja ruokajuomana lounastunnilla on punkku (pienyrityksissä voi näköjään tehdä mitä vaan 😀 )…

   Nii ja duunikin tuli niin kummallista kautta, että se ainoa, joka on koskaan katsonut tökärin cv-netistä mun cv:n, palkkasi töihin. Joskus näinkin siis.

   Iloista kesää sinne myös!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s