Ilon aiheita ja yksi haave

tuoretta_parsaa
Parsa-aika koittaa kohta. Kuvassa viime vuoden parsat, kaverin kasvattamia. Tänä vuonna minun pitäisi saada jo omiakin syötäviä, jihuu!

Päätin tänään listata muutamia asioita, jotka tekevät minut tänään onnelliseksi. Yksi tulikin jo tuossa ylempänä. Lisää seuraa…

42_astetta
Autossa ei ole enää kylmä, vaikka auto olisi seissyt koko päivän työpaikan pihalla. Tosin vielä ei onneksi olla päästy myöskään näihin viime elokuun lämpölukemiin 😉

Niin ja sitäkin ajattelin tänään pyöritellessäni autoa pois taskuparkista, että on se niin hienoa, että autossani ei ole ohjaustehostinta. Käsivoimanihan surkastuisivat pahasti, jos autossa semmoinen olisi. Tuntee ajavansa ja varsinkin kääntävänsä, varsinkin tiiviistä taskuparkista lähtiessä. Onhan nyt naisella oltava habaa 🙂

tomatoes
Olen saanut yllytettyä jo kolme ihmistä ottamaan ylimääräisiä tomaatintaimiani.

lakka_jälkiruoka_7
Pakastimessa on vielä vähän hilloja. Juhuuu!

No niin, eikös siinä ollut sopivasti positiivista ajattelua tälle päivälle. Sitten sinne haaveeseen. Haave olisi hyvin helposti toteutettavissa, kun vain saisin aikaiseksi. Haluaisin niin kovasti tehdä tuoreista nokkosista nokkoslättyjä. Kun vain saisin aikaiseksi seuraavalla kertaa maalla liikkuessani kerätä niitä nokkosia. Ennen kuin mokomat kasvavat liian isoiksi. Toivoa sopii, että saan hinattua saamattoman itseni nokkospuskaan.

Nyt menen päiväunille, adios!

-Marra

Kategoria(t): Autoilua, Kiitollisuutta, Luonnon antimia, Ruokaa, Viherpeukalointia Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

20 vastausta artikkeliin: Ilon aiheita ja yksi haave

  1. Arttorius sanoo:

    Nokkonen on hyvää! Ravintorikastakin. Itse olen kerännyr aina enkä osaisi olla. Kerään suureen jätesäkkiin, mulla on aina hanskat ja takki tai pitkähihainen, muuten ei pystyisi. Suosittelen että toteutat haaveesi! :]

    • Marra sanoo:

      Jep, siinä olisi ainakin sitä paljon puhuttua rautaa. Mä en ole koskaan vielä kerännyt ite nokkosia, olisi tosiaankin aika. Mitä sä teet nokkosista?

      • Arttorius sanoo:

        Lyhyesti: Ruokaa 😀 no mut pidemmin: soppaa, munakasta, pastakastikkeen osa, nokkosfeta(kasvis)piirakkaa jne. Ryöppään kevyesti ja heitän vakuumiin pakkaseen. Voisi kuivattaakin mutta pidän enempi tuoreemmasta versiosta. Viime vuonna keräsin sen verran että pakkasessa oli sitäkin n. 20 kg. Vasta joku tovi sitten käytin viimeisen nokkospussin.

        • Marra sanoo:

          20 kg kuulostaa tosi paljolta, kun ei se nokkonen nyt niin paljon kai paina. Nokkosfetapiirakka kuulostaa kovasti kokeilemisen arvoiselta sekin 🙂

  2. Karoliina sanoo:

    Hei, mun piti jo aikaa sitten vastata, että oikein hyvin kelpaisi tähänkin osoitteeseen taimet 😊 Ja niinhän huomasin, että olitte jopa käyneet tuossa melkein naapurissa Arranmaalla, mutta vierailuanne ennen en ollut tarjoustasi huomannutkaan. Onkohan sulla vielä jaettavaa ja onko kulkua täällä päin?

    • Marra sanoo:

      Joo mä vähän harkitsin oisko mun pitänyt soittaa sulle ja kysyä oltaisko voitu piipahtaa, kun käytiin Arranmaalla. Mutta sitten oli jo kiire koiruuden luo kotiin, niin jäi välistä mahdollinen näkeminen tällä kertaa. Mielellään kyllä antaisin sullekin taimia, ehkä noin 40 kpl olis vielä varaa jakaa pois 🙂 Sitä en sitten tiedä, onko mulla kulkua sinne päin, ei ainakaan nyt just ole näköpiirissä. Mutta ehkä voidaan treffata jossain puolivälissä tms?

      • Karoliina sanoo:

        Jos vaan viittit niin pidä mulle muutama taimi jemmassa. Yritän selvitellä kuinka meillä olis kulkua Treelle ja oon puhelimitse yhteydessä. Isäntä lupasi mulle jopa kasvihuonetta 😉 Palaillaan!

        • Marra sanoo:

          Hyvä, jos saat kasvihuoneen, sit voin antaa sulle mitä vain lajikkeita! 🙂 Ilmoittele… En mä kuitenkaan pysty heittään niitä taimia pois, niin ne pysyy jemmassa…

  3. Helmi Nianen sanoo:

    Nokkosfetapiirakka on törkeän hyvää!! Osa kannattaa kuivatakin, ihan vaan siksi, että se on niin ylinäpsäkkä vaan murentaa, ruokaan kun ruokaan. Jauhelihataikinaan, aamuterveyspommismoothieen ja niin edelleen 😉
    Mukavia onnenaiheita ♥

    • Marra sanoo:

      Olispa se blenderi, niin saisi tehtyä niitä smoothieita. Mutta en ole raaskinut investoida siihen, koska siihen kuulemma kannattaa panostaa, ettei tarvi ostaa kolmea, kun ostaa halvan ja sitten uusia. En ole sitten oikein tiennyt, minkä uskaltais ostaa…. Ehkä pitäs joku vaan 🙂

      Paljon näyttää olevan nokkosintoilijoita täällä 🙂

  4. rantakasvi sanoo:

    Nokkosia on jo noussut mukavasti. Minä käytän näitä ensimmäisiä ihan kasvisosekeittoon tai juuri niihin läyttyihin. Sitten kun kerään ämpärikaupalla satoa, niin kuivatan kuivuriss., Nyt nousee jo lipstikkakin, joten molempia mahtuu kuivuriin reilusti. Vieläkin on muuten viime kesänä kuivattua nokkosta purkissa jäljellä. Sitä voi käyttää moneen: mureketaikinaan, läyttyihin, smootheihin ym ym.

    • Marra sanoo:

      Semmonen kuivuri olis kätevä. Samoinen blenderi, että sais tehtyä niitä smoothieita. Kaikkea pitäisi hankkia… Koivunlehtiä ja lipstikkaa olen kuivattanut sanomalehtien päälle levittämällä, mutta se nyt ei oikein enää toimi. Se oli aikana ennen koiraa, nyt se sotkis mun kuivatukset. Tietty jotain nokkosta vois varmaan jonkun verran kuivattaa riiputtamalla jonkun nipun jossain. Mutta kunhan nyt saisi niitä lättyjä edes 🙂

  5. Kääk, mä en ikinä taskuparkkeeraa – nostan sulle hattua 😉

    • Marra sanoo:

      Mun on välillä pakko, koska muita parkkeja ei ole. Enkä tosiaankaan maksa työpäivän vertaa maksullisesta paikasta, menis jo siihen yhden tunnin palkka. Meillä on siis tuolla kauppatöissä vain kaksi parkkipaikkaa firmalla ja jos ne on täynnä niin soronnoo. Kaikki kauppakeskuksen paikat on maksullisia 24 tuntia vuorokaudessa, samoin parkkihalli. Onneksi on yksi sivutie, jossa on niitä taskuparkkeja, se onkin sitten yleensä hyvin täynnä.

  6. Simpukka sanoo:

    Mä mietin just viime viikolla, että pitäisiköhän kokeilla kerätä nokkosia. Meillä kasvaa niitä talon takana, joten voisi hyödyntää senkin rikkakasvin. Tosin en tiedä sitten terveellisyydestä, kun keräävät kaiken pölyn ja saasteen liikenteestä.

    Parsaa rakastan. Molempia, vihreää ja vaaleaa. Vihreä on sen takia mukavampaa valmistaa, kun sitä ei tarvi kuoria niin paljoa.

    • Marra sanoo:

      Joo, en mäkään täältä kaupungista uskalla nokkosia kerätä, mahtavat olla täynnä kaikkea epäterveellistä. Siksi pitäisi lähteä maalle keräämään, kun nyt tässä taas ehtisi.

      Itse kasvatetut tuoreet vihreät parsat on juuri siitä hyviä, että niitä ei tarvi kuoria juuri ollenkaan, vähän kun raaputtaa niin se on siinä. 🙂

  7. outopaimen sanoo:

    Just kun pääsin retostelemasta että sä olet alkanut päivittyyn niin blogger taas veetuilee eikä päivitä teitä wp:läisiä. Meikä liputtaa parsan ja muiden rehujen suhteen koska tukevat salaatit ovat kesällä paljon parempia kuin raskas ruoka.

  8. Maelka sanoo:

    Mää olen jo pikkasen keränny nokkosia kuivamaan, mutta vaan pikkasen. Pitää taas jatkaa joku päivä. Samoin ajattelin kerätä vuohenputkea.

    Mun pitää ostaa tomaatin taimet kaupasta ku jäi ny kasvattamatta. Mutta ei ne ny paljon maksa, jos muutaman taimen ostaa.

    Haaveet on tehty toteutettavaksi Marra :).

    • Marra sanoo:

      Vuohenputkee olis kans kiva kerätä, mut mä pelkään sotkevani sen johonkin myrkylliseen…

      Jos olisit paljon lähempänä, niin mä kiikuttaisin sulle mielelläni parikymmentä tomaatintaimee…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s